Няма невъзможни неща! Баба Ани е на 95 г. и всеки ден е на фитнес

Тренира за по-добро самочувствие, а и да не й ръждясват ставите
21 юни 2017 10:12,
14
Няма невъзможни неща! Баба Ани е на 95 г. и всеки ден е на фитнес
Снимка: кадър, Нова телевизия

Често се казва, че няма невъзможни неща. Баба Ани обаче е доказателството за това - тя е на 95 години и от 5 години насам ходи всеки ден на... фитнес!

Денят на баба Ани всеки ден започва във фитнеса. Тренировката й стартира към 9-9.30 ч. Започва с базови упражнения - пътечка, каране на колело, придърпване на въжета. Прави по 10 повторения, тогава започва да усеща умора.

Казва, че не е решила тя да ходи на фитнес. Решението и инициативата била на нейната внучка. "Ти сега като нямаш физическа работа, стоиш между четири стени. Ще се прегърбиш само да бродираш", казала й тя. След това внучката минала през фитнес залата, проучила как стоят нещата, разказва Нова тв.

Преди 5 години баба Ани не знаела какво е фитнес, но днес вече се чувства по-бодра, по-раздвижена, с по-голямо самочувствие.

Във фитнес залата баба Ани намерила много нови приятели. Не срещнала негативно отношение.

Баба Ани е била начална учителка 28 години. Пенсията й е малка, внучката плаща таксата за фитнеса.

Разказва, че в залата ходят много пълни хора. Казвала им, че идват, за да поддържат фигура. Тя пък ходила на фитнес за здраве - да не й раждясват ставите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Разбира се, че е метафора. Но е неудачна. Със силови тренировки ставите не стават по-гъвкави. Напротив. Както силна ръка далеч не значи бързи пръсти.
11
1
 
1
 
! Отговори
$22 преди 6 години
Болните не спортуват защото са болни.Здравите спортуват защото са здрави.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Баба Ани е на 95 г. и всеки ден е на фитнес"---Марийче, как да ти повярвам на това, което пишеш? Много абстрактен образ: "Баба Ани"! Откъде е, що е, как е? Това, което пишете може да важи и за дядо ***, примерно, или за баба Къна? Най-добре напишете "Баба на село" (или "Дядо на село").
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия чуждици - фитнес. Ходила е до гимнастическия салон (не е задължително да се асоциира със спортна гимнастика) да се раздвижи малко с физически упражнения. Фитнесът *** мамата на културизма. От там тръгнаха едни моди "по-добре як и гл'ъм, от колкото само гл'ъм". Всичко се *** по някакви западни образци от преди 20-30 години.Добре е, че все още има хора, които мислят за здравето си, дори и на преклонна възраст.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, лека- полека и в България възрастните хора осъзнават, че не са длъжни до живот да са роби на деца и внуци, и че няма нищо егоистично най- накрая да се погрижат за себе си, било то физически, или интелектуално.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и 80 годишни които тренират фигурно пързаляне. Не в България де :) И на Запад, особено в Щатите, възрастни хора карат летни кънки или ролери по алеите, да не говорим за колелета. Само у нас още робуват на клишета че щом си възрастен, трябва да си седиш в къщи и да гледаш внуци. И тем подобни ориенталски закостенели схващания
6
1
 
25
 
! Отговори
до разбирачите преди 6 години
Разбира се ,че ставите не ръждясват, бабата сигурно е наясно с това - използвала метафора,преносен смисъл.... -ако знаете какво означава това.
5
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ставите не "ръждясват", а се износват, хрущялът им изтънява от претриване. Било от тежка физическа работа, било от собствената твърде голяма тежест на тялото, било от прекалено спортуване. Фитнес в това число.
4
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде по света възрастните хора са на уважение, само тук няма такова. Евала на бабата, да е жива и здрава и дълго време да ходи на фитнес.
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"да не й раждясват ставите" хахахаха браво на редактора!
2
2
 
27
 
! Отговори
Свинетке, преди 6 години
чети какво правят хората!
1
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на внучката и на бабето