Дажба! На ден една българка става проститутка в Евросъюза

За последната година 400 жени са потърсили помощ
Обновена: 22 юни 2017 07:17 | 22 юни 2017 07:08, Петя Славова
72
Дажба! На ден една българка става проститутка в Евросъюза
Снимка: Reuters

По една българка дневно става проститутка в страна от Европейския съюз. Това показват данните в публикуватана за обсъждане Национална стратегия за борба с трафика на хора за периода 2017-2021 година.

Според цифрите там само за последната отчетна година помощ са потърсили близо 400 жени, които са станали жертви на трафик и са били превърнати в компаньонки.

Само тази цифра води до извода, че почти по една българка дневно е принудена да продава тялото си. Според експерти обаче цифрата е много по-голяма, тъй като много момичета остават анонимни и не се обръщат към полицията и институциите.

Официалните данни сочат, че най-често млади момичета до 25-годишна възраст заминават за Германия, Холандия, Белгия, Кипър, Италия и Полша, за да упражняват най-древната професия, пише "Монитор".

При последното преброяване само пълнолетните са били 353. 29 пък са били девойки, които все още не са навършили 18 години. Те са били основно от провинциални градове.

В същото време бившите проститутки, които са успели да се спасят, ще бъдат записвани в бюрото по труда, за да могат отново да се интегрират в обществото. Това предвижда Национална стратегия за борба с трафика на хора 2017-2021 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прости били ,тутки били ...ама знаят как да изкарат някой евро! Навремето тая професия беше на свободна практика ,но дойде 10 ноември и дойдоха вратлетата коката и вече не беше по пожелание а по задължение щот в противен случай... бой ! К у р ва лъкът си беше начин някой жени даси докарват доходи издигане ,днес ако нямаш сводник за да те пази и дате обира
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки се оправя, както може и желае. Нали това искахте - демокрация и евроценности. Направиха ми впечатление обаче доста неадекватни мнения. Повечето от тези момичета избират тази професия напълно доброволно и натрупват сериозно количество капитал, както за себе си, така и за "началниците си". Не се заблуждавайте от приказките как страдали и били малтретирани, това са пълни глупости.
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я дайте колко рускини на ден стават... да ви видя тогава )))):
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гошу, както винаги едно и също дрънкаш. Явно друга работа си нямаш, освен по жрици да ходиш. Искаш да кажеш, че жени с професия, повечето обвързани и с деца, си продават тялото за пари, а мъжете им не знаят, така ли? Това не е толкова просто, както ти го разказваш. Виж, ако са те харесали, за без пари, но едва ли.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възпитанието е виновно! Възпитанието! Майките им ги учат от ранна детска възраст, че е срамно да се работи и трябва да се търси богат мъж, за по-лесно! Другите майки (тези мъжете) обаче учат синчетата си, че не са длъжни да издържат семейства и да си пазят заплатките си за себе си. Виждала съм примери, в които мъжа не дава пукната стотинка даже и за детето си. Докато тъпите родители възпитават и двата пола, че е срамно да се работи ще сме на тоя хал. За това и такова име имаме в чужбина!
39
4
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
А в БГ как е? Аз съм бил с поне 10 момичета, които си чатят с мъжете или си говорят с тях, докато съм с тях в леглото. И мъжете им мислят, че са офис секретарки, станжантки в адвокатски кантори и какво ли не още. Същата лудница е и тук. И повечето са с деца и мъже. Е, има и малки, по на 18-19 години, ама и те са с гаджета. Вчера бях в един клуб, и като питах за момиче дойде някаква мутра, показа ми две маси с гърли и ми каза да избирам. Аз обаче избрах барманката и той директно и каза: айде долу
38
4
 
11
 
! Отговори
Манол Шумккарев преди 6 години
В комунизма им викаха комсомолки и гимнастички и бяха канени на нощни забави с партийни членове на по една порция мешена скара и,десерт мелба и КОКА КОЛА.Сега си плащаме и ги каним на порция суши и КОКА много по- скъпо е .Комунизма ми липсва много даге.
37
2
 
2
 
! Отговори
фанта лимон преди 6 години
До ЕССРВсе фалирали и гладни ,държави ,а и арменците не са православни ,но са още по -фалирали ...
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен33----------------------------Чичка, не всички са бедни. Ти си беден!
35
3
 
3
 
! Отговори
.!. преди 6 години
Епа то това е единственото което могат и единственото което им се показва, че могат да работят на тези момичета,жени! Като цяло и по телевизии и по вестници и по радио и къде ли не това се тръби 24/7! Отделно ние живеем в капитализъм а той твърди, че за да има богати то задължително требе да има бедни! За един не толкова образован(поради ред причини), беден на които му се тръби, че с цици се вади далеч повече отколкото с друго, ами какво друго може да прави такъв индивид!
34
6
 
9
 
! Отговори
afasdf преди 6 години
евроатлантически ценности - това е.Пфу!
33
0
 
14
 
! Отговори
Анон преди 6 години
Ами идеята че трябвало да оставят децата сами да преценяват е голяма грешка. Ти като му напълниш главата с чалга и кифленско мислене какво посел смяташ че ще е резулатата. На 12 са разпарцалени на 20 вече са за пенсия.
32
6
 
2
 
! Отговори
чугун преди 6 години
До Анонимен 33Айде боярщника и при товарррищ Уеуйн
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазарна икономика (европейски колониализъм). Навремето, преди 15-ина години, Стефан Цанев спомена някои подобни прогнози по телевизията за бъдещето на България в ЕС, но много хора подскачаха като ожилени. Сега вече е факт, но на кой му прави впечатление. Като започнат гражданските войни, пак ще има учудени. Атентатите вече са ежедневие.
30
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чудото на демокрация:1. Накараха ги да нарежат заводите през демокрацията - обвиниха комунизма2. уж живеем по-богато, а всички са бедни3. уж живеем по-сигурно, а колят, бият и убиват бабите и дядовците за 2-3 лева4. уж праскаме западна фармацевтика, а сме по-болни от всякога5. уж сме свободни, ама в САЩ не ни щат6. уж има свобода на печата, но всички медии се контролират7. уж живеем по добре, а останахме малко над 5 милиона8. уж стандарта на живот е по-висок, а никой не прави семейства
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
покриваме европейските норми бе.бездетните българки проституират - чудесен ден за българската деморкация.От тези майки не стават, употребени парцали
28
3
 
20
 
! Отговори
Лизаров преди 6 години
Страшно е като се върнат и го играят на интилигентни стабилни моми,а ти ги целуваш по френски и не ползваш кондом.Кво прави в Холандия-Е па студентка бех......
27
8
 
22
 
! Отговори
12 преди 6 години
Докато едни учат, други се изрусяват, слагат гумени цици и въртят з... по баровете с надежда да хванат богат и никога да не работят. Е... какво друго да правят след като мама и тати спрат кранчето? Какви туркини какви ***. 90 процента от българките са прости надути евтини курвен.ц.а. и единствената им цел е да намерят някой който да ги издържа.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политическите такива като Серголета броите ли ги?
25
4
 
10
 
! Отговори
Самопризнания... преди 6 години
За едно Айфонче що моралистки в 12 клас ,са кривнали леко от пътя към офиса ми...