Да помогнем да един баща: Симо и борбата с левкемията

Мъжът е диагностициран с остра миелоидна левкемия
23 юни 2017 17:15,
21
Да помогнем да един баща: Симо и борбата с левкемията
Снимка: Facebook

Ивайло Симеонов е една от най-големите ни надежди в тениса и за момента изпълва с гордост своите родители.

Уви, съдбата не е пощадила тенис надеждата. За Иво и неговото братче Павел съществува истинска опасност да загубят баща си Симеон Цонев.

Едва на 42 години, Симо е диагностициран с остра миелоидна левкемия и в момента води борба на живот и смърт, за да бъде до хората, които обича.

За съжаление, и тук, както и в много други случаи у нас, сумата за лечението на младия баща е непосилна за семейството му.

Видът на острата левкемия на Симо се характеризира с това, че има една особено неблагоприятна мутация на гена - FLT3(+). Тази особеност налагало и специфично лечение. Тази мутация прави болестта особено устойчива на традиционното лечение с химиотерапия, която правим в България и достигането на ремисия е почти невъзможно.

Надежда обаче има, защото зад граница има клиники, които успяват в битката. Там включват в комбинирано лечение нови лекарства, инхибитори на протеин киназата (Sorafenib, Midostaurin, Crinolalib), чиято цел на да подтиснат въпросната мутация, т.е. чувствително да намали броя на "лошите" клетки.

Ако имате желание да помогнете на един баща да изживее пълноценно живота си и да бъде неотлъчно до своите две слънца, да ги подкрепя и да им бъде най-голямата опора, дарете надежда и светлина на Иво и Павел, като дадете възможност на Симо да живее.

Още информация може да намерите във Facebook страницата Save Simo както и на адрес http://savesimo.eu/

Дарителска банкова сметка: BG02FINV91501317014389

Титуляр: Ивелина Павлова Стоянова

Бенефициент: Симеон Цонев Симеонов
Банка: FIRST INVESTMENT BANK, Bulgaria, Sofia
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Телефон за връзка: 0895 688 854 (Ивелина Стоянова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Ростислава Жекова преди 6 години
Симо, бяхме съученици в "Лиляна Димитрова".Може би помниш. Пожелавам ти кураж и успех в тази трудна битка. Вярвам в добрия изход и стискам палци. Ще помогна и ще предам на други съученици, за да се включат.
16
0
 
2
 
! Отговори
Save Simo преди 6 години
До МНЕНИЕТрябва да се има предвид, че медицината напредва. Статистика се води до 5 години. Процентите се на усехи се увеличават. Дори за най-тежките форми. Разбира се има много фактрори, като например физическо състояни преди диагнозата и възраст. Други заболявания..и тнтПроблема е, че в България вървим десетилетия назад! Нашата система не може да помогне на болните.Бъдете здрави!
15
0
 
2
 
! Отговори
Safri преди 6 години
Bg socialno ministerstvo e mafia.Bg medii sa mafia.
14
0
 
4
 
! Отговори
Подкрепа преди 6 години
Симо да се оправиш бързо и напълно, за да се радваш на младежите. Сигурен съм,че ще успееш. Помогнах с каквото можах, но няма ли начин да се направи ДМЗ номер. Мисля че по-бързо ще се събере сумата.
13
0
 
2
 
! Отговори
Efva преди 6 години
Patriarhat, popovete i vladikite da pomagat, nali imat bezbroi chudotvorni ikoni...Ami za kav chep imame socialno ministerstvo s bezbroi lakirani i grimirani kalinki v rbg?! Da izdarjame marzelivi darjavni slugiteli i fikusi za monarhicheski semki?!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека моли за помощ, който има възможност макар и с малко да помогне не само да се филосовства . Аз лично вече го направих.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато милиарди отиват за саниране, хората се принуждават да молят за пари за лечение и то при положение, че са здравноосигурени!Най-искрено желая на човека да оздравее!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надежда винаги има! Човек не бива да се предава психически.
9
7
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Тази ЧУМА наречена РАК вече е в България .Моето мнение е че е от ХРАНИТЕ които купуваме в Магазините .Изпратих много Родители , Роднини , Приятели и техните Деца .Те ходиха в Турция , Германия , Индия , Пакистан .Няма Лечение . Средната Продължителност на Живот след поставянето на Диагнозата и Химеотерапията е 1 година . Пожелавам Успех на човека но трябва да се подготви за оня свят , няма нНадежада . Трябва Държавата да направи Статистика и да Вземе Решение за Защита . Другото са Алчни Лекари
8
1
 
5
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Моят баща почина от тази болест. Лечението е много, много трудно. Всички трябва да бъдете много силни. Единственото, което мога да Ви посъветвам, е да не ходите в Израел... Особено ако разни лекари от тук Ви препоръчват и обещават разни неща.
7
0
 
1
 
! Отговори
DS преди 6 години
До ГеоргиОткритата сметка е даретелска и той е бенифициента. Не минава през фондация. Тук може да намерите инфо https://facebook/savesimeon/posts/1522915737751374
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На това му се вика храни куче зададе лае плащай здравни осигуровки зада умреш.
5
0
 
2
 
! Отговори
Save Simo преди 6 години
До АнонименЗа съжеление още нямаме DMS. Надяваме се да можете да помогнете! В надпревара с времето сме.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАПИШЕТЕ DMS НОМЕЕЕЕРРРРРКОЛКО ПЪТИ ДА СЕ КОМЕНТИРА!!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отиде на протест пред мин на здравеопазването - Ще дойдеме и Ще дариме ! До кога хората ще просят по медии за лечение ?
2
1
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Моля за информация. Дарителската сметка лична ли е или парите ще минат през фондация. Звънях на посочения номер никой не вдигна. Благодаря предварително.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли DMS ?