Лиляна Павлова уволни Мирослав Боршош от НДК

Той: През последните два месеца цари хаос, не участвам!
Обновена: 26 юни 2017 19:36 | 26 юни 2017 19:27, Веселина Йорданова
45
Лиляна Павлова уволни Мирослав Боршош от НДК
Мирослав Боршош. Снимка: архив, БулФото

Министър Лиляна Павлова днес е освободила от длъжност изпълнителния директор и член на борда на НДК Мирослав Боршош. Променен е и съставът на Съвета на директорите на НДК, съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Мотивите за смяната са, че е налице системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Също така действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на Председателството, посочват от министерството.

В официалния си профил във Facebook Боршош е написал, че категорично отказва да подписва нови обществени поръчки, свързани с подготовката на НДК за Председателството под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона. "Хаосът, който цари през последните два месеца при управлението на целия процес по подготовка на Българското председателството на Съвета на ЕС заплашва да го провали. Аз отказвам да участвам в това и няма да наруша принципите на прозрачност и публичност в работата на НДК, наложени през последните две години", заявява той.

В момента се провежда заседание на новия Съвет на директорите. За негов председател ще бъде избрана Таня Милева, а за изпълнителен директор на НДК – Борислав Велков, досегашен председател на Съвета на директорите.

Таня Милева е началник на кабинета на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г. Тя е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, хоноруван преподавател по гражданско, търговско, трудово и осигурително право в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на учебната дисциплина „Законодателни основи на консултантската и посредническата дейност”. Има специализации по инструменти за финансов инженеринг и европейска интеграция и европейско право. В периода 2002 – 2013 г. е била държавен служител в дирекции „Държавно юристконсулство“ и „Национален фонд“ в Министерство на финансите. В периодите 2011 – 2013 г. и 2014 – 2017 г. е била началник на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Новият изпълнителен директор на НДК Борислав Велков от 2011 г. професионално участва в изграждането, развитието, оперативното и стратегическото управление на водещите спортни, развлекателни и културни инфраструктури в България. През 2011 г. след откриването на "Арена Армеец София" се присъединява към управленския екип на залата като заместник-ръководител, отговорен за екипа, маркетинга, рекламата и организацията на събития. През 2012 г. специализира в EVMI (European venue management institute, базиран в Лондон и Франкфурт) изграждане, оперативно и стратегическо управление на зали, стадиони, конгресни и интегрирани инфраструктури.

През 2013 г. става главен консултант по изграждането на „Арена Русе“, а по-късно и поема поста на главен мениджър на залата. Основател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на спортната и развлекателна инфраструктура в България. Борислав Велков е оказвал експертна помощ при изграждането на „Арена Бургас“ (в строеж), „Арена Колодрум“ - Пловдив, Софийската филхармония и др. От 2011 г. досега е участвал пряко в организацията на повече от 200 събития от различен характер, много от които от висок международен ранг – международни конгресни, културни и фестивални прояви, световни и европейски спортни първенства.

Провеждал е обучения и специализации в Ню Йорк, Мадрид, Дъблин, Лондон по различни процеси от управлението на конгресни, културни, развлекателни и спортни инфраструктури.

От 26.05.2017 г. Борислав Велков е председател на експертно-консултативния съвет по управлението, наблюдението и контрола на дейностите по проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК, създаден със заповед на Министъра за Българското председателство на ЕС през 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
7
 
! Отговори
София преди 6 години
Не знам крал ли е Миро или не, ама за дяе години НДК започна да функционира по предназначение а не дасе продават *** и чорапи. Лили и директорите й явно нямат интерес да се случва култура... Така де - *** народ лесно се управлява. Сега много бързо ще разкара и малкото кадърни хора от екипа та да се приватизира и да си стане на мол или чалготека
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борислав Велков от 2011 г. професионално участва в изграждането, развитието, оперативното и стратегическото управление на водещите спортни, развлекателни и културни инфраструктури в Българиятук е заровено кучето, знае ги човека далаверите!!!!
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно го е махнала!Този искаше да откраддне 60 млн лева..........................Ми да. Сега гербураците ще ги откраднат. Време е за председателството Св. да си купи нови чанти.
36
1
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Е как Павлова ще го е назначила... При назначаването му НДК беше към Министерство на културата и Павлова нямаше никакво отношение- Веждичката го докара и то май му го натресоха, защото той беше пробутал друг борд и изпълнителен директор. Мирко Б май беше реверанс към реформаторите. Все едно- успя да изпука всички налични пари на НДК, да придърпа и тия за ремонтите, за да го играе арт-тарикат с чужда пита.
35
0
 
17
 
! Отговори
ponti до ГЕРБаджии преди 6 години
ЗАПОМНЕТЕ ТАЗИ СМЯНА! КОГАТО НДК Е ПРОВАЛ, СПОМНЕТЕ СИ ЗА НЕЯ И ЗА ТАЗИ, КОЯТО Я НАПРАВИ! Верно, че не можа да хване началото на далаверата, но и сега не е късно. СПОМНЕТЕ СИ!
34
3
 
5
 
! Отговори
БЪЧВАРОВА преди 6 години
Стига сте плюли по Миро! И без това вече ни спря лапаницата и на една заплата ще караме. Моята, щото Боршош от откраднатото няма да даде.
33
2
 
14
 
! Отговори
чичо-дедко преди 6 години
ам... хубаво го е уволнила, но съдебна отговорност ще му бъде ли търсена?! Или... не ;) защото ако си отвори устата.. не е ясно, кой ще излезе наяве. Та.. какво направи дебелото лиле.. покри го (ската го), да не излязат наяве далаверите. Не, че има съд и прокуратура в таз корумпирана "държава", но все пак...
32
2
 
26
 
! Отговори
))))) преди 6 години
Хем ми е смешно хем ми се плаче, Боко, Цв Цв, Свинетка и сие *бават мамата на милата ни роднина това не е от вчера. Най-тъжното е, че народа си ги избира за трети пореден път. Мъчно ми е за великите ни предшественици, които са създавали история, а ние сме мъртви морално и духовно.
31
21
 
2
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 6 години
Много ме кефи троловете как плюят за няколко копейки :))))
30
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно го е махнала!Този искаше да откраддне 60 млн лева!
29
0
 
21
 
! Отговори
Мммм преди 6 години
Страшни *** се оказаха тези
28
3
 
31
 
! Отговори
СССР преди 6 години
Аз работлив гербаджия не съм видял ,най вероятно не е давал достатъчно от гепаното на Свинята Майка и на Винету
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рафинирани или ре финансирани крадци?
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герберастки игрички, герп е страшна м..афия, то не са роднини, любовници, ченгета и пр.....а са и рафинирани крадци, на павлова и дадоха да краде от ндк за сметка на магистралите
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро в НДК ще падат лампи и ще трепат хора,патент на Лиляна.
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирослав НЕ ИСКА ДА Е БУШОН И ДА ИЗГУРИ.ЛИЛЕТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЪРСИ БАЛЪЦИ ЗА ДА ПОКРИЕ КРАЖБИТЕ И ТЯ ДА Е ЧИСТА.
23
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лилето има опит с пътищата, как се заделя полагаемия пай. Дойде време и на другите по-крупни обекти да се сложи контрол на "усвоените" средства. Чиста проба нагло крадене без оглед на ситуацията.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер добра новина! Сега вече неговата фирма "ticetportal" може и да не продава билети за НДК повече. Както и да е. Идва друг играч / лапач - Борислав Велков. От трън та на глог! А да му е честото.
21
2
 
19
 
! Отговори
оня преди 6 години
До Гражданинабсолютно- няма такива схеми, няма такава изобретателност, няма такава наглост- да се криеш зад паравана на културата, за да крадеш с усмивка
20
1
 
22
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Когато човек е дебел и космоса му е крив, а и не понася по нормални от себе си. Това правило важи по 2, когато дебелия е жена, и по 3, когато жената е с власт.