Около 46 000 първокласници ще получат по 250 лв.

Срокът за подаване на документи е до 15 октомври
28 юни 2017 21:34, Анисия Иванова
24
Около 46 000 първокласници ще получат по 250 лв.
Снимка: архив, Булфото

По 250 лева еднократна помощ ще получат първокласниците, чиито семейства имат ниски доходи, реши правителството, съобщи пресслужбата на МС.

С тези средства ще бъдат подпомогнати около 46 000 деца, които тръгват на училище през септември т. г.

Еднократната помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Право да я получат имат семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път. Друго задължително условие е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 400 лв.

Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, сираци и деца, настанени в приемни семейства и в семейства на роднини и близки по реда на Закона за закрила на детето.

Срокът за подаване на заявление-декларацията за отпускане на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ТЕРЕЗА преди 6 години
ВСЯКО ДЕТЕ ТРЯБВА ДА ИМА РАВНИ ПРАВА С ДРУГИТЕ,ТОВА,ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ МУ СА КАДЪРНИ И РАБОТЛИВИ Е ПОХВАЛНО,А НЕ ДА ГО ЛИШИ ЗАКОНЪТ ОТ МИЗЕРНИТЕ 250 лв.,А ОЩЕ ПО-СМЕШНО И ЖАЛКО ОТ МИЗЕРНИТЕ ДЕТСКИ...
15
0
 
1
 
! Отговори
маке преди 6 години
Ке апнат,ке пинат ,ке уважат булките и след 7 годин па ке има 2500лв...
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО Е МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА!!КАКВО ЗНАЧИ ПРАГ 400 ЛЕВА!!-----------ЯСНО Е, ЧЕ ТОВА Е ЗА ОНЕЯ ДА ГИ НАКАРАТ ДА СИ ПУСНАТ ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ !!!НО ГЛУПОСТТА ТУК Е, ЧЕ МОЖЕШЕ ДА ГО ИЗМИСЛЯТ ДА НЕ Е ЕДНОКРАТНО А ДА Е МЕСЕЧНО ПО 20 ЛЕВА ТАКА ОНЕЯ ЩЯХА ДА ПУСКАТ ДЕЦАТА И ДА ИМАТ ЗАВЪРШЕН ПОНЕ 1-ВИ КЛАС!
13
1
 
7
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Предимно от шведската общност,нали?
12
0
 
4
 
! Отговори
! преди 6 години
На тези изисквания отговарят по-вече от половината първокласници.
11
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ха така! В махалите пак ще има думба-лумба и песни и танци до зори , и после ромейчето се спира от училище !
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на децата на младите научни работници от БАН ще дадете ли по 250 лева или ще им кажете: "Вие какво търсите тук, заминавайте за Германия или Франция! Че даже и в Румъния ще сте по-добре!"
9
0
 
9
 
! Отговори
Бедност! преди 6 години
Живеем в държавата на социалнослабите ! Честито! Еднакви пенсии, помощи за всички и via con dios!
8
1
 
16
 
! Отговори
Капитална грешка! преди 6 години
Тези пари нека да се дадат на децата от семейства с ниски доходи,но НЕ В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА,а след като учебната година приключии то при условие, че детето не е отсъствало- освен по болест,и ако е усвоило преподавания материал.Който не знае български език, остава извън списъка на децата, които ще получат по 250 лв!
7
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Откъде ги изкараха толкова, като от 21г се раждат средно около 65х деца, част от които в чужбина и продължават да живеят там. Всички останали в Бг ще получат тази помощ или по- скоро някои хора ще усвоят(откраднат) помощта
6
1
 
5
 
! Отговори
Мераклия преди 6 години
Мойта грамотност е кат на първолак. Ше зама ли и ас пари да си наема шофйор?
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ми изтрихте коментара?Ще го кажа по друг начин.Не може да има толкова много индиичета в първи клас,освен ако някой не иска да усвои/присвои/едни пари.
4
0
 
23
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Е, от тях поне 40000 са ***. Наши пари, на работещите българи, дето нямаме право на детски, зер само плевелите трябва да се размножават. Но какво става с нивата, превзета от плевели - е..ва и се майката.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та това са 80% от първокласниците.Абе,Бойко,българки не са ли раждали преди 7 години?
2
8
 
2
 
! Отговори
Човек от народа преди 6 години
Само за година-две Бойко Борисов даде пари на полицаите, на учителите много пари наведнъж даде, на пенсионерите два пъти, на военните даде пари да си купят самолети, на полицаите пак даде за нафта, на толкова много малки фирми раздаде пари, а оттам косвено и на работниците в тях... Даде и държавни поръчки на по-големите фирми, даде за нови кладенци на Ямбол...Вече започна дори и на първолаците да дава пари!Не знам да сме имали досега толкова щедър държавник! Колко много пари раздаде на народа!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
индианци грабнат пари за ракия.