Убиецът на Виола стигнал до наркоцентър... Но не поискал помощ!

Желяз Турлаков е разпознал от снимките Стефан
29 юни 2017 10:30,
35

Желяз Турлаков, основател на организацията за наркозависими "Ново начало" е разпознал от снимките в медиите Стефан Станев, обвинен за бруталното убийство на приятелката си Виола миналата седмица.

"Имал е само една среща с мен, без да е постъпвал за лечение. Единствено дойде да разговаря, не е дефинирал, че търси помощ", разказа Турлаков в "България сутрин", като допълни, че Станев е носил съвкупност и от други психологически обременености, освен проблема с наркотиците.

Още по темата

Желяз Турлаков, заедно с Юри Кацаров, клиничен психолог и доктор по психология коментираха проблемите с наркотиците в нашето общество и доколко зависимостта взима участие в извършването на престъпления.

По време на разговора се засегна и темата за обвинения в убийството на Виола мъж, за когото се твърди, че е употребявал наркотици.

"Ние работим с много хора, които употребяват вещества, без да извършват такива престъпления", поясни основателят на "Ново начало".

Юри Кацаров допълни, че много често стои въпросът дали едно психично разстройство се е развило вследствие на наркотиците при зависимите или то е било там, преди човекът да достигне до опиатите.

"Някой може да употребява вещества заради психични проблеми", се включи Турлаков в изказването на Кацаров, към което клиничният психолог продължи: "Някои хора лекуват разстройства с наркотици, защото им се струва, че помагат".

14-годишната възраст не е рекордът за първа употреба на опиати. Деца са опитвали на 10 и на 11 години, съобщи пред Bulgaria ON AIR Юри Кацаров, като продължи темата за това докъде стига проблемът с дрогата в нашето общество.

Той информира още, че дилърите на наркотици не са пред или около училищата, те са в самите учебни заведения, където учениците се снабдяват помежду си.

"Един родител в голямо столично училище ме питаше защо идвам тук, да не би да има проблем. Отговорих му: Ако не знаете, аз да ви кажа - наркотиците са навсякъде!", заключи експертът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
банкя преди 6 години
Виновни са Родителите те са за ...ване.29 годишен:наркоман,безработен,с джип за 200 000 хил.и дриги екстри.от кога е наркоман,др.психари,ми за дрогата кой е давал парите нали безработен.ТЕЗИ родители и другите като тях докараха българия до това ниво.и малкото останали в българия са замлъкнали и само наблюдават и мълчат.
24
1
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 6 години
Марихуаната, повече помага за очни болести, ракови състояния, паркинсон и доста други тежки заболявания. Ползите и са доказани. Естествено ако пушиш от 8-9-и клас всеки ден, е нормално да ти е изпушила китарата, като с всяка зависимост (цигари, алкохол и прочие)
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марихуаната причинява дегенеративни болести на мозъка, от типа на Алцхаймер.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Моля моля има и портокали.
21
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наркомани имало - голяма работа, важното е, че сега има банани - за банани подрипвахте и ревяхте по улици и площади, а не да няма наркомани. Искахте - получихте, какво не ви се харесва?
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия психоЛОГИЧЕСКИ обременености, да ви имам и капацитетите! Абсолютно неадекватни и некомпетентни хора и организации стоят зад така наречената борба с наркотиците!
19
2
 
1
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Защо не му направите публична вивисекция на тоя, та да изследвате корените на зависимостите, и отклоненията му? Звучи ми, като много добра идея, за конкретния случай!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че на Желяз и на този другия до него, в интереса на тези двама хора е да ИМА наркозависими, за да имат работа. Това е.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре разкарвайте го от страницата тоя изверг. Да го вкарват доживот и толкова. Цял ден ли ще му гледаме гнусната мутра?
16
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя тип е налагал приятелката си почти час, докато я убие. През това време никой от съседите не е викнал полиция, или се е намесил по какъвто и да е начин, въпреки че крясъците са се чували из целия блок.Че този е ненормален, е ясно, но и че България е пълна с пасивни, страхливи мишки - също. Дори не звъннали на 112.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До у 14Как какъв? Нагъл и самонадеян.
14
0
 
15
 
! Отговори
у преди 6 години
И такива карат коли по същите улици, пишат мнения по форумите. Строил бил журналистите в две редици на влизане в залата, представете си какъв е в свободно състояние.
13
0
 
14
 
! Отговори
Lothbrok преди 6 години
Тоя цъ,рвул що не го пуснат в клетка и да се бие с някой ММА боец? Да види как се бият и убиват безащитни жени!
12
0
 
21
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Не трябва ли престъпленията извършени в нетрезво състояние, надрусани и прочее да са с утежнение на вината. До кога ще минават по тънката лайсна скапаните друсалки?
11
2
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Преди години повечето българи произхождахме от "прогресивни работнически семейства".И тогава някои не бяха като другите и бяха обучавани и лансирани като по различни.Този е такъв, а резултата е налице
10
0
 
28
 
! Отговори
С преди 6 години
Чакайте, чакайте, чакайте! Защо той е наркоман? От какъв зор? В България разпостранението на наркотични вещества разрешено ли е? За алкохол и алкохолизъм, да, но за дрогиране... Кой допуща това, което е в разрез със законите ни?! И за това се говори и пише най-спокойно, а ние трябва да го приемаме за нормално??
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 4 така е то, ако е друго решението в затворите ще са повече от тия по улиците.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стигнал, ама видял че невършат работа и си тръгнал
7
0
 
14
 
! Отговори
пфуу преди 6 години
До Бау Всъщност ти вече го оправда с изявлението,че е психично болен.Това освобождава от носене на отговорност.Това ще се опитат да докажат и куп адвокати, подплатени с много пари от родителите му.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на трудов стаж може да те доведе или до наркотиците или до затвора, или до политиката.