С униформи втора ръка, ще влачат и бюра: Полицаите на протест

Служителите на реда не искат да си плащат повече, за да работят
Обновена: 5 юли 2017 13:34 | 5 юли 2017 13:31, Веселина Йорданова
139

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На професионалния си празник служителите на МВР излязоха на протест с искания за по-високи заплати и нов закон за МВР.
Още по темата
Протестът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи. Подкрепа униформените имат от КТ "Подкрепа", синдиката на надзирателите в затворите, полицейски синдикати от Балканите.

Протестите на полицаите ще стават ежедневни, когато България поеме председателството на ЕС, ако исканията им не бъдат изпълнени, заявиха синдикалисти от сцената пред Народното събрание.

Униформените загърбиха символично парламента, а на гърбовете на много от тях има надпис "Аргумент" във връзка с изказване на вътрешния министър Валентин Радев да дадат аргументи за исканията си за вдигане на заплатите, предаде "24 часа".

Две съсловни организации на превозвачите също са подкрепили протеста на униформените. "Нека министърът се замисли какво се случва, когато катаджията и каналджиията протестират заедно", обявиха от трибуната синдикалистите от МВР.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Хрисимов посочи, че на протеста има пожарникари, които са дошли с униформи, дарени от Канада и Швеция. Те се доизносват, след като вече са извадени от употреба в тези държави. Криминалистите в министерството също протестират срещу условията на работа, като са облечени в бели престилки, предаде БТА.

"Време е да спрем да плащаме за това, че работим", каза от трибуната председателят на СФСМВР Валентин Попов. Той се закани следващия път на протест полицаите да дойдат с бюрата и компютрите, които сами си осигуряват, за да работят. Заплата от 660 лева е подигравка, каза Попов.

Синдикатите настояват за ръст на заплатите още тази година и не вярват, че няма ресурс, тъй като непрекъснато се говори за увеличена събираемост на приходите, за което служителите на ведомството имат сериозна заслуга.

Хилядите протестиращи служители на МВР са запълнили пространството пред парламента.

Сред лозунгите, които те издигнаха, са: "С лични средства осигуряваме вашата безопасност" и "Достойно отношение и достойно заплащане на служителите в МВР".

Протестът на служителите на МВР започна със закъснение, тъй като част от участниците от други градове бяха забавени заради верижните катастрофи в двете посоки на АМ "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
0
 
! Отговори
Инес преди 6 години
Мммм, искам фейса на котето от 1-вата снимка.....................
113
1
 
0
 
! Отговори
Николай преди 6 години
Стадо, МВР не са само полицаите! Пожарникарите и те ли ви бъркат в г-за? И те ли са корумпирани? И от тях ли нямате нужда? Разберете най-после, че във всяко звено има кадърни и некадърни на всякакво ниво. Исканията им не са неоснователни, а грешно формулирани.
112
1
 
0
 
! Отговори
Съдия преди 6 години
За да няма авторитет полицията сред обществото са виновни самите корумпирани полицаи. Хората нямат доверие в тях. Пък в кого ли имат доверие? Много хулигани и крадци са в съдружие с полицията, по-малко е взаимодействието с големите мафиоти - трафик, наркотици, обири. А митничарите са 100% в съдружие с гранична полиция и се разбират отлично. Затова там работата върви.Тръгне ли проверка, митничарите си го изкарват от чакащите невинни чрез бездействие и бойкот под предлог, че системата е блокирана
111
2
 
2
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Протести, бюра, лигавщини .... и нито един ушев не се замисля, че обществото просто не изпитва нужда от тази полиция. Хората казват не ви щем, но ушев си дудне, че иска още и още пари.
110
1
 
2
 
! Отговори
безсрамници преди 6 години
След като на всички е ясно ,че МВР само прикрива престъпниците и нещо повече генерира престъпност, как имат очи да искат повече пари? Но това не означава, че Прокуратурата и т.нар. " Политици " не са още по-голямо зло...........
109
1
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Policeiskite deistvija ne sa iznudvane,a si e napravo darzaven prevrat i to za vtori pat veche.Razpuskane i naznachavane na novo s jasni kriterij i zadalzenija.Tova e istinskata reforma,drugoto e ala-bala
108
1
 
3
 
! Отговори
Ferenc преди 6 години
Ami da rabotiat s smokinovi lista i prashki togava...moje da sa daje po-uspeshni...
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо г-н Попов дали е с 660 лв. заплата. Нека да си я каже. / 660 лв. е основна заплата за заеднопределената категория /плюс за стаж , порцион, извънареден труд, охранителни и пр."Нека министърът се замисли какво се случва, когато катаджията и каналджииятапротестират заедно" . Второ това за МВР ли се отнася катаджията и каналджията да протестират заедно? Да се разформираво това МВР тогава.
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отидат при един човек който живее в Банкя.Там са парите,там да протестират.Този човек мислех че ще изкара до есента на власт но като гледам каквостава всеки ден в държавата,няма да го бъде.
105
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търсете в Гугъл: Полицейска реформа в Грузия. Всички други приказки са излишни.
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Ерджан Рашид-Роко.Той може да спаси положението.Не знам дали още работи печатницата му за пари в Кърджали.Който иска увеличение ,да отива при него.Плащаш му 5000лв истински пари,получаваш 10000лв.фалшиви.
103
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво увеличение.Пари няма.Разберете го.Държавата е фалирала.Увеличение само в сънищата ви.
102
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"С униформи втора ръка, ще влачат и бюра: Полицаите на протест"Щом имат сили да мъкнат бюра - значи не са гладни, а и имат много свободно време да измислят простотии. Никакво увеличение!
101
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР трябва да бъде закрито.И с тех и без тех все тая.
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече рекет.Това е допълнение към заплатата.Иначе скоро увеличение не очаквайте.Догодина ще ви я увеличат с 0.20ст.на 100.
99
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В трето районно средното тегло на служител е 105-120кг. Разкарайте тия режисирани и подбрани снимки, а дайте нещо реално!
98
5
 
19
 
! Отговори
.... преди 6 години
За полицаите "работа" е = на присъствие. Т.е. от 12-часово дежурство прекарва 1ч. в службата (най-трудния му час), 2-3 часа се мота или бръмчи по свои и на колегата лични задачи с патрулката. 2 часа е по кафетата. 2ч. обядва. През останалото време пърди в патрулката и дебне тук и там по заучени места да изкара някой лев. Последния час сдава службата сигурно.. Предвид естеството на полицейската работа, работещ полицай не може да е дебел. Вие си вадете изводите какво правят..
97
3
 
17
 
! Отговори
Кнадидат за полицай преди 6 години
CVДебел съм, мързи ме, в училище едва изкретах, имам дюстабан.Считам, че ставам.
96
2
 
10
 
! Отговори
в преди 6 години
До АнонименУбау ама тях ги мързи а и какво вършат охраняват от народната любоФ другите търтеи - политиците
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са толкова мързеливи, че ще се преуморят от протеста си, и ся три дни ще охкат че са се сдухали да стоят на протеста прави.