Съд и бутане на незаконни къщи – очакваното решение в Асеновград

Всеки пети читател на Dnes.bg обаче не очаква реални действия
11 юли 2017 20:09, Красимир Ангелов
38
Съд и бутане на незаконни къщи – очакваното решение в Асеновград
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

След тежка седмица с много протести, напрежението в Асеновград постепенно спада. Хората от града обявиха, че няма да протестират в следващите две седмици, след като в петък родители на битите внесоха в парламента петиция с над 10 000 подписа, в която настояват за справедливо и бързо наказание на всички виновни за побоя, осигуряване на въоръжена охрана на язовир "40-те извора”, и равенство на всички пред законите.

Още по темата
Както е известно, недоволство в Асеновград срещу ромите ескалира преди около десет дни,  след като бяха нападнати с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им. Ситуацията коментира дори президентът Румен Радев, който определи гневът на хората като справедлив, но опасен.

Още с началото на протестите в града екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Как да бъде потушено напрежението в Асеновград? В традиционната ни анкета участие взеха 1639 души.

Над половината от анкетираните (56%) са категорични, че единствено съд за биячите и събаряне на незаконните ромски постройки в града е ефективният начин за справянето с проблема. Други 17% пък искат приемане на адекватни закони, които да гарантират сигурността на всички граждани в цялата страна.

Едва 1% от участниците в анкетата ни смятат, че решението на проблема е разполагането на повече сили на полицията и жандармерията, докато това е необходимо. Също толкова смятат, че реално няма нужда от кой знае какви действия, защото напрежението ще спадне само така или иначе.

5% от анкетираните намират и самите протести за решение на проблема, защото според тях по този начин ромите могат да бъдат респектирани и така да бъде запазен мирът в района.

Трябва да се отбележи още, че всеки пети е крайно скептичен по отношение на мерките, които държавата ще приеме след поредния случай на подобна агресия. 20% от анкетираните смятат, че всяко чудо ще е за 3 дни и случаят ще бъде забравен, подобно на Катуница, Гърмен, Орландовци и Раднево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: асеновградпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакъв проблем стига да изскате то без туй лека полека вече сме известна част сме в европа не след известно време ште останете сами след нас са наред *** на които вече се продавате лека полека (меко казано с задни мисли)
18
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им се отнема гражданството и вън от страната, да си търсят правата и свободите в Индия и Пакистан.
17
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре да го имаш и никога да не ти потрябва, отколкото да го нямаш и да ти потрябва!!!Човек трябва да се стреми винаги да е подготвен, да даде отпор на нападателите, щото другия вариант е да си свали гащите и да се хване за палците! Ако чакаш пък на ченгетата, докато дойдат може да не си жив вече! Този вариант за мен е неприемлив, за съжаление много мишки има сред българите! Мишките се опитайте поне плъхове да станете, то е ясно че мишка не може да стане тигър, но поне плъх - разбрахте ме
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си държа една масивна дебела щанга зад седалката, ръкавици с гумирано покритие-за да не се изплъзне щангата като я ползвам интензивно, лютив спрей джет + 120+ кила бургаска батка-моя милост! Реших че щангата е по-културно от бухалка! Попадна ли в ситуация едва ли ще избягам - никога не съм го правил! Ще троша кости ако трябва, но който ме нападне ще си го получи! Един от тоя форум щеше да идва да ме трепе, още го чакам смешника да ходим на екскурзия на солниците! Имам и шанцов инструме
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Е, и да моли Бойко и да не моли - все тая. Изпусна от подмазвачество огромна полза за България, писа се верен на най-големия в света експлоататор на бедни държави, и сега вместо да въртим кранчето, други ще ни въртят на пръст. Има една пиеса "От ума си тегли", в случая - от подлостта си тегли. Какво пък, сегашният ни голем брат, отворил сърце и джоб за нас, ще ни доставя "сгъстен газ". Той поне красиво избухва...
14
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не дават детски за четвърто дете, а за трето да са наполовина. Тия сами ще си регулират прираста. И няма да има толкова незаконни постройки. А големите биячи в затвора на размисъл 3-4 години
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А че турски поток се строи вече и дори Бойко ходи да моли за руски газ през турция няма ли да кажете? Щото това си е мноого зле за управляващите...
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много точен коментар на номер 11
11
0
 
33
 
! Отговори
Тачи преди 6 години
пламен от Данс Монтана ни казва какво да правим с пари
10
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестирате, ревете, тръшкате се. Но като дойдат избори си седите дома. Е докато е така ромите ще си ги избират, ще си правят каквото си искат, а вие ревете.
9
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато хората протестираха Бойко режеше лентички.Обикновено се изказва и с повод и без повод,а този път мълчеше като риба,сакън да не обиди основния си електорат,а българите кучета ги яли.Сега ще бутнат няколко постройки и ще ни замажат очите,а тези,които незаконно са пребивавали в гетото и уж са изгонени,след няколко дни пак ще се върнат.Да не мислите,че някой влиза в гетата и контролира шведите?Всичко ще си продължи по старому до следващия инцидент.
8
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите са половин милйон герберски избиратели. Никой с пръст няма да ги пипне докато Борисов е на власт. А вие, битите, чакайте Годо.
7
0
 
55
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Защо трябва да стане нещо такова за да се задейства властта?Защо държавата не респектира тези самозабравили се индивиди и трябва ли да стане по-страшно за да събуди заспалата си съвест и да се погрижи за целостта и спокойствието на основното си население.
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са тия дри.пьовци-патриотите?Видяхте ли за кого сте гласували?
5
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо храним престъпници!!!???
4
0
 
41
 
! Отговори
Страна Пена преди 6 години
Всяка вечер на протест....с плакат на по-як колец,черпиш се с приятели,децата със сладолед и.....всичко наоколо си е нормално,без наГло присъствие.....!
3
8
 
51
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Боко Меката Мара,нищо няма да...напрай.Той е...прегърнал евролибералните добромански...постулати и от там нататък,държавноста я е...зачеркнал.Във фонтаните могат да се...къпят и киснат всички,които не са българи;иначи ще ги...обидим и може да се...оплачат в Брюлсел.
2
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези хора не слушат ли новини, не четат ли в Гугъл?Цацаров директно им каза, че няма да си мръдне пръста, пинеже били ценен електорат.
1
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скръцате, скръцате