Посланик и консул на място в Задар при битите фенове на "Левски"

Ултрасите се спречкали с хървати още в Сплит
13 юли 2017 10:44,
30
Посланик и консул на място в Задар при битите фенове на "Левски"
Снимка: архив, Bulphoto

Посланикът на България в Хърватия Таня Димитрова и консулът Христина Биджеранова са пристигнали спешно в Задар, където възникна инцидент между фенове на ПФК "Левски" и хърватския "Хайдук". Те са на мястото на инцидента и в момента са в полицейското управление в Задар, където се изясняват подробностите.

Българското външно министерство е получило сигнал за случващото се още в 2 ч. през нощта.

Още по темата
По данни на хърватската полиция, четирима от привържениците на "Левски" са участвали в спречкване с фенове на "Хайдук" в Сплит през деня на 12 юли, след което са се прибрали да нощуват в Задар, където автомобилът им е бил опожарен през нощта на 12 срещу 13 юли.

Полицията е задържала за разпит общо 22-ма привърженици на "Левски", за които се смята, че може да са участвали в поредица от сблъсъци с фенове на противниковия отбор през изминалото денонощие. Няма данни за тежко пострадали български граждани, освен трима, които са с леки телесни наранявания и им е оказана помощ в местна болница.

Със съдействието на българското посолство е осигурен преводач и се снемат показания на задържаните.

"Левски" гостува на "Хайдук" днес от 21.30 часа българско време в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига "Европа". Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ХърватиялевскиХайдук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЯ РОМСКА ДЪРЖАВА-ХРВАТИЯ,Е ОПАСНА ЗА ТУРИСТИ И 1УЖДЕНЦИ . ТИЯ МЮСЮЛМАНИ ТАМ СА ОЩЕ В РОДОВО ОБЩИННИЯ СТРОЙ
20
2
 
7
 
! Отговори
____________ преди 6 години
То не беха транспаранти за Младич и Аркан то какво ли не беше. Идиотията не ходи по гората а по сектор Б
19
1
 
4
 
! Отговори
______________ преди 6 години
Така е след като нямаш елементарно уважение към който и да е. Като ходиш в чужда държава отиваш на гости. Трябва да се държиш прилично. Ако искаш да си премериш силите се свързваш с който трябва и си организирате един честен бой 10 на 10 или 20 на 20. Така правят големите агитки. Подуенските смешници нямат нито един честен уговорен бой в цялата си история. Какво стана преди време когато на ЦСКА гостуваше Динамо Москва. Хората се свързаха премериха си силите и всичко приключи приятелски.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тумба-лумба след мач/турнир е имало винаги и ще има! Така е било по време на ринската империя - след гладиаторски турнир феновете са се побийвали ей така за "здраве"! Ако ги пуснат след мача на стадиона да се поупухат ще бъде много по-безопасно за тях както и за обществото.
17
2
 
11
 
! Отговори
Хайдук преди 6 години
Довечера Жадното ще го събличат :)
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНО СА ГИ БИЛИ КАЧЕСТВЕНО
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо криете и не казвате истината, че са били смазани от бой? Явно не само на терена ги бият...
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО ОТ ПОСОЛСТВОТО СПАСЯВАТ ТЕЗИ ГАМЕНИ?Сигурно нямат друга работа.3:0 ЗА ДОМАКИНИТЕ.
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерили са си майсторите феновете на уевски . При време дойдоха в нашия град за среща . *** изпочупиха седалките, хвърляха бомбички, правиха побоища и по улиците ..крещейки уевски . Тук полицията ги толерира ..отдавна трябваше да ги опандизят
12
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хърватите ги искам тихи че ще им насъскаме сърбите.. освен че ги бият знаят и да ги таковат, пък ако само много отворени да дойдат в софия ще им бъдат изкривени физиономиите на бързо не да палят колите на обикновени хора, искам да ги видя срещу бг хуулс
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи юнаци ,българи юнаци ! И дотам сме ,българите .
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NAPRAVO DA GI VKARAT V ZATVORA
9
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз преди си мислех че в сърбите е проблема що се касае до разпадането на Югославия, ама тва хърватите май са най-големите аборигени в Европа. Може да се конкурират с босненците. Сърбите май ще се окажат прави.
8
6
 
13
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
леевскалар са се направили на мъже, разчитайки че * им номера минават, както в *** и че ушевите ще ги вардят. е, непалучилас немножко. нищо, ще им мине.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДЯвно не ходиш на мачове и не познаваш хървати те.Ако те обиждат ,че си *** и татарин вие господинчо какво ще направите -Аз знам ще се покриеш като мишок а те им отвръщат.Бой само на хърватите те .Мръсни са и като народ.
6
13
 
12
 
! Отговори
СЕКТОР Б преди 6 години
това да палиш коли в тъмна уличка скрит като мишка само някой пълен мyхльо може да го направи, жалко че Левски има наказание за мача в София и няма как да дойдат хърватските мишки в София, щеше да е голямо удоволствие да им сменим пола
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете, че ултрасите и хулиганите нямат общо с футбола и който да било спорт, това са едни най-обикновени наркомани без работа, ако ги питате половината защо са там гаранция нямат представа. Малко са ги били, другия път повече!
4
5
 
22
 
! Отговори
С преди 6 години
малката разлика, че тук НАШАТА полиция щеше да задържи и бие нашите фенове! Като ние сами не се уважаваме няма кой!
3
9
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
Представям си феновете, колко са били пияни и дрогирани. Не ме учудва нищо. Същото е и с феновете от Англия . Нормална реакция на право охранителните органи е да понатупат някой за отвратително поведение.
2
5
 
9
 
! Отговори
Д преди 6 години
мъдра поговорка , и известна от давна на народа