Ръстът на руските туристи у нас в разгара на сезона - 15%

Подписваме споразумение с Коми с акцент върху детския туризъм
Обновена: 14 юли 2017 17:40 | 14 юли 2017 17:30, Веселина Йорданова
29
Ръстът на руските туристи у нас в разгара на сезона - 15%
Снимка: Министерство на туризма

Русия е стратегически партньор на България в туризма. За мен като министър е изключително важно да бъде гарантиран комфортът на руските туристи у нас, подчерта министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна.

България и Република Коми ще подпишат споразумение за сътрудничество в туризма, което ще насърчи  пътуванията и обмена на информация между двете страни.

Акцент в документа ще е детският туризъм. За това се договориха във Варна Ангелкова и ръководителят на Република Коми Сергей Гапликов, който е на посещение у нас със заместник-председателя на Правителството на Коми Григорий Саришвили. В срещата участваха също областният управител на Варна Стоян Пасев и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук, съобщиха от Министерството на туризма.

Ангелкова припомни завидните ръстове в броя на руските граждани, посетили България през 2016 г. В рекордната за българския туризъм година гостите от Русия заеха 4-то място по брой чуждестранни посетители.

Визитите им са над 580 хил., което е увеличение от около 20% спрямо предходната година. Успешният тренд продължава – от януари до края на май 2017 г. техният брой е над 71 хил. и ръст от 6,4% в сравнение с същия период на миналата година. Към момента, в разгара на лятото, този ръст се очертава около 15%.

Министър Ангелкова отбеляза пред гостите, че за България е важно както сътрудничеството с централната власт, така и с регионите в Русия.

"Подготвяме специална наредба за детските лагери. Важно е да уеднаквим стандартите чисто законодателно, защото местата за почивка на децата са с особен статут", допълни министър Ангелкова. Тя съобщи, че има идея също да се организират дни на културата на България в Русия и на Русия у нас, за да се представят традициите и културата на двата народа.

Силен стимул за увеличаване  на гостите от Русия и регионите ще е и създаването на съвместни маршрути за религиозен туризъм. "Смятам, че ако направим няколко маршрута и след това ги предложим комбинирано, ще имаме по-голям успех", каза министърът.

Чрез ръководителите на Република Коми тя се обърна и към бъдещите инвеститори в туризма, декларирайки, че основен приоритет на българското правителство е намаляване на административната тежест. За всяка инвестиция е решаваща бързината и сме готови да помогнем на всички с намерение да инвестират в България, каза министърът на туризма.

България е спокойна страна, която посреща отлично руските туристи. Високо ценим отношението ви към тях и особено към децата ни. Затова с готовност ще насърчаваме почивките им в България. Все повече наши сънародници предпочитат страната ви и се надявам това да продължи, заяви Сергей Гапликов.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До истина една 21 Абе руската душа е широка , ама празна.
24
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 12 Докато руснаците станат нормални хора , така ще бъде.
23
1
 
1
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Уфффф !
22
3
 
0
 
! Отговори
Aha преди 6 години
Znachi idvat debelite...:-)
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какви туристи, те постоянно си живеят там.
20
1
 
2
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Това е въпреки усилията на "министерството" на туризма!
19
3
 
4
 
! Отговори
истина една преди 6 години
До ЕтоСамо братски, християнски и славянски чувства ни свързват с широката руска душа!
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са бедни , но за сега бива. Трябва да насочите туризма към западна Европа, Канада, Сащ , Китай , Япония там са парите. Рашкитте са стиснати ...Нямат лев. Ядат Кото има в хотела спат на плажа и така.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, адашката значи не може да се сложи у ред. Малко фон дьо тенче, BB или CC кремче, спирала да си сложи, какво е това нещо, излага се, все за толкова е изкарала парички.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ръстът на руските туристи е нисък 1,65
15
1
 
6
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
80% са руснаци на златни, кой не верва олииз
14
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са смешни цифри сравнение с милиона Русия, само за сравнение 260 000 Чехи посещават Египет за година.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе болнав, кого наричащ yрyд бе, калмик? *** неземен! Вземи се скрий в на *** "ухото", от където си излязъл! *** да ти се доразвие мозъка, че с това н иво на интелекта за никъде не ставаш! *** заспал. Същия като Плевенлиев си. Вземи скочи от някъде от високо! Син кит няма ли за тебе? Я си направи харакири, говедооо! Започно го отзад това харакири, по евроатлантически! Извикай някой сирийски лекар да ти помогне!
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 40 години на българското черноморие един пиян руснак не съм видял. Или пияна рускиня. А като се почне от англичани и германци и се свърши с поляци - колкото искаш. А за Бояршника - в българските мазета се произвежда достатъчно, за да се продава на английските младежи да пият до припадък и ослепяване. И наркотици се произвеждат. Има там една прословута фигура в региона - Митьо Очите му викат. С какво мислите си икзарва хляба той и неговите момчета?
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 12! Чезни ве уруд.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина заслужавате да нямате руски туристи, руска газ и руски петрол. Започвам да се радвам, че ще плащате на турците за руска газ. На лакомите евроатлантици никога няма да им е в повече ако плащат двойно и тройно за нещата, които са им нужни. И никога няма да им е в повече да са бедни, болни и да *** с мизерни пенсии. Кой каквото е заслужил, това ще получи. Купувайте си всичко от САЩ. И плащайте всичко на тях. За по - евтино.
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бояришниците - да не стъпват у нас.Само зло сме виждали от Русия!Всички народи около Русия са били поробвани от нея!
8
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо алкохолиците не си почиват в Крим ?Да се махат в Турция или Чукотка!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все ръст на туристи, но защо не чувам за ръст на заплати.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че даже продажниците от ГЕРБ се осъзнаха че тези безумни санкции срещу Русия вредят много повече на малки държавици като нашата, отколкото на Русия, и започнаха да търсят начини да ги заобикалят! Нека *** да си вярват че имало някакъв смисъл от санкциите, реално те са само на хартия