Чапа: Клета и проклета е майка България!

Скулпторът Георги Чапкънов в интервю пред Bulgaria ON AIR
16 юли 2017 20:18, Анисия Иванова
216

Клета и проклета е майка България! Страшно звучат тези думи, казани от големия скулпторът и съавтор на герба на България Георги Чапкънов-Чапа.

Според него тук, в България, само се руши. Не е редно да се бутат паметници. Проектът за паметника "1300 години България" стоеше година и половина в ЦК на БКП. Сега нито един властимащ не споменава думата "култура", разказва той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"В скоро време само ще мучим. Обидно ми е! Не може да имаме 240 депутати. Те гледат само себе си! Опустошаваме си родината! Българинът е проклет и зъл! Дъртозата е отвратително нещо, лошо е, когато я усещаш. Искам още малко време, за да довърша проектите си", споделя просълзен големият скулптор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
8
 
! Отговори
Задунайская губерния преди 6 години
До АнонименКомунистите са ***! Тяхната Родина е СССР...
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нужно е само коментарите да прочетеш и да разбереш, че човекът е прав! Няма бъдеще и хората ВЕЧЕ мучат, няма надежда
92
5
 
4
 
! Отговори
гяур от Румелия преди 6 години
До всичко се връщаТриклета да е Русия, дето ни окупира и презароби!! Да си беше останало турското.......
91
7
 
7
 
! Отговори
Огюст Роден преди 6 години
Чапкънов безспорно е голям скулптор, но въпросният паметник определено не е най-добрата му творба.Като замисъл: от самото начало народът го кръсти Седморъбест петохуйникКато изпълнение: що за паметник е този, който още на петата година трабвя да бъде крепен, подлепян и подпиран?Обърнете внимание, например, на паметника на Асеневци във Вуелики Търново, правен по същото време. Първо хората го харесаха, защото е внушителен и красив. И второ, оттогава не е мръднал.
90
10
 
13
 
! Отговори
+ преди 6 години
не случайно всички комунистически родове са низkи и дoлни кpaдци и yбийци!!! те и сега са част от унищожението на България, защото техния господар е черния сатанински змей. Той ги е учил на всичко. И той им даде всичко. Сега са най-богатите но със земно злато, защото те друго нямат! Обаче им беше дадено предупреждение както е редно! Като не могат да го разберат си е за тяхна сметка!!!
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stupido, прякорът ти е точно на място. Нищо вярно няма в това и фотографиите след войната го показват.
88
12
 
10
 
! Отговори
Stupido преди 6 години
Никакви комунисти не са бутали никакъв войнишки паметник, профан. Паметника на чието място е построен 1300 години България, е разрушен при една от бомбардировките на София от страна на евро-атлантиците, на които сега им вдигнахте паметник пред американското посолство.
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да посочи друга държава в която се изтрива историята.Германия след ВСВ. Полша сега. Диксиленд сега. Това на прима виста.
86
10
 
8
 
! Отговори
+ преди 6 години
другаря путин и той като офицер от комунистическата армия е част от тази сатанинска армия но и неговата сила ще си иде! тези българи които искат спасения, трябва да го търсят не при комунистите или чорбаджиите а при Господ Христос!!!!
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има маса паметници за Руско-турската война. Ако децата не знаят почти нищо за турското владичество, значи доста ни куцат други неща.
84
12
 
9
 
! Отговори
............ преди 6 години
комунистите и мюсулманите са част от така наречения потоп, който ще залее човечеството, за да го накаже за егоизма и простотията му! Това е армията от слуги на сатана, който заедно с другите паднали ангели едно време (както казва много уважавания енох в книгата си) се заклели един друг в тежки клетви и прелъстявали човешките жени и и ги превръщали в магьосници. За тези им дела господ ги поразява и сваля от небето а те в злобата си искат да погубят човешкия род!!! Но тяхното време е към края си!
83
9
 
20
 
! Отговори
аник преди 6 години
Някой може ли да посочи друга държава в която се изтрива историята.Затова децата не знаят почти нищо за турското робство и гледат като извънземни.Не защитавам никого но съм против да се рушат паметници.Все пак тогава такъв е бил животът ни.Миналото трябва да се помни.Някой беше казал нещо от рода НАРОД БЕЗ МИНАЛО НЕ Е НАРОД .
82
7
 
15
 
! Отговори
Клемансо преди 6 години
Вече няма ЦК на БКП да им дава пари за бутафорни проекти и реват ли, реват. За да се построи този паметник е разрушен друг, коййто сега трябва да се възстанови.
81
7
 
13
 
! Отговори
бг преди 6 години
Чапкъънов защо не каза тези думи , когато комунистите разрушиха паметника на загиналите за България софийски мъже и момчета ?!Защо мълча като ***** , а сега се прави на голям мъж.
80
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чапа ли е *** ли е тоя ама какъв отвратителен паметник само брани. Голям скулптор е няма що.
79
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав си майсторе ."Опустошаваме си родината!" - за съжаление това е истината в България. Казвате точни думи и не само Вие ги казвате, но кой ги служа в тази държава доказалите си хора , мислещи и родолюбци.
78
12
 
27
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Прав е човека България е клета и проклета от руснаците на 9.Х. 44г. От тогавя бял ден не видяхме.Заключиха ни като стадо оце , забраниха ни да мислим, осакатиха ни като хора и спряхо чавешкото развитие.
77
3
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До ПацuЩо ? Ти да не копаш на дедо ти лозето ?
76
16
 
37
 
! Отговори
ДО ЧАПА преди 6 години
ЧАПЕ, ТОЗИ ПАМЕТНИК Е В ЧЕСТ 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ.COPOCOИДИТЕ ТОЧНО ЗАТОВА ИМ ПЛАЩАТ - ДА ЗАТРИВАТ БЪЛГАРИЯ.ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН:-ЗАТРИХА ЗАВОДИТЕ-ИЗКЛАКАХА СЕЛЕКТИРАНИ ЖИВОТНИ И РАЗБИХА ЦЯЛОТО СЕЛСКО СТОПАНСТВО-ПРОКУДИХА 1 МИЛИОН И ПОЛОВИНА МЛАДИ И УМНИ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА-НАРЯЗАХА РАКЕТИТЕ, САМОЛЕТИТЕ И ТАНКОВЕТЕ И РАЗБИХА АРМИЯТА-СЕГА ИДВА РЕД НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАМЕТНИЦИНАКРАЯ ПО ЗАРЪКА НА COPOC РОМИТЕ ЩЕ ЗАКОЛЯТ ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ И ТАКА СЕ ЗАКРИВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
75
19
 
24
 
! Отговори
всичко се връща преди 6 години
Да беше нещо умно, а то за пробутан комунистически паметник реве и обижда цялата родина. И поколенията от царско време видяха всичките си паметници съборени от същите тия комунисти. Идва времето на всички драги червени дядки !