Чапа: Клета и проклета е майка България!

Скулпторът Георги Чапкънов в интервю пред Bulgaria ON AIR
16 юли 2017 20:18, Анисия Иванова
216

Клета и проклета е майка България! Страшно звучат тези думи, казани от големия скулпторът и съавтор на герба на България Георги Чапкънов-Чапа.

Според него тук, в България, само се руши. Не е редно да се бутат паметници. Проектът за паметника "1300 години България" стоеше година и половина в ЦК на БКП. Сега нито един властимащ не споменава думата "култура", разказва той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"В скоро време само ще мучим. Обидно ми е! Не може да имаме 240 депутати. Те гледат само себе си! Опустошаваме си родината! Българинът е проклет и зъл! Дъртозата е отвратително нещо, лошо е, когато я усещаш. Искам още малко време, за да довърша проектите си", споделя просълзен големият скулптор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То по-добре БКП да пишеше, щеше да се връзва с уродливостта на партията.
13
10
 
25
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 9Ми, давай, събаряйте! Що не съборите и НДК..., тъй и тъй само него не можете да боядисате! И какво не ви харесва в паметника!?? Че там присъства работник, наравно със книжовниците на Симеон!??? Ми да го сменим с банкер или кофьор, че да ви се стори в крак с времето!!!!
12
8
 
39
 
! Отговори
Starcraft преди 6 години
Абе хора, че е грозен паметника, грозен е, но не пише на него БКП, нали ? Пише "1300 години България". Кой разбрал, разбрал
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загиналите войници са се били за една по-добра България, камарад. И заслужават уважение, но това ти няма как да го разбереш.
10
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чапа, ама като ти дадоха статуята на Св. София, добре ти беше? Както и много други?Ти, Светлин Русев, Първият Мултак на републиката (Веждичката) и още двама-трима сте примерът за придворна интелигенция. Едно няма как да ви отрека, при соца бяхте добре, при демокрацията също сте на трапезата.
9
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртата соц номенклатура от културпотисническото котило пак се просълзява по комунизма.Спрете се бе, ненаяли се безочливи ''културтрегери''! Никой не ще да ви гледа ''шедьоврите'' на ''социалистическия реализъм''. Махнете си грозилищата и си ги занесете у вас, да ги съхраните за поколенията на ''светлото бъдеще''!Паметникът пред НДК може би за вас има някаква стойност, която надали е културна. За мен обаче е най-вече опасен, а преди всичко е ГРОЗЕН. По-грозен е и от крана, дето го запалиха.Ако това ГРОЗНО НЕЩО има някаква художествена стойност, да ви пикая на човството за ест
8
18
 
17
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Рядко грозен паметник!Не мога да разбера защо е това реване!Другият до Шумен заслужава да съществува,даже ако се вкарат едни прилични пари,съчетани с добър мениджмънт,може да излезе успешен проект!Но софийският е много смотан,не си заслужава парите и времето!
7
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #6Искате да кажете, че сега, като рушнахте този паметник, загиналите войници заспаха по-спокойни за бъдещето но България!?
6
32
 
26
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Аман от този придворен художник! Как не си затъкнахте лакомите гуши, как не се заситихте и ти Чапе и ти Веждю и Светлин! В България няма други художници освен гореспоменатите, няма герб, няма паметник, няма друго миродавно мнение!Не смейте вие, ояли се от соц поръчки, да говорите за морал! Вие дето мълчахте, когато бутаха паметника на загиналите воюници! Имайте малко срам, то морал е ясно, че нямате!
5
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като е тръгнало няма да има паметник за 14 века България, просто щото няма да удържим дотогава, та в този ред на мисли, не трябваше да разтурват този за 1300 годишнината.....
4
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По точно от това едвали някой може да го каже!
3
11
 
36
 
! Отговори
страф преди 6 години
прав си бай Чапа! гърбоухи талибани-копилета събарат паметник 1300 години България!срам и позор !!
2
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям българин - поклон!
1
12
 
45
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Най -накрая един точен анализ.....