Чапа: Клета и проклета е майка България!

Скулпторът Георги Чапкънов в интервю пред Bulgaria ON AIR
16 юли 2017 20:18, Анисия Иванова
216

Клета и проклета е майка България! Страшно звучат тези думи, казани от големия скулпторът и съавтор на герба на България Георги Чапкънов-Чапа.

Според него тук, в България, само се руши. Не е редно да се бутат паметници. Проектът за паметника "1300 години България" стоеше година и половина в ЦК на БКП. Сега нито един властимащ не споменава думата "култура", разказва той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"В скоро време само ще мучим. Обидно ми е! Не може да имаме 240 депутати. Те гледат само себе си! Опустошаваме си родината! Българинът е проклет и зъл! Дъртозата е отвратително нещо, лошо е, когато я усещаш. Искам още малко време, за да довърша проектите си", споделя просълзен големият скулптор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чапкънов реве за ,,онова" време . Бяха си най-добре с оня измислен художник- Светлин Русев.Най-сладко е да си правиш скулпторки или картинки и партийната организация веднага да ги изкупува кеш!Той Чапкънов и сега е добре - де що има поръчка-всичките са.негови .
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е ревнал Чапкънов? Колко проекта взе през последните години! Навсякъде само Чапкънов , включително и с грозната черна статуя( наподобяваща Смъртта) в самия център на София! В България няма ли други млади и даровити скулптори, та трябва всички поръчки да се дават на Чапкънов! ,,И при соца ми беше добре, и при капитализма също", другарю Чапкънов!
112
4
 
4
 
! Отговори
Тошо от Почивка преди 6 години
Най-страшните договори в Българската история са сътворени от англосаксите: Берлинския и Ньойския! Трагедия, която още държи влага в очите на истинските българи.Да припомням ли за българомразецът Чърчил и жестоките бомбардировки над БГ? Да не говорим, че англосаксите са били най-големият защитник на статуквото в Османската имп., а английския агент Сенклер вдига въстание в Родопите, за да ги отцепи. Като казвате, че англосаксите ся ни "братя", имам чувството, че говорите за Австралия и Н. Зеландия
111
3
 
2
 
! Отговори
Тошо от Почивка преди 6 години
Така, че победата ни на Брест-Литовск е по-скоро формална, защото и България, и Русия излизат разорени, победени и унижени от войната. Или ти си на изпитания шопски принцип: "не е важно на мен да ми е зле, а на Вуте да му е зле"? В случай обаче това въобще не е помогнало на БГ да не катастрофира в Ньой. Обаче катастрофата на БГ е много по-голяма от тази на Русия, която не губи статута си на Велика сила, докато България губи 1/3 че и повече от етнически си граници, а за малките страни това си е..
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ българинът, а комунистът е проклет и зъл - няма Род и Родина, другарю Чапкън.ов!
109
3
 
2
 
! Отговори
Тошо от Почивка преди 6 години
До Брест-ЛитовскПСВ е най-голямата трагедия в новата българска история. Мечтите за национално Обединение на българите са прекършени за десетилетия, та до днес. Стотици хиляди прогонени българи бежанци. Македония, Беломорие, Западни Покрайнини, Добруджа, окупирани и много райони обезбългарени, гърцизирани, сърбизирани и руманизирани. Всичко това на цената на 300 000 убити и ранени българи през войните. Ньойския договор сътворен от англосаксите: унижение и жестока несправедливост!
108
4
 
3
 
! Отговори
Брест-Литовск преди 6 години
До StupidoПървата Световна Война е била най-великата за нас като победители с Германия срещу Русия! Във всички градове през соца имаше занемарени паметници и паметни плочи!Колко малко знаем за Брест-Литовския мирен договор и за Ген.Радославов,Колев, Тошев
107
4
 
6
 
! Отговори
Тошо от Почивка преди 6 години
Под предлог да унищожат всичко комунистическо, седерастките либерасти унищожават България. З милиона избягаха, унищожена армия, с.иганизация, самоубийства. Унищожиха предприятията и ВПК, сега посягат и на българските културно-исторически паметници: СИМВОЛ И ИЗТОЧНИК НА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ като Паметника 1300 години древна България! Македонците строят усторията, която нямат, а ние РУШИМ тази дето имаме. Каква ирония. Сбъркана работа ви казвам.
106
3
 
5
 
! Отговори
Тошо от Почивка преди 6 години
До ИстиНа 3000 години? Ти надмина и македонците уе, човек! Оня ден пък един турчин писа, че Турция била на 4000 години, хаха. За ваше съжаление историята е обективна наука. Най-ранната документирана и засега известна на науката Българска държава е Стара Велика България: 632 г. Това е истинската година на основаването на бг д-ва. Няма никакъв смисъл да се руши ЕДИНСТВЕНИЯ паметник в БГ, който показва, че сме най-старата държава в Европа! Рушителите искат да плюят по бг история. Предатели!
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До +Комунистите навсякъде внедряваха шпиони особено на групички от 4 души приятели!Страх ги беше от сянката им и живо се интересуваха какво се говори сред народа за тях.
104
1
 
6
 
! Отговори
извод преди 6 години
До ДжъстисаКОМУНИСТ ОЗНАЧАВА МУТРА!!!
103
1
 
4
 
! Отговори
горянин преди 6 години
До АнонименВсичко тук е по образ и подобие на БКП. Тя е майка над майките и мутра над мутрите без никакво изключение! ТРИКЛЕТА ДА Е.!
102
2
 
3
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Не изричай хулителни думи за родината човече: разбери най-сетне че тя се променя. България не е на 1300 год.а на поне 3000: затова този паметник е ненужен и дори вреден,понеже лъже хората и орязва нашата биография! Това,че си направил нещо не ти дава право да проклинаш хората за това,че са се добрали до истината: България не е на 1300 год.- нея я е имало преди хиляди години но вие червените сте свикнали само да искате- не да давате. Сега се налага ти самият нещо да дадеш- забрави този паметник.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всички от политическата ни "класа", без значение на партийната им окраска, произхождат от партията - майка - БКП - и са мутри, без изключение!
100
0
 
3
 
! Отговори
питам преди 6 години
тоия паметник ква история е?
99
2
 
1
 
! Отговори
чапа, преди 6 години
ние вече мучим - виж само коментарите...))))))))))):
98
1
 
7
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
В България комунисти и мутри са едноПриятен ден!
97
1
 
7
 
! Отговори
+ преди 6 години
който след това пишеше отрицателни характеристики на децата на сънародниците си, за не могат да учат а да ходят да чукат камъни. А те лижеха зaдниците на рyските yбийци и пoрoбители (издигаха им идолопоклоннически паметници) дoри когато онези убиха идoлите им георги димитров и людмила живкова!!!наистина сте едни жалки проклети ***, Другарю чапкънов
96
1
 
9
 
! Отговори
+ преди 6 години
Имахме един познат - комунист но без книжка (от най-опасните). Викаше - На мен другаря сталин ми построи къщата а после крaдеше, каквото хване от държавата и така си направи къщата! За мъчените и за убитите си сънародници, казваше ,че така им се падало щом не искали сaтанинския му строй! Другаря Чапкънов, като приказва за мyчене предполагам знае кои са говедaтa!!!??? Стояха на входа на църквата и записваха кой влиза там да може после да го измучат на по-голямото *** Партийния секретар!
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огюст Роден, паметникът е на Старчев.На Чапкънов е онова чудо на НДК, дето го водят Слънце