В Бяла за Алекс: Кротък, дружелюбен, винаги усмихнат...

Момчето било гледано с много любов в патриархално семейство с три деца
17 юли 2017 12:15,
101

Алекс, 18-годишният ученик от Бяла, който почина след жесток побой заради отказана цигара, е бил винаги усмихнат. Това разказа директорката на училището, в което момчето е учило.

Албена Кирова е била и дългогодишна учителка на Алекс по литература, а и негова съседка.

"Не искам Алекс да остане поредната статистика, 18-годишно момче, загинало нелепо. Нелепо загинало е момче с пълнокръвен живот, голяма част от която мина тук. Кротко момче, постоянно е в ума ни, винаги е усмихнат, дружелюбен", каза натъжено директорката пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тя допълни, че учебните часове може да не са били най-любимата част от ежедневието за Алекс, но той винаги е проявявал съпричастност към всички.

Кирова разказа, че съучениците на убития тийнейджър са много объркани. Задават въпроси, на които възрастните не могат да дадат отговор.

"Познавам Алекс от бебе, дете на съседско семейство, семейство с три деца, патриархален тип", разказа още директорката. Тя е категорична, че момчето е гледано и дарено с много любов, било е спокойно и уравновесено.

Според председателя на общинския съвет в Бяла Мариан Антонов инциденти като този, при който загина Алекс, не е имало в града.

Той също е категоричен, че става дума за нелеп инцидент. Според него не толкова алкохолът е виновен, колкото чувството за безнаказаност.

"Можеш да направиш каквото си поискаш или почти каквото си поискаш и да не ти бъде поискана отговорност. Това е посоката, в която всички трябва да работим", каза Антонов.

Той обясни и че в града няма етническо напрежение няма между роми и българи.

Днес Бяла е в траур заради смъртта на Алекс. Очаква се обвинението на убиеца му да бъде променено за непредумишлено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
12
 
! Отговори
Бау преди 6 години
На думи всички са много силни.
40
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме изявление от премиера.Докога да чакаме?
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом като е било жесток побой заради нещо без значение какво нападателите са измислили за нападението над жертвата то това не може да бъде непредумишлено,дори само да са го блъскали обикновено в кръг както се оказаха и повечето арестуваните в случая,а и напуснали мястото на престъплението вкупом без да го погледнат какво са му причинили след престъплението и оказване на помощ от след превишено престъпление подчинили се на главатаря им,а пуснати неизвестно защо като ужким свиделствали за случая.
38
0
 
33
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Когато някой българин пребие до смърт някой ром( не че напоследък има такива случаи), веднага разните му там организации почват да "очернят" българина- хулиган, скинар, безскруполен убиец, расист и т.н. Отделно от това ромските махали се вдигат яростно на протест и искат възмездие! Сега каквото и да пишат за този младеж, явно или е нямал късмет, или, както твърдят е бил прекалено добър, което в днешно време трудно може да бъде от полза на човек! Днешно време трябва да си тарикат, мошенник и т.н.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е нормално за булгарисран, расте ново поколение бандити и мутряги подражаващи на бащата на нацията. Вие родителите си ги избрахте такива и такива са и децата
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвърляш бутилка през прозореца и тя убува някого - НЕ-предумишлено убийство.Млатиш някого с бутилка до кръв и смърт - ПРЕДУМИШЛЕНО убийство.Още от сега гледат да замажат случая...Ако момчето беше роднина на Бойко Борисов, така ли щяха да протичат нещата сега?
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ялови сме....колко такива случая станаха вече.Изразяваме се онлайн...и до седмица забравяме...докато не сполети нас...или наши близки.Не призовавам към нищо...пък и има ли смисъл - в Асеновград полицията се разправи с протестиращите...и нищо! В цяла Европа - така наречените "малцинства" имат само права...и никакви задължения! Така заповядва "мейнстрийма"...на нас е разрешено - да работим, да търпим, и да ги издържаме!Това е истината!
34
0
 
41
 
! Отговори
ОСТАВКА ! преди 6 години
Бойко, подай си оставката !Очевидно твоята власт е неспособна да разреши ромския проблем в България.
33
0
 
23
 
! Отговори
.......... преди 6 години
Няма ли кой да ни поведе бе,няма ли ?Не може и този път нещата да си останат просто ей така...в хрониката само...и след години като се повтори такъв инцидент да ни се припомня този...сегашния....ТРАГЕДИЯ !!!!!
32
0
 
6
 
! Отговори
ViP преди 6 години
RiP
31
0
 
8
 
! Отговори
3 години условно преди 6 години
Чл. 124.(1) Който причини другиму смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, се на казва с лишаване от свобода от три до дванадесет години при тежка телесна повреда, от две до осем години при средна телесна повреда и до пет години при лека телесна повреда.
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вината е на СДС, ГЕРБ, БСП, Атака, НФСБ, НДСВ и ДПС след 1989 г. ликвидираха бг селата и сега правят турски и ромски гета за печелене на избори.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията и партиите след 1989 г. унищожи бг народа.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достатъчно за Алекс. Да чуем сега и профила на убиеца му. Не пропускайте нищо - нито как изглежда, нито какви са впечатленията на местните от него.
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК, гордеете ли се от работата си? Чувствате ли се полезни? Сега, след като опоскахте всички грантове, имате ли усещането, че сте направили обществото по-добро, по какъвто и да било начин?
26
1
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Ти си стой ...да те бъхтат ромите!Кой знае - може да изкараш късмет...и да останеш само парализиран!Пък може и в новините да влезеш....и яловото народно възмущение ....да осмисли нещата...за 3 - 4 дни
25
0
 
27
 
! Отговори
Българка преди 6 години
До АнонименЕ, като не пуши, няма да има и цигари. А дори и да е имал, те са си негови и само и единствено той решава на кого да даде! Коментара ти е, меко казано, неуместен-освен ако не си от тези, дето имат само права и нито грам задължения
24
2
 
25
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 6 години
Ами то и децата в детската градина знаят че фондациите с исраелски и американски финанси забогатяват от българските шведи .Влагат се големи средства в тези общества да се наложи сектанското вероизповедание сред тях,да се налага култура на капсулиране и ДЕинтеграция към държавата на местоживеене, отказ от образование ,работа,спазване на закони на страната . Зная че ще ме изтрият и забранят,но така е в демокрацията ,уви !
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колеги българи...трябва ви и на вас един Ердоган...
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Напускащ завинагиМного ме кефи как хора като теб обясняват,че отиват да работят за много пари.Тогава защо всички нископлатени длъжности са заети от българи?И ти ли ще си мениджър?Или си мислиш,че там ще ти е по-лесно?Ще поживеем пък ще видим.