Все повече младежи от Русия в лагерите по морето ни

Посланик Макаров: Предпочитаме България за почивка!
17 юли 2017 20:34, Анисия Иванова
37
Все повече младежи от Русия в лагерите по морето ни
Снимка: Министерството на туризма

Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в България за организирана почивка, каза пълномощният посланик на Руската федерация в България Н. Пр. Анатолий Макаров.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и Н. Пр. Анатолий Макаров посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия, съобщиха от Министерството на туризма. В обиколката участва и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук.

Министърът припомни, че Българското Черноморие предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи. Около 3000 - 4000 деца посещават само Международния детски комплекс "Албатрос" в курорта "Св. Константин и Елена", предимно от Русия и Украйна.

Комплексът - на 10 км от Варна, се простира върху 14 дка и има прекрасна гледка към Варненския залив и Ботаническата градина.

Той разполага с открит плувен басейн, денонощна охрана и 24-часово медицинско обслужване. Тук се провеждат и разнообразни спортни прояви на площадките за футбол, баскетбол, волейбол и други игри. В комплекса има танцова зала, лятна сцена, компютърна зона, дискотека, както и класни стаи.

"С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители", съобщи Ангелкова.

Посланик Макаров поздрави България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери. Той подчерта, че все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване.

Ангелкова и Макаров посетиха и Международния детски оздравителен лагер "Бригантина" в курортния комплекс "Албена".

Той е в непосредствена близост до резерват Балтата. Комплексът е за деца от 7 до 14 години с капацитет 400 гости едновременно при много добри битови условия. "Бригантина" предлага разнообразни услуги - басейн, джакузи, чадъри и шезлонги, спортна многофункционална площадка, конна база, фитнес, анимационна зала, летен театър, клуб за конкурси и творчески прояви.

На плажа лагерът има свое място също с площадки за плажен футбол и волейбол. Територията се охранява от водна спасителна служба и дежури медицински работник от лагера. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.