Без добавки за трудов стаж – посегателство върху доходите

Работници имат готовност да организират протест срещу бизнеса
Обновена: 18 юли 2017 19:51 | 18 юли 2017 19:41,
22
Без добавки за трудов стаж – посегателство върху доходите
Снимка: Reuters, архив

Работниците от българската индустрия са готови на протест, ако се премахне клас "Прослужено време". Това е станало ясно на спешна среща на индустриалните федерации към КНСБ и КТ "Подкрепа" по повод изявленията на вицепремиера Валери Симеонов в подкрепа на искането на работодателите да се премахне допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит, съобщават от КНСБ, предава БТА.

Още по темата
В дискусията са участвали индустриалните федерации на металурзите, миньорите, машиностроителите, леката промишленост, на енергетиците, работещите в атомната промишленост, химията и индустрията и др.

Според участниците това е пореден опит за посегателство върху "и без това мизерните доходи на българските работници".

Индустриалните федерации са се обявили категорично против исканията на бизнеса за отмяна на класа и са взели решение за организиране на протестни действия на българските работници за защита на техните права и увеличение на доходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Николова преди 6 години
Пречи ли някой на работодателите да стимулират по-добре работещите?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чекай си ги на портальо!!Чудим се още,как не са ти го турили....
10
7
 
1
 
! Отговори
чакат на портала преди 6 години
ако питат мен .клас ли...дръжки за вас.щом работиш дълго време в една фирма ,значи че и за по малко пари ,пак ще си налягаш парцалите.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да гласува за ГЕРБ никой от моето семейство, ако това се приеме! Лъсват им лобистките далавери с работодателите-милиционери! Кой се хили зад тях.Защо в Румъния са вече много напред със заплати и всичко, а ние дърпаме все надолу? Там борят корупцията, а тук - моделът им бил лош. На тъпана ли да вярвам или на ..я си?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НикиКонституцията на Живков беше най-добра но я махнаха.
7
0
 
25
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Нашето трудово законодателство е робовладелско. От там идва и наглостта на т.н. работодатели. А трябва да се върне текста от Търновската конституция, който забранява робството в Бг
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът да се самосезира,и да свика спешно консултативният съвет за национална сигурност!Част от политиците и работодателските организации застрашават националната сигурност на страната!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махайте,махайте......След 5 години няма да има на кого да махате !!Ей....,извер.зи мръсни и алчни,ще ликвидирате държавата бе,не ви ли е срам да ни съдирате и кожата от гърба !!!Не останаха българи в България бе !!Само за орязване говорят....Кога ще дадете ???Нагли к,опелета,да пукните до един
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя в държавна администрация. Получавам десет лева за прослужено време ори общ стаж над 20 години. Брутната ми заплата не се равнява на две минимални заплати, а ни водят висш експертен персонал. При нас наистина се изискват много и добри познания. Сега се нагледаха и десетто ми лева. Ако някой от висшестоящите може да се издрежа с доход под хиляда в среностатистически град и да гледа семейство да ми даде неговата схема на раходи, че моята не се получава. Добре че съм жена и имам мъж работяга.
3
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Работя в общинска администрация от доста години, но може би от 6 години към заплатите не ни се начислява клас "Прослужено време".
2
1
 
25
 
! Отговори
дакажемнещозабедните преди 6 години
в частните фирми прослужените години с без значение.по висок клас? колкото отпусне патрона.между другото при формиране на себестойнлст на изделие трудът е най малкото перо.има картел по региони. рабовладелските организации и правителството са в играта а от зад е стоятнеолибералите.
1
0
 
36
 
! Отговори
w@ta преди 6 години
Безумие е, ако и на това посегнат.Защото се отнася за тези, които бяха млаи в началото на прехода, а като остаряха, след всички мъки, да за тънат съвсем в мизерия. Младите ги наемат с високи заплати, а на нас само това ни остана като ръст на дохода 0,5 - 1% на година. Дори при пенсиите е по-висок!