Полицаите поискаха отново достойни заплати и отношение

Протестът на униформените бе в градинката на "Св.Седмочисленици"
18 юли 2017 20:19,
39

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Униформени отново излязоха на протест тази вечер в София. Този път те се събраха до сградата на МВР, в градинката до църквата "Св.Седмочисленици".
Още по темата

Исканията на протестиращите служители на реда отново са за увеличение на заплатите още през тази година, а не както МВР обещава от началото на следващата.

Униформените припомниха, че има редица техни колеги в страната, които заради недостиг на полицаи, се налага да отговарят за сигурността на няколко села в един регион, предава БТА.

Протестът тази вечер е пореден след състоялия се на 5 юли пред парламента.

От синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че започва серия от регионални протести във Варна, Добрич и Гоце Делчев. А след това в Бургас, Благоевград, Перник и други градове.

По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не разбира защо синдикатите в МВР протестират.

Той обясни, че вече два пъти се е срещал със синдикатите и са говорили за възможността за увеличение на заплатите, но това може да стане от 2018 година. Радев каза, че утре отново ще има разговор с финансовия министър по този въпрос, но няма как от резерви в бюджета за 2017 година да се намерят пари за по-високи заплати.

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов пък припомни, че миналата седмица депутатите гласуваха средства, с които да бъдат платени парите за облекло на онези полицаи, които не са получавали униформи от държавата през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
19
 
! Отговори
do 11 преди 6 години
ето затова хората искат да се промени закона ! неможе ем пенсионер ем и наработа ем да не дава мястото на някой млад ако има де ! ама сме *** и всички гледаме искат пари аууу те искат и промени в закона да може да работят ама за това си пасуваме, че нали като закона е така неможе ни барнат и така до края на света !
11
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво увеличение!!Когато прочета, че полицай е защитил българин, бит от ***, или, че полицай е "посъветвал" сериозно в районното някой ***-побойник, тогава ще ги подкрепя !!
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искали отношение, а вашето отношение какво е?
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Например този Попов взема тавана на пенсията от 910 лева и поне 1500 лева заплата без разни добавки за извънреден труд и стимули наричани по едно време СУЦ. не е много, но не е и за реване. Отделно на ГКПП все капва по нещичко...
8
2
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
навсякъде само тука и в другите съветски републики неможе !
7
7
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
като сакаш 20 заплати, отстъпки в магазините стани кука е :) то има лесно :) Щом завиждаш на полицаите значи нищо не става от теб !
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къде по света стачкуват полицаи?
5
20
 
10
 
! Отговори
ss преди 6 години
аууу колко негативни коментари срещу мвр-то а сигурно сте първите които им звъните де за пожар де за линейка де да приберът кварталния дилър,че зарибява детето ви ... а когато дойде времето да свидетелствате дим да ви няма ... и после он пуснат а вие ревете. че тюфлеците нищо не правили ...
4
4
 
30
 
! Отговори
Стария пес преди 6 години
Запомнете! Там където полицаи и военни излизат да протестират като на гей прайд, това вече не е държава, а пидерастко сборище!
3
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те убаво хленчат за пари, ама дали да не земат и малко да поработят? М?
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пари няма... не предоставят грам качество само числен състав... щом вият аут на борсата и без това ни физика ни визия ни акъл ни реакция... тюфлеци!
1
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствените протести които НЕ СЕ подкрепят от народа, са на тези ояли се, нагли търтеи, които нищо не вършат, а ползват една камара привилегии, включително отстъпки в повечето големи магазини и 20 заплати при пенсиониране, докато обикновения народ не получава нищо!Като не им се работи да напускат, и без това бюрата по труда са пълни с безработни!