Протестът: Заплатите ниски, министърът далече, полицаите – на улицата

По основното искане за повече пари развитие няма
18 юли 2017 10:37,
113

Полицаите отново излизат на протест, въпреки разговорите и обещанията от страна на ръководството на МВР.

"Диалог нямаше. От 5 юли досега среща с министъра на вътрешните работи не се проведе", посочи зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР Илия Кузманов.

Още по темата

Служителите на реда настояват за по-високо заплащане, нови униформи и законови промени. Исканията бяха обявени още на 5 юли, когато се проведе и голям протест в София.

Пред Bulgaria ON AIR Илия Кузманов коментира, че оттогава е започнала процедура за парично обезщетение на полицаите, за прериода 2011-2015 г., през който със собствени средства са закупували униформи.

По отношение на увеличението на основните възнаграждения на всички служители на МВР и искането за подготовката на нов закон и поправки в сега действащия, развитие няма.

Зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР заяви, че ще последват протести във Варна, а след това демонстрациите ще продължат и в други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
20
 
! Отговори
до МНЕНИЕ преди 6 години
Само дето паравоенните групи в страните от бивша Югославия бяха в по-добра форма от нашата действаща полиция :))
20
2
 
30
 
! Отговори
3-та категория труд преди 6 години
За първа категория,за ранно пенсиониране и тези заплати са ви в повече.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тюфлеците в униформа пак алчно зяпнаха...
18
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оптимизация на системата на МВР означава просто намаляване на администрацията (раздут щат, неефективна, безполезна), която приютява най-вече майки, жени, сестри, и други роднини на действащи полицаи. Търгове за практично и удобно облекло и модерни униформи, а не зловещите парцали, в които са облечени. И пренасочване на средства за физически, стрелкови, кондиционни тренировки поне на униформените, защото полицията трябва да има авторитет и като външен вид и поведение, не със сърдити муцуни.
17
1
 
34
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Целият народ трябва да протестира за нормални доходи !!!
16
6
 
29
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Господа полицаи,когато хората излизаха на протест,вие ги биехте!Сега би трябвало ние да се отнасяме по този начин с вас!
15
1
 
12
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Споко!Ще напълним хазната от глоби ,хахахаха!Какво очаквате от управленския капацитет ?
14
6
 
23
 
! Отговори
Първа кат.ТРУД!!! преди 6 години
Протестът: Заплатите ниски, министърът далече, полицаите не могат да пишат грамотно,но.......................искания много!
13
6
 
17
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Трябва МВР да се Оптимизира . Заплатите са Огромни на Полицаите .България се нарежда на 2-ро Място след Русия на Полицай на глава на Населението .Ефективността е 1% .В доклад на ЕС , МВР БГ се принизява до Паравоенни Образования по модела на Югославските Войни .
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко оставка!
11
6
 
24
 
! Отговори
математика преди 6 години
само пари искат и рушвети и пак не си вършат качествено работата ано работеха за частния бизнес така да ги бяха уволнили незабавно ама нали са на държавна хранилка затова се размотават цял ден по кафенетата
10
6
 
37
 
! Отговори
No more преди 6 години
Да протестирате на фона на тея масови безнаказани манг***лски своеволия.... нагла работа. Кажи му фуражка и не го обиждай повече.
9
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Сега,когато сме...полицейска държава,полицаите са в силата си да искат полагащия им се стандарт.Когато бяхме...мутренска държава,мутрите получиха...признание и висок стандарт.След това същото стана с чиновниците,разраснали се от Костов,че до Боко,с лопата да ги ринеш.Траят си,защото се...наядоха,особено висшата администрация.Политическите лапачи и те се...оядоха,даже Сидеров се кротна,налапал вече петилетки...мазната държавна баница.Ред е на полицаите,народа да ги...подкрепи,че да идва и наш ред
8
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооо, цената на кафето не се е покачвала, исканията ви са неоснователни.
7
6
 
33
 
! Отговори
Единственият.. преди 6 години
..сигурен начин да се види полицай, зает с някаква активна дейност на улицата, е да се случи полицейски протест за заплати.Във всички останали ситуации гледката "уличен полицай" / доколкото може да се види някъде/ е потресаваща - гледайки, човек се чувства в специализиран зоопарк, където единствените животни са онези със специфичното име "ленивец"...
6
5
 
37
 
! Отговори
основно искане преди 6 години
Цитат:По основното искане за повече пари развитие няма.......А НАРОДЪТ СЪЩО ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ИМА ОСНОВНО ИСКАНЕ....РЕД И ЗАКОННОСТ И ДА СИ ЗАСЛУЖАТ ЗАПЛАТИТЕ. НАД 90% ОТ ХОРАТА СМЯТАТ, ЧЕ НЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАТ! е, кой е прав---полицаите или народът? Или отново гледаме сериала--полиция срещу народ?
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде тез пак ревнаха за пари и парцалки. Нови чорапи имате ли бе минцюлинери, или кърпите старите?
4
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на улицата да са, и на полето или пък на 'работа' пак вършат едно и също- ТОЕСТ НИЩО..пардон, пият кафе. Наистина не им плащат много, но дори и това, което им дават- не го заслужават.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БОКО ПАК НА ЕКСКУРЗИЯ В ЧУЖБИНА, НЯМА КОЙ ДА СЕ ПОЯВИ НА БЯЛ КОН И ДА "ОТПУСНЕ" НУЖНИТЕ МИЛИОНИ.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да им увеличат основните заплати, за да не се налага да бачкат за допълнителни бонуси, а да си мързелуват до пенсия.