Арест за 76-годишна BG маман. Държала бордей в Брюксел

Служители на ГДБОП с мащабна спецоперация
20 юли 2017 19:22,
12

76-годишна българка, стопанисвала публичен дом в Брюксел, е задържана при спецоперация, насочена срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от МВР.

Операцията в България е реализирана на 18 юли от служители на ГДБОП и колегите им от Русе, Разград, Силистра, Добрич.

Акцията е във връзка с международна полицейска операция в изпълнение на Молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателното производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари.

Лидер на групата била 76-годишна жена с инициали С.Й. Арестувани са и петима нейни помагачи.

В продължение на повече от 15 години дамата е пребивавала в Белгия и е стопанисвала публичен дом в Брюксел.

В хода на проведените действия у нас са извършени претърсвания на пет адреса на територията на Силистренска област. Оттам са иззети документи, в това число и нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки, банкови преводи, над 164 000 евро и близо 600 лева, мобилни телефони, лаптоп, канабис и други вещи и предмети, съотносими към предмета на разследване.

Установени и разпитани са двама свидетели и две жертви на престъпната схема.

Работата по документирането на случая продължава, предстои Окръжната прокуратура в Силистра да внесе искания в Силистренския окръжен съд за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Брюкселпубличен дом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Лимонка преди 6 години
До АнонименПовечето са българки от Сливенско, ама има и бели. Нашите разградските не си ги даваме, щото А.лах не разрешава.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10"Българките" при Лимонка българки ли са? Или са "българки" от Разградско?
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая я знам, казва се Лимонка (това е българското й име) и е от Разградско. Събрала е българки, румънки, украинки, а всички турци и араби все там киснат. Бая пара се върти там.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На запад проституцията не е забранена, но сводничеството и склоняването към проституция е забранено. Затова са арестували маман и помагачите й, а не проститутките в бордея, който едва ли е бил законен.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако няма насилие,а е по собствено желание,на Запад е разрешено.Но явно не е платила някой данък и затова са я дръпнали.Иначе голяма част от тези пари щяха да влязат в България.
7
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такива "бг ***" трябва да им се ИЗДИГАТ ПАМЕТНИЦИ а не да ги арестуват щото ако не са те да пращат кинти в тоя КОПТОР Бг работата все е отекла с тоя премиер-***.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... дамата е пребивавала в Белгия и е СТОПАНИСВАЛА ПУБЛИЧЕН ДОМ в Брюксел."---Много ми харесва изразът "стопанисвала публичен дом". Значи, грижовна стопанка. :)Този път - отличен (6) по български на Марийчето.
5
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
ААА знам я - Анастасия Мозер се казва. Тя направи поземлената реформа и за това сега страна която има земя да храни 20 млн. население - храни вече под 7 и хора ровят в кофите за храна.
4
0
 
10
 
! Отговори
Дон периньон преди 6 години
Къде е този от YouTube - дето казва дойтчланд, мойчланд... да види къде е парата
3
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
НЕ
2
3
 
11
 
! Отговори
Живущ около бордеи преди 6 години
А "Бар Париж" и "Бар Флирт" кога ще ги затворим, защото си функционират от десетки години и всеки пълнолетен жител на Столицата знае какви услуги предлагат?
1
0
 
24
 
! Отговори
Изненада преди 6 години
Някой изненадан има ли?