Един ром зове: Мерете си думите или напрежението ще расте!

Яшар Бугарашар обвини Ангел Джамбазки, че насажда омраза в ефир
25 юли 2017 15:30,
380

Ако напрежението между българи и роми продължи да расте, не е изключено да се стигне до междуетническа война.

Това предупреди Яшар Бугарашар, един таксиметровият шофьор от ромски произход пред Bulgaria ON AIR. Според него непремерените публични изказвания ескалират конфликтите.

Пример за това той даде с изявите на евродепутата Ангел Джамбазки, който се обръщал с цинични и нецензурни думи към ромите.

"Ако няма напрежение, няма да има хора, които да се хранят от тази медийна известност", убеден е ромът.

според него Джамбазки насаждал омраза от националния ефир.

Още по темата

Конкретен повод за изказването на Яшар Бугарашар стана поредният смъртен случай. В петък в софийска болница почина 48-годишният ром Николай Евтимов, който бе ударен с тротоарна плочка по главата от българин на 10 юли.

Трагедията предизвика протест срещу насилието в Благоевград.

Бугарашар се възпротиви на двойните стандарти, с които се гледа на насилието над българи и над роми. Той разказа, че преди време племенникът му бил бит от класния ръководител в столично училище и вече година няма наказание за него.

Наскоро Яшар попаднал в друга ситуация, която доказвала несправедливия подход към двата етноса.

"Една вечер, малко преди десет, той качил в колата момиче, което е бързало да се прибере до Челопечене и което никой друг негов колега не е пожелал да закара. След като оставил клиентката си пред дома ѝ и се разделили, група младежи тръгнали да викат след колата, наричали го "мангал" и хвърляли камъни по него.

"Знаете ли колко близо до Челопеч е Ботунец, можеше да стане много по-страшно", каза той, обяснявайки, че е предпочел да замълчи вместо да търси подкрепа и така да предизвика сериозен конфликт.

Ромът засегна и напрежението в Асеновград: "Две седмици говорихме за това какво се е случило в Асеновград. Аз единственото нещо, което знам на 100%, е, че първата линейка, която е дошла, е дошла за пострадал ром". 

Яшар Бугарашар се обърна и към вицепремиера Валери Симеонов, който също често критикува и обижда ромите.

"На г-н Симеонов искам да кажа, че съм се родил по същия начин като него, а и цветът на кожата ни е горе-долу еднакъв, така че като говори за мургавите ни събратя, той е мой брат", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
0
 
! Отговори
да преди 6 години
*** са нещо в грешкавойната е конфликт между две воюващи страни, а тук ако опитат да "воюват" ...няма да им остане време даже за плач..леко с приказките, че тая война, която мечтаят няма да е като тия по филмите..*** и война хахахахахахахаха
146
1
 
1
 
! Отговори
Константин ром преди 6 години
90% журналистите спомагат Расистите от горните етажи на управлението и на власт имащите ,да създадат междуетнически конфликти.
145
2
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Ами да ги видим каква война ще направят.
144
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яшар Бугарашар е един от малцината интегриралите се от този етнос без финансиране от когото и да било защото интеграцията е личен избор.Крайно време е неинтегриралите се роми да поемат на запад от България.Тук вече няма място за тях.Забрана на НПО тата и ромските фондации които подтикват етноса да парзитира и извършва битови престъпления.Законът да се прилага еднакво за всеки български гражданин.Никакви привилегии за никой етнос.Без социални помощи и живот на чужд гръб,пари само срещу труд.
143
25
 
9
 
! Отговори
работа ясна преди 6 години
До / 168 по скоро смърди на руска работа насаждане на напрежение и не стабилност в 4ерна гора се Издъниха директно с преврат в сърбия имаше данданий около влак за Косово а и нищо 4удно да работят и с турция ердоган и путин сега нали пак са братя славяни
142
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" А като стана въпрос за причините за ромските проблеми напоследък - всичко е органиизирино от турските служби като наказание, че не допуснахме ДОСТ в парламента."Аре бе...паранояк...на камък да се спънете ще кажеш турчин!
141
5
 
17
 
! Отговори
/ преди 6 години
всичко е органиизирино от турските служби като наказание, че не допуснахме ДОСТ в парламента.Сега пак турците виновни а че идват едни избори нито дума.
140
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен нагли заплахи, че може да извика другите като него и за война чак, друго не чух! Нито дума за пенсионерите по селата, нито дума за плащане на данъци, нито дума за учене и работа, нищо. Само арогантни заплахи и някакви непотвърдени данни, в които той бил напълно сигурен!? И вие българите, но не може да му кажеш вие ромите.
139
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че хора с такава гражданска позиция могат много да помогнат за истинското разрешаване на натрупаните проблеми, а не фондации, изкуствени и наложени отвън политики, безмислено наливане на пари, " ромски " лидери и пр. Защото това е човек, живеещ в същите проблеми, вадещ си хляба с труд, желаещ да бъде български гражданин, търсещ самия той справедливост и по - добър живот като всеки един от нас...Но Бог на първо място и хора с ценности и доброта ще преобърнат цялата злоба и агония на деня!
138
10
 
19
 
! Отговори
гаси преди 6 години
До кога такива с талибански имена ще им се дават български паспорти! Какъв българин е този с това име? С тази брада и това държание като нищо може да се окаже от ИД
137
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този сайт е всичко друго но не и Български.
136
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верче , 351 коментара ,а само 158 са оставени ! Това ли е свобода на словото ? или за познатата "шепа жълтици" пак сме готови да Предадем Род и Родина?
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чечу беше прав!
134
19
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Нещо повече - коментарите, насаждащи междуетническа омраза трябва да се разследват и авторите да се бият публично с мокри върбови пръчки до посиняване на Г3.
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя прилича на сашко кадиев с десет бани по рождение, обаче водещите и екипа стоящ зад тях са толкова *** горките, че спокойно могат да бъдат осъдени за расизъм, щом с лека ръка делят обществото ни на "българи и роми" и то в ефир.
132
34
 
15
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Джамбазки, Волен, Расате - отдавна трябваше да с ефективни присъди и в затвора за насаждане на междуетническа омраза.
131
3
 
16
 
! Отговори
ПОБОИЩАТА СА С ЦЕЛ преди 6 години
ХОРАТА ВЕЧЕ ЗАПОЧВАТ ДА РАЗБИРАТ ..ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ХРАНЯТ ОТ ТЕЗИ ЕТНИЧЕСКИ ВОЙНИ ,И СЕ ОБЕДИНЯВАТ СРЕЩУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА КЛАСА НА НОВИЯ "МОНОПОЛ"!ЗАТОВА Е ТОЗИ СТРАХ---ПУСНАЛИ СА ПАК БИЯЧИ ...ЗА ДА РАЗЕДИНЯТ И ПРОТИВОПОСТАВЯТ НАРОДА!"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"----/-или "ОБРАЗА НА ВРАГА"/......ОСНОВЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИНЦИП НА ДИКТАТОРИТЕ И КОМУНИСТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
130
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Две седмици говорихме за това какво се е случило в Асеновград. Аз единственото нещо, което знам на 100%, е, че първата линейка, която е дошла, е дошла за пострадал ром"Точно затова няма да си мерим думите, лъжлива кафява печко с претенции. Събирайте си багажите, за да не ви ги съберем ние - щото с всичките си кусури, ние можем да сме доста по-страшни от вас и тумбите ви.
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смесване е имало ПРЕДИ ОСМАНЛИЙТЕ,с османлийте не сме смесвали а само някои са " ги смесвали доброЗОРНО"според целта,ако е някой ага някоя хубава мома,ако е за политика ЦЕЛИ РАЙОНИ и то главно като религия а не общи бракове,така че Оди се пЕри некъде
128
2
 
6
 
! Отговори
Значи преди 6 години
Т.н. ръботодатели нямат място в Европа, нивото и генотипът им е за най-много сирийската пустиня, време е да се разкарат от страната и Европа и да си намерят други "търтеи" или да си работят сами. Работата за издръжката на ромите също трябва да спре - да си работят сами и да се лекуват сами вместо да тероризират