Без климатик, без информация: Пътуване с БДЖ в 2017 година!

Вече над час и половина пътници са блокрани в бързия влак за Свиленград
Обновена: 5 авг 2017 20:45 | 5 авг 2017 18:03,
48
Без климатик, без информация: Пътуване с БДЖ в 2017 година!
Снимка: архив Bulphoto

Вече няколко часа бързият влак от София за Свиленград се оказа застинал на пътя. Пътници от влака се оплакаха пред Dnes.bg, че близо час и половина самите служители на БДЖ не са имали информация за това, което се случва.

Влакът потеглил от София в 15:15 часа, колкото е и по разписание. Тръгнал, но стигнал едва до село Веринско - малко преди Ихтиман. 

Пътниците позвънили на телефона за сигнали и оплаквания на БДЖ, но от там съдействие не е било оказано.

"Прехвърлиха топката насочвайки ни към началника на влака", посочват пътниците във влака.

"Не е нормално в 21 век,  в държава от ЕС да стоим заклещени във влак на 37 градуса, също както не е нормално разстояние от 80 км колкото е София-Костенец да бъде взимано за 4 часа", посочват пътниците, които от часове стоят на едно и също място. 
 
Влакът трябвало да пристигне на гара Костенец в 16:34 часа. Към 18 часа обаче все още пътниците нямаха информация кога въобще ще потегли влака.

А по разписание след по-малко от два часа би трябвало да пристигне и на последната гара - Свиленград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
10
 
! Отговори
Mariec преди 6 години
Защо все се оплаквате,това не ви харесва,онова не ви харесва.услугите лоши,пътища лоши,работа няма,заплати ниски,политици лоши.а като са лоши защо търпите?даже и на избори не ходите,после се оплаквате и се дразните помежду си.
44
3
 
8
 
! Отговори
DNS преди 6 години
ммм добре сте дошли в ***..
43
1
 
7
 
! Отговори
Местен преди 6 години
До БългаринЪъъм, те в Европа са глупави, та са направили притежаването на стар автомобил неизгодно, но това е друга и дълга тема...Иначе един любопитен факт: Лукойл не плаща и едно левче данъци в България, при оборот 65млрд и забележете, нито едно правителство, нито един прокурор не повдига въпроса. Защо ли?
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че целта е БДържавниЖ да се скапят и да се набутат чесни фирми. Всички дето мислят че в Европа пътуване с влак е евтино, да разгледат цените. Аз съм се ръсил за 40-50км-цена около 10евро в Белгия Гент-Брюксел, а БДЖ вози 10 пъти повече.За какъв климатик изобщо става дума, той локомотива 74та год. Като някой не му харесва да си купи един Москвич 74та год и да си пуска климатика
41
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До МестенКакъв данък да вдигат, това не е старият пътен данък, от доста години се води данък собственост и защо този който притежава стар Опел 60к.с. трябва да плаща повече от този със чисто ново Ауди 300к.с.. Да не мислиш, че онзи с опелчето, ако можеше да си позволи, нямаше да кара нова кола.
40
4
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
БДЖ е един от малкото останали динозаври от "развития" социализъм.В който "управляващите" ни комуноиди продължават да наливат десетки милиони.Които къде отиват само шефовете на това недоразумение знаят.Но ние ги плащаме, естествено.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С шеф - футболистче толкова !
38
0
 
8
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
По телевизията наскоро гледах репортаж с Румен Бахов във влака София - Кюстендил. Там по принцип климатикът не му работи на влака, а много от прозорците даже не се отварят, и пътниците вътре се варят като сардини в собствен сос. Мда, така се пътува с БДЖ.
37
3
 
19
 
! Отговори
хахахахаааа......... преди 6 години
Най-важното е че България е член на НАТО и ЕС........
36
1
 
17
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Колкото повече новини чета всеки ден толкова повече се убеждавам,че никога няма да се оправим.
35
1
 
15
 
! Отговори
знаещ преди 6 години
Е пък зимата няма парно в вагоните.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гост"а лично съм преживялала"Не си Гост, а си Гостенка.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До JJivanovА ти как си жив още? Да не си развил имунитет към климатичен спин случайно от хапчетата, дето психиатърът ти е изписал?
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди около месец нощният влак София - Варна закъсня с час и 15 мин.А до него влакът София - Бургас закъсня с повече от 2 часа.И то от първа гара. Според неофициална информация нямаха работещ локомотив.Смятайте какво е състоянието на БДЖ, а по някаква причина не допускат частни пътнически превози по тези линии....
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо случайно. БДЖ е много апетитна компания и се прави всичко възможно да се приватизира. Железниците и още няколко сектора от икономиката са от значение за националната сигурност, но банкянския продажник с лека ръка ще ги продаде за жълти стотинки.
30
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това правителство и с това ръководство на БДЖ - толкова.... Некадърността им стигна космически размери, но странно как все пак си ги избираме... или по-точно - все още не сме потърсили сметка за фалшифицираните избори. Ех, в какви размирни времена ще живеем.....
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Билетът от София до Бургас в БДЖ струва 25 лева , а с автобус е 26 без отстъпката.БДЖ закъсненията,мръсотията,липсата на течаща вода,климатизация,вентилация са известни.Купетата са премахнати,също като големите отваряеми прозорци.Има по няколко евтини турски вагони на стари талиги,които скърцат и миришат.Режи
28
14
 
2
 
! Отговори
JJivanov преди 6 години
КЛиматиците с а опасни ..жертви на климатици в автомобили развиват специфични СПИН подобни увреждания.Видимо имат мъртвешки блед цвят на лицата. имат проблеми с имунната охрана
27
2
 
15
 
! Отговори
Гост преди 6 години
А разни демонични "медии" във фейсбук на всеки половин година публикуват съобщения за влакови катастрофи в БДЖ, за преобърнати вагони, за жертви, чували, чаршафи на снимките... Тя катастрофата вече е станала). Дано да са пристигнали хората по местоназначение, да са си носили вода, защото на мен ми е известно, лично, че през зимата е имало закъснение пет часа на влак, а лично съм преживялала закъснения от по два часа, пак на 37 градуса. Протестирайте пред централите на БДЖ, има адрес на сайта
26
8
 
29
 
! Отговори
Местен преди 6 години
Едно време в Щатите, лобито на петролните компании и на автомобилните производители изкупиха железниците и ги нарязаха, та да може всеки хамерикатец да трябва да си купи кола за да може да стигне където и да е било. Така и тука, лесно се намира отговор на въпросите, защо се строят магистрали, защо хората ползващи градски транспорт намаляват, защо не се инвестира във велоалеи, защо не се ограничава движението на коли в центъра, защо не се дигат данъците на таралясниците по на 25 години ...