На 100-ия ден власт: "Цанков камък", "Не на рекета" и кой е по-лош

ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения, че има "паралелна държава"
104
На 100-ия ден власт: "Цанков камък", "Не на рекета" и кой е по-лош
Снимка: архив, БулФото

Макар символичните 100 дни управление на кабинета "Борисов 3" да се паднаха в отпускарския август, когато по традиция депутатите "ваканцуват", ГЕРБ и БСП си размениха задочни обвинения, напомнящи репликите, които звучат в пленарна зала в активния сезон.

Още по темата
Основните критики между опонентите отново бяха свързани с лошо управление "преди" и "сега".

От ГЕРБ обявиха на извънреден брифинг във Варна, че ще подадат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проекта "Цанков камък". Седем години след приключване на проекта вече са налице дефекти, които налагат държавата да заделя пари за ремонти, обясни зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков.

По думите му първоначалната стойност на "Цанков камък" е била заложена в размер 440 милиона лева, само че до края сумата е скочила до около милиард. Станков допълни, че водноелектрическата централа на "Цанков камък" също е нерентабилна, тъй като работи не повече от 50 дни в годината. По думите му реално инвестицията в проекта може да се възвърне не по-рано от 100 години, предаде БТА.

В момента заради дефектите при изпълнението се просмукват огромни количества вода в земята, посочи зам.-министърът. Той уточни, че сега тече изследване, след което ще стане ясно точно колко средства ще бъдат необходими за ремонтите.

Най-вероятно сигналът ще бъде внесен от парламентарната група на партията следващата седмица, съобщи депутатът Александър Ненков.

Проектът бе на тройната коалиция, допълни народният представител Десислава Атанасова. Тя припомни, че по него време министър на енергетиката е бил Румен Овчаров, а негов заместник - Корнелия Нинова. Настоящият председател на БСП с особен плам говори за паралелна държава, но нека в БСП да не забравят, че точно г-жа Нинова бе уволнена като зам.-министър за корупция, посочи Атанасова. Депутатът от ГЕРБ допълни още, че "бомбата" със земите по Северното Черноморие също е заложена по времето на тройната коалиция.

Атанасова посочи, че третото правителство на Бойко Борисов се справя много добре и каквито и опити да прави опозицията, е видно това, което се прави и какви усилия се полагат. Предишните два мандата бяха преди всичко строителство, сега вече се виждат и плодовете, обобщи Атанасова.

От БСП пък заявиха, че правителството няма визия как ще се управлява страната през следващите години.

"През тези 100 дни малко се занимавахме с политика, а обществото беше ангажирано с лобизъм, скандали, корупционни схеми. Правителството е безпомощно - представя управленската си програма през летния сезон и показва, че няма визия как да управлява страната", коментира по-рано зам.-председателят на "БСП за България" Драгомир Стойнев пред bTV. По думите му, когато е необходимо да се правят реформи, правителството на ГЕРБ подава оставка. "Вероятно и сегашният кабинет няма да изкара дълго“, заяви народният представител.
 
"Това, което се случи в Перник, е олицетворение на управлението на ГЕРБ – схема между кмет на ГЕРБ, председател на комисията по образование от същата партия, които разпределят общински ресурс", коментира Стойнев казуса с детската градина. Според него следващият скандал ще бъде "Саниранегейт", защото ще започне да пада изолацията по блоковете. "Почти във всеки областен град е заровено едно малко НДК с корупционни и скандални схеми", обясни той.

По-късно социалистите обявиха в съобщение до медиите, че са готови да направят национална кампания "Не на страха и рекета" и да защитят всеки, които е жертва на рекет от властимащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
8
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
А БЕ, ПРЕЗ ЗИМАТА КАТО НЕ СТИГАШЕ ТОКА И СЪРБИЯ И РУМЪНИЯ НИ ОТКАЗАХА ТОК, ЦАНКОВ КАМЪК СВЪРШИ ДОБРА РАБОТА.СЕГА РАЗДУХВАТ ТОЗИ ВЪПРОС, ЗА ДА СЕ ЗАБРАВИ ВЕЧЕ ГОЛЕМИЯТ КОРУПЦИОНЕН СКАНДАЛ СЪС СУДЖУЦИТЕ.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕЗКРАЙНИТЕ РЕМОНТИ НА ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ МАЙ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ПО-СКЪПИ ОТ ЦАНКОВ КАМЪК.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и хидро-инжинера има наглостта, безочието и арогантността да говори за "заедност" и "кохезия", без които отдавна да му е оскубана соколовата перушина ...не само цанковия камък е нерантебилен, то и фотоволтаиците са нерентабилни за хората, които от джоба си плащат рахатлъка на шепа пишман тарикати, станали "бизнесмени", чрез кредити, чието изплащане е гарантирано с държавните договори за изкупуване, които пък договори са "гарантиране" от джоба и труда на хората!нема такава държава!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ toti е голям наивник.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ сега децата въшкави нали така Деси Атанасова или просто някой не се къпят.ужас.................М не, не позна.
25
3
 
8
 
! Отговори
Ценьо преди 6 години
Боко е виновен, той работи със Сокола!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е прах в очите и делба под масата, без значение от коя партия са!
23
3
 
11
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
ГЕРБ И ДПС СА В ТАЙНА КОАЛИЦИЯ.НАЛИ ВИЖДАТЕ КАК ГЛАСУВА ДПС ВЪВ ВАЖНИ МОМЕНТИ - ВИНАГИ С ГЕРБ.
22
2
 
7
 
! Отговори
Аз съм преди 6 години
хидроинженерчето да го сложат да подпира там с нещо , най-добре в райе облечен и с тежести на краката и унуй дебелото недоразумение барабар с утробата си да бъркат бетон там по цял ден
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дупетатите хубаво си говорят, но сигурно са слънчасали и заради това са забравили да питат Кой какво да кажат. ПРАХ в очите на хората
20
2
 
13
 
! Отговори
куката преди 6 години
Кво се дърляте бе! Един дол дренки сте и едните и другите, от едно котило сте всички: айдуци и ***, крадци и рекетьори, суджуци, асфалтаджии, саниратори, арендатори, ресторантьори, хотелиери и пр. пасмина!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВикаш пеевски е в затворв и няма саниране за по милион на блокче, и т.н.
18
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха,ха,ха,ГЕРБ били с ДПС и Пеевски?!?!?!?ГЕРБ са ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО ОТКРИТО ЗАЯВИХА ЧЕ НИКОГА ПОД НИКАКЪВ ПРЕДЛОГ НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ С ДПС!!!!Много т.ъ.п народ се изказва тук!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега децата въшкави нали така Деси Атанасова или просто някой не се къпят.ужас
16
1
 
16
 
! Отговори
Станишев преди 6 години
Здравейте, циркаджии!
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9А бе ти вярваш ли си, или си слънчасал?ГЕРБ е слуга на Пеевски и ДПС виж фактите:ГЕРБ продаде без пари най ценните првдприятия на Пеевски Булгартабак и Виваком , диплом.клуб.Герб и кмета на Бургас помагат на Доган да строи дворец до Росенец и му пазят гърба дори си направи частен плаж!Герб назбанкатаЦацаров и той заедно с Пеевски фалираха КТБ и в момента крадат предприятията собственост на банката. Да има наказани от ДПС?
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко трябва да си к.у.х та да разбереш че дори собствената ти къща или апартамент все някога трябва и ремонт да и се направи за да бъде в добро състояние!?!?!Нищо вечно няма!
13
1
 
19
 
! Отговори
село село преди 6 години
Ако се просмуква вода язовира просто няма да бъде пълен *** Атанасова по добре си ходи на село там ще си по вървежна!
12
3
 
20
 
! Отговори
Баба ви преди 6 години
Цанков камък е единствения завършен енергиен проект на България последните 25 години!
11
2
 
32
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Цанов камък е построен 2010 година, Баце имаше три правителства време да го разследва, защо се сети чак сега? Дали не е понеже много се размириса на суджуци и трябва нещо за отвличане на вниманието?