На 100-ия ден власт: "Цанков камък", "Не на рекета" и кой е по-лош

ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения, че има "паралелна държава"
104
На 100-ия ден власт: "Цанков камък", "Не на рекета" и кой е по-лош
Снимка: архив, БулФото

Макар символичните 100 дни управление на кабинета "Борисов 3" да се паднаха в отпускарския август, когато по традиция депутатите "ваканцуват", ГЕРБ и БСП си размениха задочни обвинения, напомнящи репликите, които звучат в пленарна зала в активния сезон.

Още по темата
Основните критики между опонентите отново бяха свързани с лошо управление "преди" и "сега".

От ГЕРБ обявиха на извънреден брифинг във Варна, че ще подадат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проекта "Цанков камък". Седем години след приключване на проекта вече са налице дефекти, които налагат държавата да заделя пари за ремонти, обясни зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков.

По думите му първоначалната стойност на "Цанков камък" е била заложена в размер 440 милиона лева, само че до края сумата е скочила до около милиард. Станков допълни, че водноелектрическата централа на "Цанков камък" също е нерентабилна, тъй като работи не повече от 50 дни в годината. По думите му реално инвестицията в проекта може да се възвърне не по-рано от 100 години, предаде БТА.

В момента заради дефектите при изпълнението се просмукват огромни количества вода в земята, посочи зам.-министърът. Той уточни, че сега тече изследване, след което ще стане ясно точно колко средства ще бъдат необходими за ремонтите.

Най-вероятно сигналът ще бъде внесен от парламентарната група на партията следващата седмица, съобщи депутатът Александър Ненков.

Проектът бе на тройната коалиция, допълни народният представител Десислава Атанасова. Тя припомни, че по него време министър на енергетиката е бил Румен Овчаров, а негов заместник - Корнелия Нинова. Настоящият председател на БСП с особен плам говори за паралелна държава, но нека в БСП да не забравят, че точно г-жа Нинова бе уволнена като зам.-министър за корупция, посочи Атанасова. Депутатът от ГЕРБ допълни още, че "бомбата" със земите по Северното Черноморие също е заложена по времето на тройната коалиция.

Атанасова посочи, че третото правителство на Бойко Борисов се справя много добре и каквито и опити да прави опозицията, е видно това, което се прави и какви усилия се полагат. Предишните два мандата бяха преди всичко строителство, сега вече се виждат и плодовете, обобщи Атанасова.

От БСП пък заявиха, че правителството няма визия как ще се управлява страната през следващите години.

"През тези 100 дни малко се занимавахме с политика, а обществото беше ангажирано с лобизъм, скандали, корупционни схеми. Правителството е безпомощно - представя управленската си програма през летния сезон и показва, че няма визия как да управлява страната", коментира по-рано зам.-председателят на "БСП за България" Драгомир Стойнев пред bTV. По думите му, когато е необходимо да се правят реформи, правителството на ГЕРБ подава оставка. "Вероятно и сегашният кабинет няма да изкара дълго“, заяви народният представител.
 
"Това, което се случи в Перник, е олицетворение на управлението на ГЕРБ – схема между кмет на ГЕРБ, председател на комисията по образование от същата партия, които разпределят общински ресурс", коментира Стойнев казуса с детската градина. Според него следващият скандал ще бъде "Саниранегейт", защото ще започне да пада изолацията по блоковете. "Почти във всеки областен град е заровено едно малко НДК с корупционни и скандални схеми", обясни той.

По-късно социалистите обявиха в съобщение до медиите, че са готови да направят национална кампания "Не на страха и рекета" и да защитят всеки, които е жертва на рекет от властимащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
16
 
! Отговори
ист преди 6 години
Цанков камък - тежък камък на шията на бедния български народ.Цанков камък - тежка пара в банковата сметка на " хидроижинер" Доган- човек без срам.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви наричат въшки докато мълчите и плащате безропотно кражбите на БСП ДПС и ГЕРБ те са едно и също и които от тях да изберете резултата ще е един кражби суджуци и бедност!Хора осъзнайте се!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жега е, дърво и камък се пукат.."Луцифер" владее в Европа, нали така беше?
7
19
 
5
 
! Отговори
toti преди 6 години
И така да е ,но по важното е че ДПС замръзнаха /Бойко ги уби/ и никой не прави ,,удорми'' с тях както царя и БСП ,само и само да са в власта и да лапат.Може да е малко,но инфлация няма,безработица също,а вече и заплати скачат. Що бе хора барем малко нел се зарадвате. От каде намериха пари 1 мил, Българи да почиват в Гърция,тъпкано е по нашето море ...Ама нали там в *** ви село нямало деца ??? и кво да правят АЛОоо???
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
токо ногУ вОда а децата въшкави..жега, суша, мор..
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато няма осъдени ще в така!А гербавите да не се правят на ощипани , хората ги избраха през 2009г защото обещаваха че ще разследват и накажат точно виновните заЦанков камък" , Белене", заменките по морето , а какво направиха??Стовариха всичко на гърба на бедния български данъкоплатец и започнаха ревностно да защитават крадците и те започнаха да крадат - Булгартабак, Виваком прватизирани от простия Борисов поделени с Доган и Пеевски. А народа плати 8 млад кражби без никой да е наказан за тях!
4
9
 
4
 
! Отговори
депутатио преди 6 години
кой го интересува какво мислите бе въшки
3
17
 
8
 
! Отговори
Умник преди 6 години
А хората само за качеството на магистралите мрънкаха. Даже се оплакваха, че нямало да има кой да ги ползва и едва ли не няма смисъл от тях. И какво им е на магистралите - нищо, само на Марица имаше проблем с един малък участък. БСП и ДПС са били винаги най-големите крадци. Бойко може и да е по-голям крадец даже, но поне нещо смислено стига и до народа понякога. С една дума, всички досегашни са ужасни.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Царигадско шосе в София колко пъти го ремонтираха откакто бб като кмет сложи 200 м асфалт нов асфалт .който се нагъна на втория месец, днес започва поредният ремонт колко милиона се закопаха тук?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викайте топ хидроинженера на Републиката, агента на държавна сигурност и коалиционен другар на партията майка, руския предател Доган да си оправя бакийте!