На 100-ия ден власт: "Цанков камък", "Не на рекета" и кой е по-лош

ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения, че има "паралелна държава"
104
На 100-ия ден власт: "Цанков камък", "Не на рекета" и кой е по-лош
Снимка: архив, БулФото

Макар символичните 100 дни управление на кабинета "Борисов 3" да се паднаха в отпускарския август, когато по традиция депутатите "ваканцуват", ГЕРБ и БСП си размениха задочни обвинения, напомнящи репликите, които звучат в пленарна зала в активния сезон.

Още по темата
Основните критики между опонентите отново бяха свързани с лошо управление "преди" и "сега".

От ГЕРБ обявиха на извънреден брифинг във Варна, че ще подадат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проекта "Цанков камък". Седем години след приключване на проекта вече са налице дефекти, които налагат държавата да заделя пари за ремонти, обясни зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков.

По думите му първоначалната стойност на "Цанков камък" е била заложена в размер 440 милиона лева, само че до края сумата е скочила до около милиард. Станков допълни, че водноелектрическата централа на "Цанков камък" също е нерентабилна, тъй като работи не повече от 50 дни в годината. По думите му реално инвестицията в проекта може да се възвърне не по-рано от 100 години, предаде БТА.

В момента заради дефектите при изпълнението се просмукват огромни количества вода в земята, посочи зам.-министърът. Той уточни, че сега тече изследване, след което ще стане ясно точно колко средства ще бъдат необходими за ремонтите.

Най-вероятно сигналът ще бъде внесен от парламентарната група на партията следващата седмица, съобщи депутатът Александър Ненков.

Проектът бе на тройната коалиция, допълни народният представител Десислава Атанасова. Тя припомни, че по него време министър на енергетиката е бил Румен Овчаров, а негов заместник - Корнелия Нинова. Настоящият председател на БСП с особен плам говори за паралелна държава, но нека в БСП да не забравят, че точно г-жа Нинова бе уволнена като зам.-министър за корупция, посочи Атанасова. Депутатът от ГЕРБ допълни още, че "бомбата" със земите по Северното Черноморие също е заложена по времето на тройната коалиция.

Атанасова посочи, че третото правителство на Бойко Борисов се справя много добре и каквито и опити да прави опозицията, е видно това, което се прави и какви усилия се полагат. Предишните два мандата бяха преди всичко строителство, сега вече се виждат и плодовете, обобщи Атанасова.

От БСП пък заявиха, че правителството няма визия как ще се управлява страната през следващите години.

"През тези 100 дни малко се занимавахме с политика, а обществото беше ангажирано с лобизъм, скандали, корупционни схеми. Правителството е безпомощно - представя управленската си програма през летния сезон и показва, че няма визия как да управлява страната", коментира по-рано зам.-председателят на "БСП за България" Драгомир Стойнев пред bTV. По думите му, когато е необходимо да се правят реформи, правителството на ГЕРБ подава оставка. "Вероятно и сегашният кабинет няма да изкара дълго“, заяви народният представител.
 
"Това, което се случи в Перник, е олицетворение на управлението на ГЕРБ – схема между кмет на ГЕРБ, председател на комисията по образование от същата партия, които разпределят общински ресурс", коментира Стойнев казуса с детската градина. Според него следващият скандал ще бъде "Саниранегейт", защото ще започне да пада изолацията по блоковете. "Почти във всеки областен град е заровено едно малко НДК с корупционни и скандални схеми", обясни той.

По-късно социалистите обявиха в съобщение до медиите, че са готови да направят национална кампания "Не на страха и рекета" и да защитят всеки, които е жертва на рекет от властимащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Sir Karna4e преди 6 години
bairakatarite i hunveibinite na Gerbalnata metatsataza vyvedoha oblika na Budkata s termina Bai Hoi.i podsmivat se jenicite ot razgradsko kydeto Budkata e vydvoriaval turcite povreme na Vyzroditelnia proces i s kyrpi na licata , podsmivaiki se narejdat: nikakw bai Hoi, Sir Karna4e e twa deto go imenowat bai Sudjuk
89
2
 
4
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Ще търсите бай Тошо ама него го няма. Той си го каза, това което е построил, сега не могат да го боядисат даже.
88
1
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ГЕРБ НЯМА ДА ПОДАДАТ НИКАКЪВ СИГНАЛ ЗА ПРОЕКТА, ЗАЩОТО ПРОЕКТА Е ПЕРФЕКТЕН ! ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА ОБАЧЕ Е ДРУГА РАБОТА : НЕ-ТОЧНО УВАЖЕМИЯ ДОГАН ЕДИН ПЪТ ОБРА ДЪРЖАВАТА С ЕДНО ДОКЛАДЧЕ ЗА 4 000 000 лв.. ЯВНО ТЕЗИ 4 000 000 МУ СЕ ВИДЯХА МАЛКО ЩОТО СЛЕД ТВА НАЛОЖИ БЕТОНА ЗА СТРОЕЖА НА ЯЗОВИРНАТА СТЕНА ДА БЪДЕ С ....ПЯСЪК ОТ ТУРЦИЯ ! ТУРСКИЯ ПЯСЪК ИЗЛЕЗНА ДОСТА СОЛЕН - БЕТОНА СЕ СКАПА И ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ СЕ НАЛОЖИ ВСИЧКО НАПРАВЕНО ДА СЕ ПРЕПРАВИ, НО ДОГАН ПРИБРА ОЩЕ БАЯ ПАРИЦИ ! КОЙ Е ВИНОВЕН ????
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има много знаещи герберчета.Я кажете за какво австрийците направиха язовира защото България не е финансирала язовира с изсключение на направата на нов път ???. А иначе финансиращата банка бе английска.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Октай има интересен коментар за събуждането баш сега на Цанков камък.Готве се арест на Доган и премахване на охраната.Ако Бойко не унищожи "бащите си",те ще го приключаат,казва тои във фрог нюз...
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧърчилЯ кажи защо любимеца ти Чърчил е искал София да се изравни със земята и и да се засади с картофи ?
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо днес не публикува изказването на шефа на НИК ?Той заявява че няма нищо вярна от това което казва зам.министъра.Това което се прави е предписано още при построяването на язовира. То че Доган бе голям "хидро инженер" го знаехме но сега разбрахме ,че и госпожа Атанасова е такава.То "тежката артилерия" от всичко разбира--здравеопазване ,строителство ,магистрали а сега и от язовири.
83
3
 
16
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Много герберски гов.еда застанаха на амбразурата да защищават този байХ,й или бай Суджук,защото без негово съгласие нищо не става в тази държава,а тя потъва надолу.
82
1
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До# 73 Въпросът е дали бай Дончо ще постави всички наши крастави магарета,където им е мястото или ще ги шантажира и ще ги държи на власт докато му правят раболепни метани. Те са мекотели и както се превиват на Ердоган така ще се превиват и на бай ти Донча.
81
0
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Цанков камък-гордостта на ДПС и техния "хидроинженер"...
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата е природно богатство и е държавна. НЕК е държавна, т.е. няма проблем с изтичането на вода, не е станала чужда собственост :D
79
2
 
20
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Явно Цанков камък е подобен на магистралите на Герб,от едната страна се довършват,а от другата страна започва ремонт...Ремонтът на Цанков камък не трябва да се прави от държавата,а да се прави за сметка на главния хидроинженер,който присвои 1,5 млн.лева доктор Ах. Доган...Тези пари сега да ги даде за ремонта на неговия гьол.
78
0
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Язовирите по каскадата "АРДА" десетилетия не са мръднали без да имало консултанти от комшийски "специалисти" а сега се навъдиха торба акъллии и пак парата отива само за свирката. Ами други мащабни язовири ???
77
0
 
17
 
! Отговори
! преди 6 години
Цанков камък е нужен, но не за производство на ток. По-надолу по каскадата се планира изграждането на проект за водостнабдяване с питейна вода на Пловдивска, Пазарджишка и Хасковска област. Проектът брадясва вече 30 години. Предпоследно проектиран 98-***, след това проектиран отново през 2008 и е все "приоритетен". По който най-приоритетно е да не се прави НИЩО! Цената на водата би трябвало да падне, както и потреблението на ток заради изключените помпи
76
0
 
9
 
! Отговори
Рамзес II преди 6 години
Аматьори.
75
7
 
9
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Е за Цанков камък никой не протестира. Виж небостъргача в София....това е друга работа.Баси простия народ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
74
8
 
12
 
! Отговори
Чърчил преди 6 години
Лорд Чърчил е синтезирал една велика истина - "Комунистите винаги обвиняват другите за престъпленията, които те извършват". Навремето даже обвиниха Германците, за масовите гробове на 50 000 пленени полски офицери, след поделянето на Полша между Хитлер и Сталин през 1939 г.Доказа се че е дело на съветското НКВД.Със същия манталитет след 9.IX.44г. нашите комунисти натъпкаха в масови гробове и концлагери всеки горд българин, който не искаше изметта на държавата да го управлява.БСП нрава не си мени.
73
5
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 години
Нинова бе уволнена като зам.-министър за корупция
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 76Какви австрийци са виновни какво пет лева??Има стара българска поговорка "Не виновен този които яде баницата , а този които му е дава ".Кой е инвеститор НЕК, кой е принципал на НЕК - министерството на енергетиката с министър.Р.ОВЧ. Кой е подписал неизгоден договор? Кой е подписал неизгодни анекси?Подписали са българските чиновници и са платили с парите на всички българи.Колко от тези чиновници са осъдени че са прахосали парите? Колко министри?Затова същото стана и с Белене защото ням
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се казва виц, турският язовир бил по висок, по мощен и не течал. Спри да гледаш Великолепния век.