Внимание! Маймунка гадател трупа сметки на телефона!

Бонго е нахален, смешен, интелигентен маймун
11 авг 2017 17:15,
22
Внимание! Маймунка гадател трупа сметки на телефона!
Снимка: askbongo

Ново мобилно приложение, насочено към децата, трупа телефонни сметки. Става дума за маймунката-гадател Бонго. То се промотира най-вече във Facebook, но общуването става с есемеси на цена от близо 5 лева.

Според описанието в интернет страницата на маймунката, Бонго е "нахален, смешен, супер интелигентен маймун. Той е роден в тропическите гори на Борнео".

21-годишната Мария се среща с Бонго преди година. "Имаше реклами във Facebook и изглеждаше забавно. Имаше доста хора, които изпращат съобщение на Бонго и прецених, че и аз трябва да опитам", разказва момичето. Тя изпраща името си и конкретен въпрос до Бонго, а той й "отговаря с предсказание". Отговорът струва 2,40 лева.

Отново чрез Facebook Бонго влиза и в живота и телефона на 11-годишната Юлия от София. “Съученичка ми предложи да си пиша с маймунката.Тя е писала и е казала, че е безплатно и ми хареса и аз го разпространих с мой приятелки", разказа детето. Юлия получавала съобщения от Бонго дори в 3.00 часа през нощта. "Пишеше "Бонго е, ще ми изпратиш ли ново съобщение", разказа Юлия пред Нова тв.

"След като изпратиш първото съобщение започваш всяка седмица да получаваш съобщения от Бонго, които ти се начисляват на сумата от 2,40 лева и следователно трупаш огромна сметка", съобщи Мария.

В сайта на Бонго е описана дори цената на съобщението – 4,80 лева. Споменат е и фактът, че същата сума се трупа на сметката ви, дори когато не вие пишете на Бонго, а той на вас.

Като адрес на фирмата, разработила приложението е посочен континентът Австралия. На сайта на Бонго, обаче има и български контакт. От българската фирма обясняват, че нямат нищо общо с Бонго, освен краткия номер за есемеси. Според собствениците на номера на Бонго в приложението няма нищо заблуждаващо.

За да разпространят още повече славата на Бонго вече се заеха и български влогъри. А кой прибира парите от есемесите, остава загадка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: играсметкаБонго
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здрасти.Аз се казвам Ивана
17
0
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
И аз съм съгласна телефона да се ползва само за обаждания . Без излишни екстри по него . Особенно когато се ползва от дете . Имах щастливо детство без телефон , като тийнейджърка имах *** телефон , даже не беше и с цветен дисплей , да не говорим за камера .... Също беше ок .... Мисля че прекалено много вземехме да навлизаме в личното си пространство с тези екстри и соц.мрежи
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички родителите препоръчвам да имат лимит на телефоните на децата до определена сума и ограничаване на трафика на данни и така ще си спестите много проблеми. Вярно че операторите премълчават да тази възможност, но ще си спестите много нерви и пари. Моя позната така един път плати, не го напрови и сега пак. Кой и е виновен?
15
5
 
4
 
! Отговори
# преди 6 години
Това е кофти мислене.... закостеняло!По таз логика дай да не ги учиме до 25 години да четат и пишат, за да са защитени :)Не дезинфромация, а полезна и структурирана информация е отговора на повечето "страхове"!И методиката на повечето изнервени БГ родители "Дай им джобни и не ги мисли" помага.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова е добре,да се използват прости телефони,от най-простите модели от преди 10 г. и до 25 г. възраст.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Барак Обама?
12
2
 
11
 
! Отговори
Дарвин преди 6 години
Докато има овце,ще има и вълци.
11
0
 
4
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Марийчето май се е омъжила се е Захариева. Честито Мария. Горчиво. И много деца да народиш.
10
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"21-годишната Мария се среща с Бонго преди година. "Имаше реклами във Facebook и изглеждаше забавно."След 30-40 години тая ще хвърля пари през терасата.
9
1
 
35
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Бонго има 240 маймунчета в центъра на София. И те трябва да ядат.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убава работа , ама ...
7
1
 
32
 
! Отговори
АЛов преди 6 години
*** !!! Тези момиченца дето пускат на бонго ще пускат 10 000през прозореце след години.
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе разбираемо е защо на децата им се струва интересно, ама тази 20-годишната акъл има ли? Какво ли се учудвам, всичко живо се връзва на простотии във Фейсбук.
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има такива шматки докато вярват в гадатели, хороскопи, богове и не знам си какво още
4
0
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Не е бонго маймунката :)
3
0
 
23
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
играта се казва : Докажи на бонго колко си ***
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Става дума за маймунката-гадател Бонго."Това да не е некой "бежанец" от Африка?
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте на децата си повече да се занимават с Бонго, а вие ще станете по умни и с по тънки портфейли. :))