Побой над тъмнокожи в Слънчев бряг. Расисти ли сме?

Случаят в Слънчев бряг породи дискусия
17 авг 2017 13:30, Петя Славова
123

Побойте и пиянските изцепки не са нещо непознато за курорт като Слънчев бряг. Но когато едно нападение е базирано на расов принцип започваме да се питаме: В модерното време, в което живеем, българите расисти ли сме?

Това е случаят на Христо Христов-DJ Зипо и Стоян Стоянов-DJ Слаш от последните дни на морския ни курорт. Докато се разхождали с гости от САЩ, които били с африкански корени, група момчета ги нападнали.

"Близка среща с комплексари. Разхождахме се с гостите си рано сутрин. Срещнаха ни 4 момчета, които ни обиждаха на расова основа и ни заплашваха със смърт. Повиканата полиция реагира за час и 10 минути, а бяха съвсем близо до случващото се. Нас ни задържаха за 4 часа, а побойниците за около 1 час", разказва DJ Слаш пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той добави още, че заканите на биячите продължили дори в полицейския участък, а полицаите вместо да ги озаптят - ги пуснали.

"Не мога да проумея как в такова развито време разделяме черни на бели. Момчетата бяха видимо нетрезви от наркотици или алкохол – не мога да определя. Според полицаите американците си счупили сами телефоните, за да искат пари", сподели Христов.

Според експертът по етнически въпроси Алексей Пампоров българинът определено разделя хората по цвят на кожата.

"У нас се допуска един расизъм, който дори политиците ни си позволяват в изказвания и постове в социалните мрежи. Когато няма контрол – държавата отсъства. Всичко се дължи да образователната ни система. Когато в училище не се преподава толерантност по нормален начин, се случват такива неща и ще продължат, докато не започнем да си даваме сметка, че расизмът е проблем", категоричен бе експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Побойте?!?
93
4
 
40
 
! Отговори
Изрод преди 6 години
Аз съм расист. Не харесвам сeлската раса. *** и некултурни същества, които се пишат за хора, но са отвратителни в държание, комуникация и начин на живот. Младежта е масова такава. Половината българи, са масово така. Отвратителни са. Не са учили, нямат вкус, нямат мозък, псуват като каруцари, смао гледат да се натъпчат и напият. Животни ! Нищо повече, от едни *** чудовища, с претенции, че са хора.
92
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах клипчето и да ви кажа, нито един не отговаря на физическите критерии за добър генетично добър индивид. Ниски Хърби, грозни, половината им заминала косата, а като ги гледа , не ми приличат на хора с образование, пари и добри семейства.
91
6
 
38
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Ние сме най-предубедения,най-расистски настроения,а като чета коментарите,и най-простия народ в Европа....Жалко,но факт...
90
0
 
32
 
! Отговори
Soj преди 6 години
Nema i 1 procent istina po gore. Vaiiii
89
0
 
32
 
! Отговори
Ovlako преди 6 години
Ama to i beli li ima?
88
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно пък Чикаго не ми го хвали. Погледни детройт и ще видиш бъдещето на ФАЩ. Може би тогава обаче ще е късно да вземеш БГ виза :)
87
10
 
37
 
! Отговори
ШикагоУбърДрайвъ преди 6 години
Затова много от нас( новите българи) не искат да се прибират до БГ, дори и на почивка, а и няма какво толкова да се види. Не броя селсщината и простотията, а тесни улици и *** навсякъде, тясно, малки коли, малки цели, тъжни хора; за съжаление няма да ви има там след 50тина години( нито вие нито вашите наследници, защото деца почти не правите), но не всичко е загубено! В Шикаго сме почти половин милион. Приемственоста, колкото и тънка да е, ще се запази и българския род ще оцелее В Новия свя
86
3
 
33
 
! Отговори
NOVINAR преди 6 години
umni hora otkriha she v bg ima rasizim she tozi rasizi go ima ot 45 godina do sega
85
3
 
57
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Американския гражданин е дошъл тук без виза!За да отида в Маями ми трябва виза, ако ползвам български паспорт.Американците са расисти.
84
9
 
53
 
! Отговори
антиглобалист преди 6 години
Не подкрепям побоя и не съм расистка когато черните са си в Африка или в САЩ.Тук в България нямат никаква работа.Щом на планета Земя има раси естествено е да има и расизъм.Всяка раса да си знае ареала на произход и няма да има проблеми.По-големи расисти от черните няма.А рападжия в България е същото като чалгар-неестествено за нашата държава.
83
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хихихи рапърите се правят на бабаити,ту размахват пищови,ту стягат мускули. Накрая винаги си изпросват пернишки масаж от истинските бабаити.
82
2
 
38
 
! Отговори
хм преди 6 години
Разбирам да се говори за гръкофили,гръкофоби,туркофили-фоби ...,ама за расизъм.Че ние какво общо сме делили с АРАП ите.Тематиката е толкова далеч от действителността в БГ ,че просто ни занимават с глупости.Като е Американски гражданин ,да не е с повече права от български такъв?И аз мога да си извадя куп паспорти от цял свят въпроса е ,че българския е без никаква стоиност и за това ни се подиграват.
81
2
 
53
 
! Отговори
ined преди 6 години
По-големи расисти от *** няма
80
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Расисти ли сме ?"Аз не съм, но има много хора, които са.
79
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наемете добри адвокати и ги разкъсайтв в съда. Възползвайте се от корумпираната ни система ! Ако трябва подкупвайте наред.
78
4
 
45
 
! Отговори
думата преди 6 години
Думата е Н/Е/Г/Ъ/Р човек от Негроидната раса ,на английски означава и черен и за това там е цензурирана но тук!Не е нецензурна !Благодаря на платената и наведена журналистика ,че ограничава българския език по политически причини в услуга на чужди каузи!
77
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жабата видяла коня...Да се изкарат по американци от тях и за расизъм заговориха.Чудя се думата *** с всичките и значения в българския език вече "цензурирана" ли е и защо.
76
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е разликата между тъмнокож, чернокож, цветнокож и афроа-американец?
75
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я ми припомнете!Това тук още се води Република България- нали ?Нещо мантрите с "Расизма" над чернокожите не са ли за Робовладелска Америка.От къде на къде изводи ще се правят от един "побой" и то на тематика в която България няма никаква история.Припомням САЩ водят гражданска воина за правото да има чернокожи роби!САЩ имат закони за бели и черни!Дами и господа журналисти къде е вината ,крадеца вика дръжте крадеца.