Място на раждане: МВП! Свидетелството на авио Ники

Първото ни бебе, родено във въздуха, вече с удостоверение
18 авг 2017 13:15,
6
Място на раждане: МВП! Свидетелството на авио Ники
Снимка: Facebook

Място на раждане – МВП (Международно въздушно пространство), самолет на "Луфтханза"! Следват координати – 49 градуса на север, 21 градуса на запад. Малкият Николай, прочул се като българското авио бебе №1, вече има акт за раждане.

Ники от Пазарджик се роди на 26 юли във въздуха в полет от колумбийската столица Богота до Франкфурт. Майка му Десислава обаче го роди преждевременно някъде над Северния Атлантик, а той усети Земята за първи път в Манчестър.

Още по темата

Това направи Ники уникален още с първите си секунди живот. Уникален и единствен по рода си у нас е и неговият акт за раждане. Свидетелството му първоначално е съставено в българското посолство в Лондон, а след това е изпратено в Пазарджик, където е издадено и оригиналното Удостоверение за раждане.

В документа на Ники не фигурират населено място, община и област, както за всички останали жители на Земята.

"За място на раждане на детето е вписано "Международно въздушно пространство, координати 49 градуса на север, 21 градуса на запад, самолет на "Луфтханза". Населено място е написано в абревиатура МВП - Международно въздушно пространство", обясни Татяна Папазова от дирекция "Гражданска регистрация на населението" в Пазарджик пред БНТ.

При съставянето на акта за раждане са възникнали проблеми, заради компютърната програма, с която се работи в дирекция "Гражданска регистрация на населението". Програмният продукт позволявал да се впише населено място с максимум 30 символа, а според изпратеният от посолството документ позициите били 76 и то без интервалите.

Заради това актът за раждане е съставен с известни съкращения. Николай и родителите му към момента остават да живеят в Пазарджик. Но семейството избягва контакт с медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще питам, ама май е важно какви са родителите по националност, а не географски къде са. То по таз логика и Серго Станишев трябва да е москал! А проблеми ще има навсякъде където не са чували МВП и в Африка и в Азия, за САЩ по-скоро не, защото вече са го вкарали в с-мата. Иначе е убавец- да е жив и здрав
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Но семейството избягва контакт с медиите." - не е учудващо, предвид природата на журналята...
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не ни интересува! Пишете повече за Бойко,Путин и Ердоган!
1
0
 
63
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Да има здрави нерви бебчо че с такъв акт за раждане какви проблеми го чакат в бъдеще.Отсега си представям учудената лелка зад гишето:Господине този акт е невалиден.Ще трябва да отидете там там и там и след това....