Безценното струва пари: Патриотизъм за петдесетачка!?

Фестивалът в Жеравна: Бизнес интереси или патриотизъм?
21 авг 2017 17:00,
102
Безценното струва пари: Патриотизъм за петдесетачка!?
Снимка: Facebook

Колко струва патриотизмът и каква е цената на българщината? Безценно е, биха казали мнозина.

В Жеравна този уикенд се проведе Фестивалът на Народната носия. Едно мероприятие с добра идея, с чист замисъл.

Похвално дори - по правило на фестивала не може да се влиза с модерни дрехи и техника, с изключение на официалните фотографи и медии.

Каква е обаче цената на този лукс?

Отговорът идва от Атанас Калев. Входът за фестивала е 25 лева - нищо фрапиращо, в крайна сметка подобно събитие изисква организация и подготовка.

Но не се свършва с това. Паркинг - 10 лева. Пърленка - 10 лева, бутилка вода - 3 лева.

Накратко: Цената на патриотизма е поне 50 лева. А е уж безценен!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: фестивалЖеравна50 лева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Ансамбъл "Българе" са измамници! Каква е дейността им- стопанска или нестопанска/идеална? Правят реклама но я вписват като спонсорство! Търгаши представящи се за такива с възвишени цели и идеали, милеещи за българското и България! Дрън - дрън интересуват ги единствено парите и личното облагодетелстване, от къде какво могат да смъкнат! Обикновенно спонсорите помагат за да е досъпен фестивалът до обикновенният и дори хора които нямат финансова възможности, но тук алчността надделява!
82
1
 
4
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
Колко коли са отарашени от ЦиГaнорите, още не се е появила информация... Като гледам снимки, носиите са китайски..хахаха
81
1
 
9
 
! Отговори
Един преди 6 години
Чакайте бе хора!Какво има да обяснявате,оправдавате,обвинявате или извинявате?!В крайна сметка става дума за една ГОЛА ПОЛЯНА,на която зрителите са и участници във фестивала?!Това не е концертна зала,в която ти се явяваш зрител,след като предварително си закупил билет за концерта на известен певец?!Във фоайето има и бюфет,където в антракта да се подкрепиш,ободриш или освежиш?!Хайде,стига с тия стари печалбарски номера,на дребни селски тарикати!!В крайна сметка,като има балами,ще има и хитреци?!
80
0
 
11
 
! Отговори
Аз бях там преди 6 години
Да. Купуваш стъклена бутилка с минерална вода,която когато свърши срещу 1 лев я пълнят отново от голяма туба с мин вода.
79
0
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен80Браво,прочел си, но не си дочел. Не сърбите са го изгорили, а англичаните.На които днес ходим да работим мръсната работа за без пари.Вергил Ваклинов също не са го убили гърците, а преминали оттам диверсанти. Но, да не издребняваме. Патриот е и поручик Хиро Онода. Порови се още малко в нета, и особенно за това, какво е направил , след като е приключила войната за него. Това е патриотизъм, а не носенето показно на български носии китайско производство.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя като се е прецакал да плати тези пари да обвинява себе си а не фирмата. Ленсно е да си патриот, не се изискват усилия и жертви, безплатно е и е престижно. Да ама някой се сетиха че и от това могат да се изкарат добри пари и оппаааа, вече не е безплатно.
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера този Атанас Калев срещу какво протестира. Казали са му. цената, той се е съгласил да я плати и са му издали касова бележка. Всичко е законно. Не е луд тоя дето изяжда зелнока а който му го дава - народна поговорка. Можеше просто да си тръгне. Когато никой не ще да плати такава цена организаторите ше я намалят - пазарна икономика. Пък и не са открили топлата вода - Слави Трифонов отдавна кешира успешно патриотизма на хората.
76
4
 
1
 
! Отговори
Batrid преди 6 години
Kefat cena niama.
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаПонеже много се възхищаваш от Стратия Мазгалов, затова ли си сърбоман?Защото са го изгорили жив с огнепръскачка?
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аз бях тамБи ли ми обяснил какво значи "наливна минерална вода по 1 лв/литъра" на тоя фестивал?И честно - аз бих очаквал входът да е свободен, както е на повечето такива събития. Много от хората, платили по 25 лева за вход просто няма да повторят.И ако обичате не ми сравнявайте цените на пържолите в Кауфланд и на билетите за фолк "звездите". Освен ако вместо фестивал наистина правите някаква чалга прростотия за прибиране на парите на балъците.
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цените на фестивала са добре известни и не са отсега. Всъщност промяната тук е вдигането на входа с 5 лв. за човек. На който му се ходи - отива и не пита за цените. Като цяло хората отиват с желание, после качват снимки у фейса и те така :) Превърнало се е в нещо като едновремещните соцмитинги, с гербаджийски привкус. Няма лошо де, това са хубави неща и открита реклама. Патриотизмът е друга работа и ако го търсите на фестивала, рискувате да останете разочаровани дори на в пъти по-ниски цени.
72
4
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Нещо писах преди за това, но трихте, обвинявахте. Сега убедени ли сте, че става дума или за пари, или за емоции в това нещо? Едните искат да изкарат пари-частна инициатива било, другите-да почувстват някаква измислена емоция. Патриот е бил Вергил Ваклинов, Стратия Мазгалов, и хиляди такива като тях. Патриотите понякога са били голи, боси, измокрени, но-патриоти.И както казах, ако искате патриотични емоции, гледайте по-добре "Време разделно".
71
19
 
5
 
! Отговори
1488 преди 6 години
Защо тези на който им се стурва скъпо, не го организират догодина? Интересно ми е дали, ще работите и ще влагате пари, с ясното съзнание, че няма да си върнет нито лев?
70
10
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Иронията е че повечето тук ракиени патриоти църкат че е опорочено понятието "патриотизъм" като се търси келепир от такава проява, а на пракитка и 25 лева няма да дадете за такова мероприятие.. което все пак поставя на пиадестал, традицията и носиите ни. Дори да е глупава идеята, подркепете такава кауза, ама не, по е лесно да сте жертви и някой да ви обира нали, се пак и 5 века робство уу ааа.. смешки
69
14
 
12
 
! Отговори
Тодоров преди 6 години
Хора, вие акъл имате ли ? Да, входа е 25лв на човек, но това е за трите дни общо. Кютето е по 1.50лв, литър вода е 2лв, варената царевица е 1.50лв и т.н. Но не в това е проблема нали ?! А задавате ли си върпоса защо на Октоберфест една бира е 10 евро, а наденичките по 20 ??? В цял свят тези прояви са платени и е нормално да е така. Злобен недоимък. Жалко че г-н Калев не проверява инфото си и че не мога да го коментирам профила му. Поздравления за организаторите и дано не се влияат от прости вас.
68
8
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Да отидеш на кино с половинката = 25 лева. Билет за три дневен фестивал, с ангажирани ансамбли, програма, стотици хора и т.н. пак толкова. И на двете ако искаш ходиш ако не искаш не ходиш. Какъв е проблема на *** не мога да разбера? Пак някой иска да го прецака? Организирайте фестивал сложете му 3лв вход ако искате и пак някой ще ви мрънка
67
0
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Бе *** бе, догодина 50% от посетителите, по-догодина 10% и така като умре.То хубаво платено, ама то пладнешки обир - гозбите солени, паркинг за 10 лв., вход 25 хайде моля ви се
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е там беше онзи долночифликчията та затова плащат да си подържа порноканалите по неговата тв а също така и къщичката за гости в балкана!
65
12
 
11
 
! Отговори
1234 преди 6 години
ХахаНякакви *** отишли в Жеравна, като си мислили, че ще има кьорсофра и безплатни кебапчета.Ама нямало.Догодина на Бузлуджа.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТъпиНе само ти си ***. Има много матрял като тебе.