Многократните пелени – все по-предпочитани пред памперсите

Майка: Не натоварват бюджета и са по-подходящи за бебето
21 авг 2017 11:00, Анисия Иванова
9
Многократните пелени – все по-предпочитани пред памперсите
Снимка: Bulgaria On Air

Многократните пелени стават все по-популярни и се оказват най-подходящ избор за все повече майки и техните бебета.

Да се откажем ли от памперсите? Отговор на този въпрос даде майката и детегледачка Анна Панова, която залага изцяло на многократните пелени.

"Започнах всичко от икономична гледна точка. След това видях какъв ефект има върху семейния боклук, който рязко намаля. Оказа се много по-изгодно решение за семейството ни и по-добре за бебето", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Анна Панова показа пелена тип "джоб", която по думите ѝ е най-бързо съхнеща. Вътрешната стена е от полар и е необходимо да се постави подложка. За зрителите на "България сутрин" тя демонстрира и друг вид пелени, които са само от горна непромокаема част. Подложката им се поставя и сменя няколко пъти.

"Няма целодневна пералня, това се случва веднъж-два пъти на ден. Гладенето при тези пелени не е желателно и препоръчително, тъй като са с ламиниран слой", отбеляза тя.

Добре наблюдавано дете може от самото раждане да бъде на естествена бебешка хигиена, смята Анна. Тя подчерта, че в началото изглежда трудно и се изисква постоянна комуникация между майката и бебето.

"Децата не са длъжни да стискат. Детето ще разпознае сигнала на майка си и ще си свърши работата. Въпросът е да можем да откликнем в момента, в който на него му се прииска", посочи още Анна Панова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 40 дни започнах да изпишквам дето ми, просто го гушках и започвах да му говоря. Така свикна много бързо с този навик. Пак беше с памперси но периодично повтаряхме после на гърне и така с малко памперси и търпение нещата се случиха. Днес 4 годишни деца са с памперси, защото на мама не и се занимава, следват крясъци, обиди...а кой е виновен?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един другТя авторката сигурно казва ксерокс и на всички принтери...:):):)
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време са ни гледали само с пелени, нямало е памперси.Хайде да е въпрос на избор. Има ги всички видове по магазините, всеки взима каквото сметне за добре.
5
4
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тая пък.Детегледачка.Тя може цял ден да пере и простира Това и е работата.Я питайте някоя жена коята работи дали има време за това.
4
2
 
3
 
! Отговори
някой друг преди 6 години
До АзЩо? Ти за *** ли си? Да се заринем в още повече *** и смрад. Ама то е така *** е при ***!
3
12
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
тая от ония ненормалници веганите ли е? на такава ми прилича. Те са против *** и за "натуралните" неща.
2
2
 
15
 
! Отговори
един друг преди 6 години
В заглавието виждам реклама на търговка марка, но явно е нормално.
1
7
 
10
 
! Отговори
кап Карагьозув преди 6 години
Абе то пелените да са проблем на едно бебе! Пише че гжата е и детегледачка-лощо няма, но като родител много добре е усетила и другите бебешки разходи. Лично на мен, засега са ми известни 2 метода за отглеждане: 1ви-спазваш всичко, купуваш всичко. четеш всичко, слушаш доктори и т.н - минус че е скъпо ; 2ри метод-р.о.м.с.к.и няма пелени, носиш го по казаните, оставяш го на по-големите...евтин но дава лош краен продукт, следователно-няма евтино!