Разделят курортите – за забавления и за семейна почивка

Подготвя се и нов регламент за шума, коментира Ангелкова
21 авг 2017 07:00, Елка Василева
35
Разделят курортите – за забавления и за семейна почивка
Снимка: архив, Булфото

Курортите в България ще бъдат разделени на такива за забавления и места за семейна почивка. До октомври трябва да са готови промени в Закона за туризма, които да определят статута на националните курорти. Това обясни ресорният министър Николина Ангелкова, пише "Сега".

Заявката идва в разгара на акциите на вицепремиера Валери Симеонов по морето, който обикаля, подкрепен от цялата държавна машина, и следи за тишината след 23 ч.

"Проверките трябва да се извършват така, че да не пречат на туризма или да вредят на имиджа на страната", смята Ангелкова.

Още по темата

Според нея определянето на статута ще регулира всяка дейност в един курорт - както инфраструктурата, така и архитектурната визия и градоустройствените параметри.

Ще има нов регламент и за шума - могат да бъдат обособени зони за отдих, за забавления и за търговия. Трудно е да се сложат под общ знаменател всички курорти, а и не е рентабилно, коментира още Ангелкова. По думите й с промените ще се очертаят ясно разликите между община и курортен комплекс.

Ангелкова била готова да се срещне със Съюза на собствениците в Слънчев бряг, които недоволстват заради инспекциите на Симеонов.

Министърът на туризма коментира и друга гореща тема от последните дни - къмпингуването. На протест къмпингарите от "Корал" поискаха и нейната оставка през почивните дни. Поводът са проверките й там. В момента представители на всички заинтересовани страни работели по създаването на правила за къмпингуването. Очаква се работната група да излезе с предложенията си през септември.

Ангелкова лансира и идеята за 12 винено-кулинарни маршрута. "За мен е важно те да обхванат както традиционните дестинации, така и в тях да се включат и малки общини като Средец, Камено, Карнобат", допълни министърът. Подробности около идеята се очакват през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тъй? Бравос! Да видим...
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като искат да вдигат шум до зори - правят си затворена и шумоизолирана сграда и да се веселят. Никой не е длъжен да слуша банда хаймани как вилнее до зори.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Разделят курортите за забавления и за семейна почивка...Поредната дупка в морето прави неадекватната министерка на мутротуризма.
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте да се забавляваме и да купонясваме.Ще почиваме после.
22
0
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Е, така е - кой таковал, таковал . Кой не, да му мисли.
21
0
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
А, ТЕЗИ КОИТО СА СИ КУПИЛИ ЖИЛИЩА В КОМПЛЕКСА ОЩЕ ПРЕДИ ДА СА "РАЗДЕЛЕНИ" КУРОРТИТЕ, КАКВО ДА ПРАВЯТ??? МНОГО ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ ЖИВЕЯТ ПОСТОЯННО В КОМПЛЕКСА И ДОРИ РАБОТЯТ ТАМ...
20
0
 
18
 
! Отговори
кого заблуждавате ? преди 6 години
Когато изчистят от плажа хотел Дюн, тогава ще им повярвам на тия палячовци. Какво ли не правят в услуга на ..."бизнесмените", а Държавата я нама.
19
24
 
5
 
! Отговори
don преди 6 години
Доказано е вече , че г-н Симеонов работи целенасочено за съсипване на Българския турезем в позна на същия в Турция.Същият патриот защитник на ромите е за съсипването на българската нацияДА АМЕ НЕ патриотите вън от управлението.кабинета иначе пада септември
18
2
 
12
 
! Отговори
за почивка ?! преди 6 години
Направете ги всички за забавление и да се свършва. Прозорец срещу прозорец , ресторант до ресторант, чадър до чадър...кой курорт ще е за почивка ?
17
3
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
И на тия ,които се падне семейно почиващи ще цъфнат и вържат !
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва и политиците да разделят - за сериозна работа и за майтап.
15
1
 
4
 
! Отговори
Бам Бам преди 6 години
До Анонимен, отговарящ на ГоцетоНе е вярно. КАТ (и не само) проверява поголовно и без да е извършено. Нямам нищо против, защото по този начин в клопката попадат много престъпници, които иначе се измъкват от закона. В условията, в които живеем засиленият контрол има смисъл, но нещата трябва да се назовават с истинските им имена, т.е. няма смисъл да се крие, че полицията прави проверки и без да има основание - чисто профилактично.
14
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция всичко е разделено много отдавна. Всички курорти са семейни. Няма такива за чалгари, диваци и пияници.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, как къде... Дремеха под пачките, които им шареха разни хотелиери. В един момент, обаче, народонаселението реши, че иска да почива нормално и се изнесе накъм Гърция и Турция и на Мутроморието останаха само пияни англичани, руснаци и поляци, от които вредата е доста повече от ползата. И сега са в небрано лозе и си играят на законност, щото вече няма накъде, ама късно...
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шутът Волен Сидеров ли ще е министър на забавата?
11
5
 
21
 
! Отговори
Тт преди 6 години
Не знам за закона, но колко трябва да си *** да отидеш семейно с децата на почивка в Слънчев бряг? Било им шумно.... Хахахахаха
10
3
 
30
 
! Отговори
курортник преди 6 години
Абе тези тотално изпращаха :)) и какво ще сложат табели забранено за хора под 50г и забранено за повече от двама и над 25г :)) Ами поне да направят и един курорт за нудисти поне ще знаят че там няма да има празно и ще е единственото смислено нещо :)
9
2
 
25
 
! Отговори
исллямска държава 2 преди 6 години
Капитулация пред диваците.
8
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелова,на юг от Царево няма нито една пречиствателна станция,първо оправете инфраструктурата а пазара ще се погрижи за останалото.
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, защо властта грам не я брига, че примерно на Черноморието всеки си строи, където си поиска, стига да има протекции? Или кой стои зад разните му там концесионери? Или как са пускани в експлоатация разните му хотели?Имитация на дейност.