За комплексите, хейта, икономиката и Григор Димитров

Тенисистът с подвиг, който едва ли някой друг българин ще повтори
22 авг 2017 09:45,
17

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна историческа победа, спечелвайки турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати. В социалните мрежи веднага се появиха много любопитни и разнородни коментари.

Превърна ли се хейтът в национален спорт? Отговорът на този въпрост потърси Bulgaria ON AIR с политолога Първан Симеонов и тенисистката Катина Симеонова.

"Социалните мрежи често служат за проверка на остроумието, за чесане на език. Не трябва да се самообвиняваме като народ. Григор Димитров е звезда, а звездите служат за това - да ги одумваме. Чак пък хейт, нищо особено", коментира Първан Симеонов.

Още по темата
Той добави, че спортът е опитомена война и последното място, в което национализмът е позволен. По думите му патриотизмът на другите народи не им пречи да са икономически развити.

Катина Симеонова, която се занимава с тенис от ранна детска възраст, подчерта, че  поддържането на постоянно ниво е изключително трудно. Тя сподели надеждата си, че хейтът не е национален спорт в България.

"Трябва да сме изключително позитивни, защото Григор Димитров е чудо на България. Хората трябва да осъзнаят, че това е подвиг, който не знам дали друг българин ще постигне. Имаме нужда от такива спортисти", категорична бе тя.

Катина, която е тенис партньор на премиера Бойко Борисов, отбеляза още, че след всяка победа на Григор хората се вдъхновяват и масово започват да играят тенис.

"За да е щастлива нацията, трябва да е здрава. За да е здрава, трябва да спортува", посочи тя.

Първан Симеонов добави, че когато не се самоуважаваме като общност, това говори за две неща - не сме добра общност и имаме тежки комплекси.

"Тази комплексарщина трябва да преодолеем. Дължим си живот като общност и ако не се харесваме е по-трудно", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимен. Григор си е Григор!Постоянството е основна черта,но при този спорт трябва воля и силна психика.Мацките го разконцентриррат,но младост!Избираш или едното или другото с двете е трудно.
14
2
 
31
 
! Отговори
e, са преди 6 години
Тя Катина си го е казала в прав текст: "поддържането на постоянно ниво е изключително трудно." Ако не хейтим постоянно, как ще сме на ниво?
13
1
 
32
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Въпреки, че в този случай не е действащо лице, премиерът на Р България е само един, така че има ът!!!
12
1
 
32
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Какво е хейтър,питам щото не е руска дума и ми звучи непознато
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Каке, няма "ът"
10
1
 
40
 
! Отговори
Беден бакшиш преди 6 години
Гришо е пич. ;)
9
19
 
33
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
*** си е ***! Сега пак ще почне нов том от книгата - "Как никога не преминах 2-ри кръг"То бива да не си познаваме стоката.
8
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото на нашия народ е, че от лъжи и заблуди, от бедност и отчаяние не вярва на нищо. Винаги подлага добрите резултати, победите на съмнение. Ако сме имали управници, истински патриоти, които да са се трудили българина да живее добре и да мисли положително, нещата щяха да са различни.Григор е много добър тенисист, съмнения няма.Усеща се, че не чувства България блузка, дори и изпитва срам.Ето това е комплекса. Алеко е писал за него. Това се усеща и хората му го връщат по своя начин, с подигравка
7
6
 
50
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Тенисистите не са нито комунисти, нито евреи, не крадат, не лъжат, не мамят. Това е подвиг!
6
3
 
61
 
! Отговори
Дани преди 6 години
С млад,очарователе мъж като Григор Димитров,който е спечелил 10 милиона долара с труд и талант,можем само да се гордеем,при положение,че има много други,които ни карат да се срамуваме,когато сме в чужбина,в т.ч."шведите",наркодилърите,тези,които източват чужди карти,някои политици-също.А хейтърите вероятно са безработни,нискообразовани,озлобени от несретния си живот,затова си го изкарват на успелите.
5
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от основните точки на руската пропаганда ВИНАГИ е била унижаване и убиване на българското национално чувство и самосъзнание. Съответно по повод на всеки български успех се изливат тонове пумия.
4
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комплексите, комплексите, това ни е проблема от години, защото сме мачкани, лъгани, унижавани, подигравани от тези които ни управляват. Последният, Бай Суджук не само ограби а и отчая напълно българина, отне му бъдещете. И му каза директно, *** е. Явно е така за да го търпим да ни определя живота, като неговият е пълна пародия обвита в увеличаваща се параноя, да ме то убият и да не загуби ограбеното от българина. Осъзнаването ни, че трябва да се освободим от всичко това е предстоящо.
3
5
 
43
 
! Отговори
Как преди 6 години
гордо звучи тенис партньор на премиера(ът) Бойко Борисов!
2
4
 
55
 
! Отговори
MMM преди 6 години
До 1За теб говорят. Не четеш ли? Можеш да хейтваш ако в твоята професия си в 10-та в света...:) Ама, тогава щеше да си по-умен. Да знаеш какво усилие е необходимо. Съответно, нито щеше да хейтваш, нито да коментираш тук. Жалко, нали?
1
33
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви подзиви алоуууу Аман от измислени герои