Нова мода "здравословен глад": Децата без храна, без вода

Родители подлагат на "сух пост" малчуганите си с дни
71
Нова мода "здравословен глад": Децата без храна, без вода
Снимка: Булфото, архив

Да оставиш дни наред детето си без храна и вода. Това според някои родители е лечебен глад и се оказа, че масово се практикува у нас.

В социалните мрежи са създадени групи за здравословно гладуване, а последната мода е и децата да бъдат подлагани на т.нар. здравословен глад.  В тези групи майките и бащите разказват за опасните практики.

В единия от тях майка на малчугани на 5 и 8 години обяснява, че когато те се разболеят ги оставя без храна, а ако поискат такава им дава сок, докато отшумят основните симптоми.

И още постове: "Синът ми е на 5 години и прави 4-5 дни сух пост". "Всяка сряда дъщеря ми прави по 36 часа сух пост, чел съм в книгите, че децата могат да са без храна и вода толкова дни на колкото са години".

Според родителите те подлагат децата си на глад и жажда с дни, за да "пречистят" организма им от токсини.

"Няма как едно дете да не се дехидратира, ако не пие течности. Ако детето не пие вода, това няма да го детоксикира, а ще го интоксикира", обясни специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова пред Нова тв.

Тя е категорична, че здравословното гладуване може да се практикува само от възрастни, и то след специална подготовка.

Безопасно било само в продължение на три дни. "До третия ден ние усещаме глад, защото мозъчните центрове все още имат храна, но след това гладът спира, защото мозъкът няма с какво да работи", допълни тя.

"Децата обаче не могат да издържат толкова. Те могат да не се хранят максимум 24 часа, но при задължителен прием на вода”, каза Байкова.

Тя обясни и какви са рисковете за организма, оставен без най-необходимите за него вещества по-дълго време – проблеми с черния дроб, бъбреците, стомашно-чревния тракт.

"Ако човек иска да приключи с живота си, най-лесно е да спре да яде", обобщи експертът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази госпожа разбира от гладуване колкото cвиня от кладенчова вода!
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напоследък се навъдиха всякакви изтрещялници. То не бяха вегани, то не бяха суровоядци... Най-лошото е, че всичките тия са част от различни секти и се опитват да налагат сбърканите си идеи доста агресивно като ги представят за уж здравословни.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тялото издържа максимум 40 дни на глад,това е МАКСИМУМА и умира,а може да умре и по-рано.И се евава майката на тялото - стомаха,мозъка,вътрешните органи.Не се подвеждайте и не се самоубивайте,заради секти или психо ненормалници!А без вода дори и един ден не се стои,абсолютно увреждащо,вредно!Хранете се разнообразно,а вечер с лека храна.
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тялото издържа максимум 40 дни на глад,това е МАКСИМУМА.И се евава майката на тялото - стомаха,мозъка,вътрешните органиНе се повдеждайте и не се самоубивайте,заради секти или ненормалници!А без вода дори и един ден дори не се стои,абсолютно вредно!Хранете се разнообразно,а вечер с лека храна.
53
2
 
2
 
! Отговори
упс... преди 6 години
"Човешката глупост е безгранична като Вселената!" - Алберт Айнщайн.Бедните дечица, да бъдат подлагани на подобен физически и психически стрес от собствените си родители!!!Когато моите палавници се разболяваха, минаваха на топли бульончета или супички, чай с мед, ябълки, кивита, цитросови плодове особено полезен е грейпфрута и лимона, и разбира се много вода, не сокчета с неясно съдържание, а именно вода!!!!!
52
1
 
22
 
! Отговори
йогите са перковци преди 6 години
Няколко мои вече бивши приятели се захванаха с йога. Уж защото се заседяли, вече към 40, децата отгледани, имат повече време, а и не е като да бъхтат с хлапаци във фитнеса. В рамките на две години тотално изтрещаха. Започнаха да гледат едно вдъхновено, все за енергии заговориха... Започнаха да гледат другите хора отгоре май като по-ниско енергийно ниво... В рамките на още година си съсипаха фирмите и кариерите. Тотална лудост. Каквито пари бяха заделили издухаха по семинари с гуровци
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми харесва теория, че след 40 дневен глад ти идват гениални идеи, просветление. Ако си гладувал 40 дни най-вероятно ще си мъртъв, но ако все пак не си, това ще ти се случи в близките дни, защото стомаха ти ще е отишъл на кино. А самия мозък, той се нужда от много енергия и за да е свеж и работоспособен ще се наложи да се храните редовно, но пък явно Питагор и неговото сакрално число, са по-силни от природните закони.
50
4
 
15
 
! Отговори
Reptile преди 6 години
Луда зеленояда пасмина - в една нормална държава щяха да Ви отнемат децата, а Вие щяхте да гниете по занданите. Нищо не отбирате от диети, здравословно хранене и физиология. Четете *** писания на самозвани гурута, йоги и само се увреждате!Физиологията на хората е толкова уникална, колкото и пръстовият им отпечатък. Незнам дали схващате идеята, но едва ли, след толкова глад и молитви...
49
3
 
11
 
! Отговори
Reptile преди 6 години
Зеленояда пасмина - трябва да бъдете заточвани и лишавани от правото на деца. В нормална държава щяха да Ви отнемат децата, а Вие да гниете по занданите. Нище не разбирате от диети и физиология, а само четете *** писания на самозвани йоги, лечители и гурута.
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МислещаАбе друго си е като чуваш глас, я Питагор, я Аристотел, после конферентен разговор с Нютън и Фарадей, и всички вегани, вегетарианци, лекуват се с глад и т.н. Ех този Питагор, станал вегетарианец 5 века преди христа, нищо че самото движение възниква в среда на 19 век - цудо, цудо, както би казал Конфуций, който сигурно го позваш и него, и той пак ти е споделил тайно, че винаги е бил веган.
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майките добре,ама тези деца нямат ли бащи да вкарат в пътя тези откачалки ?Или татковците са по големи п..... от майките.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В любимата ви Америка,вече щеше да има полиция и социален работник в дома на "Мислеща". Около час след първата и публикация.Детето и щеше да бъде отнето а тя настанена в санаториум.Там храненето става в точно определени часове.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МислещаНе ви ли ограничават Интернет в психиатрията?
44
1
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Това че като си болен трябва да намалиш храната е много вярно иначе сухия пост 4-5 дни защото *** е квачка дето чете и вярва на тъпотии трябва да е подсъдно !!!Като кифлите дето анатемостват микровълновата ама не си отлепят телефона от ухото !!!
43
4
 
12
 
! Отговори
ей, аман от кукувци преди 6 години
Защо в нашата държава не могат да бъдат извикани санитари да прибират хора като сакралната Мислеща ***?!? В 21ви век! Мислеща, какво смята астроложката ти по въпроса? С нея консултира ли се? А картите таро какво ти казаха?
42
34
 
11
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Питагор , който е бил и вегетарианец, е гладувал 40 дни /сакрално число/ , за да получи просветление на ума. Тогава е нямало форуми и интернет, но човекът е знаел какво и как да направи. Ако се мислите за по-умни и знаещи от него, то вече е друг въпрос! Що се отнася до ЛЕЧЕНИЕ на деца с глад и диети, то има много примери за това, даже и филми по действителни случаи на деца, излекувани от рак. Но всичко това трябва да става под наблюдение на специалист!
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във България няма нужда от мислещи хора.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ама гурото казаТака де - когато човек няма капацитет да разсъждава логично и отговорност сам да взима решения за живота си си търси духовни учители. А като им плати пачка, се чувства извисен и пречистен, но всъщност си остава същия посредствен индивид /но най-вече поолекнал финансово/.
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До експертите по постене -- Има техники за здравословен пост, но никое постене, в никоя религия или медицински предписана диета не се отнася до деца. Стига глупости.
38
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МислещаДокато тялото гладува, мозъкът също се лишава от храна и съотвено, мислещите започват да вегитират, докато им се увредят органите. После, отиват там, където хич не им се иска.