Стената на желанията: Преди да остарея бих искал да....

На "Стената" във Варна хората оставят посланията си с тебешир
24 авг 2017 11:15,
8

Снимка: Булфото

Стената на желанията "Before I die..." във Варна се мие редовно и очаква нови послания, пише "Булфото".

Черната дъска с преведено на български послание: "Преди да остарея бих искал..." се намира на оградата на "Дупката" в центъра на града.

Проектът "Before i die..." е световен феномен, започнал като експеримент. Наречен "Стената", тъй като в действителност е една стена, на която хората оставят посланията си, пишейки с тебешир.

Към днешна дата е реализиран в 76 държави в цял свят, на 38 езика и са поставени или построени над 2200 стени, изпълнени с послания.

Най-често срещаните послания са: любов, работа, семейство, пътешествие, здраве, комуникация и духовност. Авторите на проекта са издали книга, разпространена в целия свят - "Да се научим да умрем във...".

Идеята за проекта се ражда от Джеймс Рийвас и Канди Чанг, които се ръководят от изследване на Станфордския университет. Изследването е свързано с вербализирането на нашите желания и мисли, които придобиват рефлексивност, която спомага за реализирането им. Същото изследване показва и спомага за получаването и на по-голяма яснота при разпознаване на приоритетите в живота ни.

Стената е мултикултурна и успява да обедини в себе си човешките ценности. Проектът е изпълнен от Елизабет Кавафян и Стоян Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се до остарея преди да умра.
4
0
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Имало е и винаги ще има хора, които да правят пари от човешката глупост! :)
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..... да отида в New York
2
0
 
18
 
! Отговори
В. преди 6 години
На английски е преди да умра. Странно защо е преведено така. Защото много от желанията се правят дори след пенсионирането, още повече, че тогава се правят за собствено удоволствие, а не за хвалба във Фейсбук.
1
2
 
17
 
! Отговори
ще ме уморите преди 6 години
ЕЙ двойкаджии! die=умирам, не остарявамКат не знайте, кат нямате речници, па отворете едно гугълтцтцт.....