Черно море – най си е добре! Половината българи там това лято

Оставаме си доминиращите туристи в родните курорти
170
Черно море – най си е добре! Половината българи там това лято
Снимка: Булфото, архив

Българското Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за гражданите на страната и през това лято. Вече над милион и триста хиляди пълнолетни българи са почивали на морето ни, а още на половин милион явно им предстои да го посетят.
 
Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен сред 800 пълнолетни българи.

Още по темата

37% от анкетираните заявяват, че са били на лятна почивка – това означава около 2 милиона души.

А 68% от тях твърдят, че са избрали българското Черноморие, което е над милион и триста хиляди. Ако в сметката се прибавят и децата, то това означава , че близо половината от населението на страната ни е било или ще бъде на нашето Черноморие  през този сезон.

С най-голям дял са младите до 30-годишна възраст и жителите на София.
 
Това означава също, че спрямо очаквания брой туристи през летния сезон, повече от половината са наши сънародници, което ясно показва, че в родните курорти българският турист остава доминиращ.
 
В чужбина през това лято към настоящия момент са почивали около 350 000 българи.

Още близо толкова тепърва ще отидат на почивка извън страната.

Според анализаторите от "Галъп интернешънъл" очевидно по-евтините условия за началото на есента са особено привлекателни, а също така предпочитаният по-прохладен климат през ранната есен вероятно оказва влияние.
 
Други 700 000 пълнолетни българи са почивали или им предстои да почиват на други места в страната извън Черноморието.

Като цяло над 60% от българите са почивали или ще почиват извън мястото, където живеят, през това лято.
 
Дейността на Министерството на туризма се одобрява от малко над 50% от пълнолетните граждани, а близо една трета са по-скоро критично настроени.

Същевременно контролът по плажовете от страна на министерството среща подкрепата на над 80% от интервюираните.

В огромното си мнозинство българите искат спазване на правилата по Черноморието и в курортите и поддържане на реда от страна на държавните и общинските органи.
 
Изключение, но само до известна степен, в това отношение са младите хора до 30-годишна възраст, но дори и сред тази възрастова група като цяло преобладава подкрепата за повече ред в туризма у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: ляточерно морекурорти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо хвалене на тая Гърция.Била съм там,не е кой знае какво.Първо че е доста по-скъпо и второ ако си на ол инклузив гърците са си стиснати.Предпочитам нашето си море,всеки сам решава,спора е безсмислен...
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това претъпкване се дължи и на колабса на турския туризъум де там през ден нещо избухва сестра ми мислеше да ходи там тази година но от страх се отказа. Туко виж за лош късмет в този размирен район на нея нещо да и се случи.
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори в момента ако отидеш без предварително уредена почивка на черно море не можеш да си намериш място всичко е фул
122
2
 
2
 
! Отговори
deathfor.. преди 6 години
Е..ти и проучването- пълен професионализъм!!
121
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До По смали МангоИзвинявай, ама:1. Заплатата ми е над 3 000 на месец.2. Не съм наркоман и освен бира друг алкохол почти не пия.3. Знам Гръцки, Руски, Английски, Немски.4. Чалга пък изобщо не слушам.И мога да ти кажа, че по нашето черноморие можеш да изкараш доста по-добре от гърция например. Особено ако там попаднеш на някой изкуфял, дъртак-хазяин, дето ти прави сметка колко време се къпеш и колко време си пускаш климатика в стаята.Освен това не е нужно да си носиш торбите с храна.
120
15
 
9
 
! Отговори
По смали Манго преди 6 години
Всички знаем,че Андрей Райчев и сие са лъжци и измамници. На Българското Черноморие отиват няколко категории Българи:1. Най-бедните,които едва са отделили по някой лев за почивка.2. Наркоманите и алкохолиците - напр. на "Слънчака".3. Българи,които не знаят чужд език и ги е страх да отидат в Чужбина.4. Ниско образовани с пари Българи,за които основните песни са "Радка пиратка" и "Дънките ще сцепна".Всички те са без претенции към обслужващия персонал, който се гаври с тях и ги смята за роби.
119
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МедиксАз не се оплаквам от морето и пясъка.Да, не е кристално, но е ок. Водата беше чиста, пясъка също.Оплаквам се, че дори да искаш да стигнеш до нашето море не можеш. Пътищата ни са отврат. Дори "Тракия" между Пловдив и Стара Загора е трагедия.Има една що-годе нормална лента и или караш в нея със 160 заради другите *** или караш в средната с 60 заради дупките и неравностите.Ришкия проход дето е 100км се минава за 2 часа. Това не е нормално.
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година за разнообразие бяхме в Шабла. Почивката беше ок, морето и плажа прилично чисти.Е, не е онова кристално море и ситен пясък като в гърция, но ставаше.Проблема беше, че за да стигнем до Шабла ни се .... 8 часа път от София. Г*за ми хвана мазоли от седене.Верно 600 км са, но е срамота да няма един нормален път който да свързва северна с южна българия.Вероятноста да повторим е малка при положение, че до Тасос съм за 4 часа с почивките за кафе.
117
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идиотско е да се правят такива обобщения и изводи според отговорите на 800 човека в петминутно телефонно интервю.
116
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леглова база по черноморието през соц-а: 150 000 легла, като завишаваме поне с 10%.Смяна - 3 седмици, активен сезон 3 месец - означава 4 смени на сезонИзключваме чужденците които идват по черноморието защото те са само 5% от летовниците.Активно население между 2 и 60 години, около 7 млн.При пълно натоварване на легловата база, излиза, излиза че са почивали 600 000 българи, което е по-малко от 10% от активното население.А днес 2 млн. почиват на нашето черноморие и още 500 000 в чужбина.
115
0
 
7
 
! Отговори
Хари преди 6 години
до 131, 132, 133те това са хубави новини - някой мисли трезво. Щом за останалата част от "населението" ни, нашето море се изчерпва до Слънчев Бряг и още няколко проблемни курорта положението не е добро. До въпросните коментирали и скънка - няма смисъл да се обясняваме с тези хора, простотията не ходи по гората, айде весело на нашето, утре тръгвам а на 1-ви заминавам за Албания
114
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз да кажа.Бяхме на Черноморец, Лозенец, Созопол за 9 дни общо тази година с още 10-12 приятели - БЪЛГАРИ.Ние сме от тези над 1 милион...другата седмица сме на Халкидики и не правим драма от това.И на нашето черноморие има хубави места и човек може да си изкара добре.Стига сте хейтили.
113
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да разберете,че и в България е хубаво, както и в Гърция, само манталитетът трпбва да се промени.
112
2
 
22
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Аз също бях на Черноморието и ми хареса, в Гърция също става. Не виждам защо постоянно трябва да ги сравняваме обаче, като са доста различни така или иначе. На всяко място е хубаво и лошо в известен смисъл. Аз ходя навсякъде и така ми е най-добре.
111
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе и преди и сега Златните и Слънчев бряг са си кочини, с нагъл персонал, лоша инфраструктура, скапана публика
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Златни имаше парк с пътеки , стъпала, за разходка разкошно. Имаше си хотели, но бетона не беше превзел всичко.
109
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още си спомням парка в Слънчев Бряг, алеята между 50 годишни дървета, красота. Всичко сега е унищожено.
108
5
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Слънчев Бряг, беше краси.кв парк осемдесетте, сега е ***---абсолютно правилен коментар.Аз в Ибиса НЕ съм ходил. Но хора ходили, коментираха че там откритите дискотеки не думтят до сутринта, а тези които го правят са закрити и шумоизолирани.юТака , че мутро-кварталния *** величаещ Слънчака като българската Ибиса да посвали малко градуса на емоцията /и питиетата/.Айде у лево.
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънчев Бряг, беше краси.кв парк осемдесетте, сега е ***
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не иска да спазва закони отива на слънчака, е там е слободия.