Закон и ред да има: Слънчев бряг – семеен курорт, да си остане такъв!

Хотелиери настояват, че купонджиите в курорта са единици
Обновена: 30 авг 2017 10:27 | 29 авг 2017 09:07,
38

Слънчев бряг е прекрасен семеен курорт и трябва да си остане такъв. В това бяха категорични членът на УС на БХРА Бранимир Миланов и директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Междувременно хотелиери и ресторантьори от Слънчев бряг настояват за спешна среща с премиера Борисов и са изготвили 7 конкретни искания. Действията им идват на фона на поредната акция на НАП, при която бяха иззети средства от касите на някои заведения, задлъжнели към Агенцията по приходите.

"Проблемите в Слънчев бряг са от доста години и е крайно време да бъдат решени. Слънчев бряг е семеен курорт. 99% от туристите в курорта са семейства с малки и по-големи деца. В хотел с 500 туристи 4-5 са дошли да се забавляват", посочи Миланов в "България сутрин".

Още по темата

Той настоя, че трябва да има закон и ред, които да се спазват, за да остане Слънчев бряг семеен курорт.

"Очевидно обществото не вижда свършена работа от тези, които премиерът е назначил и затова се обръща към него", коментира действията на хотелиерите и ресторантьорите Румен Драганов.

Според него премиерът взима отношение по случая бавно, защото е под натиск от страна на политическите сили и има противопоставяне между министър и вицепремиер. Драганов е на мнение, че у нас има непознаване на световната практика по туризма.

"В България наричаме туризма "летен морски рекреативен" - хората отиват на море, за да могат да се възстановят и да бъдат работоспособни. Портфолиото на Слънчев бряг можете да видите, когато видите брошурите на чуждестранните туроператори", обясни той.

Според Румен Драганов предложенията на хотелиерите и ресторантьорите звучат доста архаично, а самият той ги слуша вече 20 години.

"Учудващо е, че министерството на туризма взима страна против проверките. Оказа се, че трябва да се намеси вицепремиер, за да спре шума в Слънчев бряг", завърши директорът на Института за анализи и оценки в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви си от близо 500 км искали еди какво си. Алоо другарете, не Ви ли е малко не удобно. Къде сте тръгнали, като нямате нито една разпъната палатка или още по малко собствен хотел. Собствениците ще решат какво да се случва и какъв тип курорт да е. Като искате тишина и спокойствие, кой Ви пречи да отидете в Албена или Дюни.
30
2
 
3
 
! Отговори
Kantardjiev преди 6 години
Mnogo lajete. Nema nito edin bg reklamen turisticheski film, video, klip, album snimki za semeistva turisti nito bulgari, nito chujdenci....nito daje i plateni reklamni pana po ulici i sgradi v rbg s semeen turizam...edinstveno i samo alkoholen turizam reklamirate i narkoturizam...daje i reliozen turizam ne reklamirate s kratki umni izvadki ot religioznite knijki..."proshka edin na drug"..."obich za blijnia"....
29
5
 
6
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Готино, ще се усетят тиквите, ама ще е късно. Нали ги гледам пенсиите-туристи из Русе. Спира им корабчето, ходят и разглеждат, но и една стотинка не оставят в града. Даже минералната водичка си носят в ръка. Ще чакате вие приходи от пенсии, ама ще в някоя паралелна вселена.
28
0
 
1
 
! Отговори
Varie преди 6 години
Bg semeistvo s 9 deca na autogarata v Slanchev briag prez mesec noemvri...na pat za Ankara...lokvi v kraterite pred i sled barierite za glarusite...po hasfalta...rebege...gule gule...
27
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Какво ме интересува българското море?! Факт е, че никой нормален българин не почива там
26
0
 
5
 
! Отговори
Mustafa преди 6 години
V Slanchev briag niama nito edno bg semeistvo s deca da jivee, a kakvo ostava za chujdestranni semeistva? Koi e lud da jivee lete v mravuniaka ot hora i zime v betonnata pustinia bez parno, topla voda, konteineri za razdelno sabirane na b.okluka, bez detska iasla, detska gradina, biblioteka, uchiliste, gymnasia, poliklinika, starcheski dom? Ami to dori i kmeta na slanchev briag ne jivee tam, nito kmetskata armia ot slujiteli. vse edno bg premier da jivee v belgrad i ottam da upravliava rbg...pf
25
0
 
4
 
! Отговори
Gorska patechka преди 6 години
Slanchev briag e gradska panelna izvanrecno mnogo shumna betonna jilistna plost s 900 000 legla, bez parkomesta za semiestvata, s mnogo otkriti baseini, zeleni vodorasli i meduzi s chadari...vrabcheta, svraki, gugutki, liastovichki, taraleji...
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънчев бряг семеен курорт?! Е, това изби рибата!!! Колкото Ибиза е такъв, толкова и Сънито. Лошото е, че там отиват богатите, а тук само пропадналите пия...дета и наркомани.
23
1
 
19
 
! Отговори
SPECTER преди 6 години
Тези които ходят на семейна почивка с малки деца в Слънчев бряг не са добре. Този който коментира че в един хотел с 500 човека имало само 3-4 които са дошли да се забавляват да отиде да се застреля! Какви глупости говорят тия хора бе? Почивен курорт не означава, ПОЧИВЕН КУПОН със силна музика и пияни *** събрани от кол и въже от целия свят които идват заради евтиния алкохол и евтините к*рви и най-вече БЕЗНАКАЗАНОСТТА. Ще ядете и вие шутове в главата като онази камериерка.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така.Семеен курорт.Денонощните чалготеки и заведения-извън курорта,както е на много места.Вижте Гърция-там подобно нещо е недопустимо.
21
2
 
27
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Преди години Слънчев бряг беше наистина едно чудесно място за почивка със семейството. Сега се е превърнало в Содом и Гомор. Не искаме разврат по нашето черноморие.
20
1
 
21
 
! Отговори
Това е преди 6 години
Това е най-шумното място в България. Не е чисто, няма достатъчно кошчета. Не се чувстваш безопасно.
19
2
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
Изумителни глупости!
18
2
 
15
 
! Отговори
maliii преди 6 години
Малиии, тоя още малко и ще каже, че в баровете мляко с биберони предлагат!
17
2
 
35
 
! Отговори
A преди 6 години
"Слънчака" отдавна не е семеен курорт. Това е една мутренска клоака и отговорност за това носят всики партии, които са управлявали през последните 25 години. Основното е презастрояването. Да си остане такава като паметник на нашата глупост и да не се разпространява заразата на друго място . Свърталище на западната пропаднала младеж, намерила място да уталожи страстите си. Рай за мутрите, които не плащат данъци, но пък са си "наши хора". поразпитайте Поразпитайте чии са хотелите...
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хотелиери настояват, че купонджиите в курорта са единици... ха ха ха.
15
0
 
13
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Важно е да се привличат елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво и звание "Пропойца" и по-високо. Трябва да има редовни турнири по спортно пиене - спринт и маратон както и по балконинг, съответно трябва хотелите да са максимално близо един до друг за да е по-лесно и безопасно прескачането между балконите.
14
1
 
29
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
Слънчев бряг беше семеен курорт до към 1995 г. След нова беше превзет от мутрите а впоследствие и застроен до краен предел от псевдо бизнесмените. Сега е някакъв ужас. Няма нормално семейство, което да отиде с децата си в този Содом и Гомор.Последното ме стъпване там с децата беше 2006 година. Върнахме се с торби антибиотици. От тогава - Гърция. Никакви проблеми, никакви "летни вируси".Чистота, добро обслужване и уважение.
13
3
 
29
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Слънчев бряг от 15 години насам е Содом и Гомор, тези ги разправяйте на някой друг
12
1
 
15
 
! Отговори
4и4и преди 6 години
бойко си пипа ушите и стъпва на пръсти, защото където и да стъпи ще настъпи някой свой 'бивш' ортак от мутренските времена ... все едно не се знае плажа на какао кой го държи и кой прави милиони на седмица (ако не и на ден) от заведенията там...