Рушвет ми дай! Тема ли е борбата с корупцията за КСНС при Радев?

Партиите на различни мнения за предлаганото ново законодателство
Обновена: 2 сеп 2017 18:12 | 2 сеп 2017 18:10, Веселина Йорданова
24
Рушвет ми дай! Тема ли е борбата с корупцията за КСНС при Радев?
Снимка: архив, БулФото

От партия ГЕРБ смятат, че борбата с корупцията не е тема за Консултативен съвет за национална сигурност, какъвто президентът Румен Радев свиква на 9 октомври.

В същото време председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов посочи, че въпросът е важен, предаде БНР.

Още по темата
Кирилов припомни дългия път за обсъждане на проектите - на познатия като "Закона Кунева", предложението на ГЕРБ от декември миналата година и вече подложеният на обществено обсъждане от Министерството на правосъдието.

"Това е сериозна законодателна стъпка. Не бих казал, че това е тема за КСНС. Знаете, че досега сме имало повече от една година обсъждане", коментира той.

Юлиян Ангелов от "Обединените патриоти" тълкува искането на президента като "прехвърляне на топката".

"Непрекъснато меду президентската институция и опозицията в лицето на госпожа Нинова. Те явно смятат, че това е правилният начин да правят политика в България. Едва ли с един орган, какъвто и да направи българското Народно събрание срещу корупцията, ще бъде решен проблемът с корупцията", смята той.

Ангелов допълни, че ако и сега съществуващите органи си вършат работата, няма да има нужда от нов антикорупционен орган.

ДПС подкрепиха с условие антикорупционния орган на ГЕРБ при общественото обсъждане в петък, а Хамид Хамид каза за обсъждането при президента: "Той е преценил така, в неговите правомощия е, така че негово решение е".

Днес задочният спор ГЕРБ-БСП по темата продължи. Социалистите поставиха условия за общ антикорупционен закон с ГЕРБ, а премиерът Бойко Борисов заяви, че досега те са приели само един такъв, и то защитаващ корупцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ако управляващите чрез парламентарното си мнозинство ще назначават председателя на новия антикорупционен орган, нищо няма да се промени. Може ли гербаджиите да разследват сами себе си? Досега такова нещо не се е случвало. Само когато далаверата със суджука достигне до медиите, тогава Бойко маха далавераджията и обявява пред медиите, че той суджук не ядял.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !
19
4
 
6
 
! Отговори
ЦЕЦО КРАДЕЦО преди 6 години
ЦВЕТАНОВ СЕ КЪЛНЕ НЯКЪДЕ ПРЕД ТЕЛЕВИЗИИТЕ ,ЧЕ ГЕРБ НЕ ИСКАТ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА.АПАРТАМЕНТАДЖИЯ , ЗАЩО ТОГАВА БОГА ВИ , БОРИСОВ , НАЗНАЧАВА МИНИСТРИ ОТ СДС , КОЯТО ПАРТИЯ Е ОТДАВНА НА СМЕТИЩЕТО И В МОМЕНТА НЯМА НИТО ЕДИН НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В ПАРЛАМЕНТА ? НАЛИ СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА ? МАЙ ДАЛАВЕРИТЕ ЗАСЕНЧВАТ КОНСТИТУЦИЯТА ,ЗАКОНИТЕ И ДР.МАЙ ПРАВИЛОТО "ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО ,ПОЛУЧАВАШ ЛИКВИДАТОРИТЕ НА КОСТОВ " Е ОЩЕ В ПЪЛНАТА СИ СИЛА.
18
3
 
7
 
! Отговори
ДАНЧО преди 6 години
До Анонимен: Я , ТИ БЕЗХАБЕРНИКО , КАЖИ ЗАЩО "ГЕНЕРАЛА" БОРИСОВ СЕ ОТКАЗА ДА СЕ ЯВИ НА ИЗБОРИТЕ СРЕЩУ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ?ОТГОВОРА Е ,ЗАЩОТО И ТОЙ Е БЕЗХАБЕРНИК КАТО ТЕБ И НЕ Е НИКАКЪВ ГЕНЕРАЛ.БОРИСОВ МОЖЕЛ ДА НЕ ПОЗВОЛИ НА РАДЕВ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ. ХА-ХА-ХА .БЕЗХАБЕРНИК ДА НЕ ПОЗВОЛИ НА УМЕН ЧОВЕК ДА ПРАВИ НЕЩО. САМО В ГЕРБ СТАВАТ ТЕЗИ НЕЩИЦА.
17
3
 
7
 
! Отговори
ГОГО преди 6 години
До Огнян Минчев-цитат: ПРАСЧО , МНОГО ВИ БОЛИ ,КАТО ДАЛАВЕРИТЕ СЕ ПОСТАВЯТ НА ПЪРВО МЯСТО И ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ ТАМ ,КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО- ПРИ ПРЕЗИДЕНТА , А НЕ В КРАДЛИВИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА.РЕАКЦИИТЕ НА БОРИСОВ И *** МУ В ГЕРБ СА РАЗБИРАЕМИ ЗА ЧЕСТНИТЕ ХОРА ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ. ТЕ , ГЕРБЕРИТЕ , ИСКАТ ДА НАЗНАЧАВАТ ТЕЗИ ,КОИТО ТРЯБВА ДА ГИ ПРЕСЛЕДВАТ И ГИ ВКАРВАТ В ЗАТВОРИТЕ ЗА ЕЖЕДНЕВНИТЕ ИМ ДАЛАВЕРИ.
16
2
 
2
 
! Отговори
Oroni преди 6 години
Bg referendum za majoritarno izbran bg parlament ste ima do Koleda, a partiinite koroiadi ot bg parlament v frizera.
15
7
 
9
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 6 години
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
14
9
 
7
 
! Отговори
Оху преди 6 години
Тема е но Радев не може да вдигне ръка на шефката си Минова ни на своя дрУгар Решетниковъйм,така че нещата постепенно ще заглъхнат.
13
1
 
17
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
КОРУПЦИЯТА НЯМАЛА ВРЪЗКА С НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, КАЗАЛИ ОТ ГЕРБ И СЪУЧАСТНИЦИ.ЧЕ КАКВА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МОЖЕ ДА ИМА, КАТО КОРУПЦИЯТА ПО ВЪРХОВЕТЕ Е ЕЖЕДНЕВИЕ
12
9
 
17
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Пррзидентът Радев продължава да се утвърждава като прекрасен политик и истински евроатлантик, грижещ се постоянно за интересите на Родината и на целия Европейски съюз.Браво!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ХОРАТА искат да има ...!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Център за превенция и противодействиена корупцията и организираната престъпност - Бор - ***
9
4
 
11
 
! Отговори
я кажи преди 6 години
До Анонимен 10И защо Радев е престъпник,я обясни,че нещо не е ясно,м!?
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
радев е престъпник аз не знам защо Бойко му разреши да стане президент? Нека го задържат баретите и по бързата процедура да го осъдят, вече там нека правителството реши колко да лежи но 30г е нормално.
7
0
 
21
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Корупциятане държавна политика.България се крепи на корупцията.Изчезне ли,нукий не знае какво може да,стане.Ще се стреля на месо.Както е казал народа,стой зло,че без теб по зло.На тази територия,след всяка т нар "реформа",атава все по страшно.Няма начин някой от тия мошенници,да измисли нещо дожро за плебса.Ние за тях не съшествуваме,и който не го е,разбрал...абе кво ли съм се разписал..
6
9
 
14
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
До Анонимен 4 Посочи ми едно нещо което е построила БСП.... не БКП! НИЩО и половина!
5
2
 
20
 
! Отговори
**** преди 6 години
Айде сега още готованци на държавната софра,ами нали преди време създадоха точно за това бор ***(чвор),от която няма никаква полза,до сега не сме чули да са свършили нещо.
4
16
 
9
 
! Отговори
Тошко преди 6 години
Радев има да отговаря за състоянието на авиацията, за секретарката Деси, за ремонтния завод за двигателите на миговете, за грипените, за това чий е Крим, за превишаване на права и т.н.
3
17
 
13
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Нинова, че няма акъл - всички го знаем, но Радев защо и се хваща на "въдицата" и всеки път става за смях заради нея!?!?!? Той няма такива правомощия... не е нито ТРЪМП нито ПУТИН за да назначава неконтролиран СЪД! Парламентарна държава сме!
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо за корупцията да е виновен Радев, след като е отскоро и има само представителни функции, а Борисов, който от 3 мандата управлява и съсипва България, отново е невинен.Така ли ?