Най-обичам луди, луди жаби... Петър ги целува, но принцеса – няма!

От 1979 година старозагорец има странно хоби – играчки жабки
11 сеп 2017 19:44, Екип на Dnes.bg
3

Старозагорският архитект Петър Бакърджиев колекционира в продължение на близо 50 години жаби от текстил, пластмаса, керамика, кристал... и сбирката му надвишава 300 броя.

Всички те са описани и в каталог, в който е посочена годината и мястото, от което е купен или донесен като подарък жабешкият сувенир.

Арх. Бакърджиев е сред колоритните личности в Стара Загора - пътешественик, автор на 9 книги с пътеписи, разказващи за посетените от него екзотични точки на света.

От известно време той се е посветил на още една колекция – детски книги от първата половина на 20-ти век, защото това за него е прекрасен начин да пътува във времето, чрез главния герой.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 6 години
Имам една симпатична колежка, която също тананика този припев, но леко преиначен.Както навсякъде, така и при нас има някои злобни колежки, които все гледат да направят мръсотия на някого, дори и нищо да не печелят от това.Когато усети, че се опитват и на нея да й спретнат интрижка, тази симпатична колежка започва да си припява "Най обичам луди, луди баби" ...
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво ще е да не мяка! Уж учил 5 години в София във ВИАС, ама не неучл да не мяка
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко :)