Властите мълчат, вилнее ли нова група за отвличане?

На ход е МВР, иначе следват още похитени!
12 сеп 2017 09:25,
59

Сега на ход е МВР. Ако групата, отвлякла Адриан Златков, не бъде задържана навреме, тя ще си позволи да извърши ново отвличане. Това коментира в "България сутрин" журналистът Стефан Ташев.
 
Синът на Тони Златков вчера беше освободен от своите похитители срещу откуп, който размер все още не е ясен. Но този случай постави въпроса дали не се случва възраждане на бизнеса с отвличанията, тъй като медиите помнят последния такъв от преди няколко години с дъщерята на Евелин Банев - Брендо - Лара.
Още по темата

"Много е важно да се разбере дали това е същата група, която похити Лара Банева и дали говорим за събуждане на част от "Наглите" или друга такава, работила успоредно с тях", смята криминалният репортер Николай Христов, също гост на телевизията.

По думите му пред Bulgaria ON AIR е много важно МВР да разкрие престъпниците, в противен случай ще избухне истерия в определена заможна прослойка на обществото, която ще потърси лична охрана, с която да защити себе си и семейството си.

"Тези хора успяват да прикриват следите си и колкото повече се проточи това престъпление, толкова по-трудно виновниците ще бъдат разкрити", твърди Стефан Ташев.

"Отвличането на Адриан Златков е по модела на „Наглите”. Дори сумата на откупа, за който се говори, че е платен, варира около исканите от онази престъпна група", коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред Нова тв. Той също смята, че ако похитителите на 25-годишния мъж не бъдат разкрити до един-два месеца, можем да очакваме още похищения.

Според него бандата си има цикъл, и когато прибере откуп от едно отвличане, започва да подготвя следващото. Той не изключва възможността да е сформирана и нова група за похищения, която "доста професионално свърши всичко до момента".

Правят се залагания кога ще е следващото отвличане, коментира пък бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов пред bTV.

"Бащата отказваше да работи с МВР откакто се разбра, че става дума за отвличане. В миналото преди да бъдат хванати "Наглите", при всяко даване на откуп МВР опитваше неуспешно да хване извършителите. Вероятно заради това бащата е искал сам да си уреди въпроса", смята Радулов.

Той посочи, че със сигурност похитителите са му казали да не контактува с МВР, а фактът, че са използвали есемеси значи, че е по-трудно да се проследи комуникацията.

Д-р Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, заяви, че голяма част от Наглите не получиха възмездие за отвличанията и би могло техни връзки да участват сега.

Експертите се съгласиха, че по подобни престъпления трябва да се работи по горещи следи. Според Радулов ако Адриан не е бил върнат, то едва ли щеше да бъде намерен въобще, все пак минаха 13 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВО МВР, БЕ? ТЕ НЕ ГО ЛИ ЗАКРИХА ЗАЕДНО С ДЪРЖАВАТА?
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъщерята на Борисов дано е в САЩ, че тук стана опасно. От него ще искат 100 милиона.
46
1
 
2
 
! Отговори
4epa преди 6 години
MOZAKA ,MOZAKA. I PARITE !!!!!!!!!!!!! A KADE ALEKSEI PETROV !!!!!!!!!!!!!!!!!!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ако отвлекат Бойко , Цветанов дали няма да плати откупа ( от бюджета разбира се) или ще заложи на професионализма на МВР да открие изнудвачите.....
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ти трябва много да си мразиш детето да се довериш на МВР и да решиш да не платиш...кой родител ще си го прости това, хем да имаш парите, хем да дремиш , чакайки родната полиция да "бди".... Жертвите вина нямат. МВр-то е друга работа, защото тези тарикати със сигурност са част от системата или си били в нея....
43
0
 
0
 
! Отговори
? преди 6 години
Да+Не-
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се притеснявате бе хора - Бойко Борисов и неговата приятелка Ц.Цветанов ще седнат тази или някоя друга нощ и в среднощен размисъл ще се сетят коя е групировката.Нали така Цв.Цв.обясни за "наглите". Да не се окаже, че и ония и тия са от обкръжениео на ГЕРБ.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само светва, че джобните на някои са стотици милиони, а колко имат по банки и къде е на тъмно.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво нападжийка под прикритие уж случайно влиза в среди на хора добри финансови възможности.Самата тя е с 550 лева заплата.Влиза им в бизнеса това.Това на какво прилича? Това е злоупотреба със власт и служебно положение.Ако не е така е под протекциите на друг.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 48Ебаси хазарта
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А верно бе, какво стана с Алексей Петров??
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи у МВР, уместо да си вършат работата, правят залагания кога ще бъде следващото отвличане....? Браво бе...!
36
2
 
17
 
! Отговори
някой преди 6 години
Случаи като този не могат да ме заинтригуват. Потърпевшите си знаят защо и естествено, че няма да го обявят.Притеснителни са нападенията, грабежите, битите, изнасилвани и убивани самотни възрастни хора предимно от селата, които за съжаление станаха масови. Защото е неприемливо да те убият за 200-300 лв.И за които държавата нехае, най-меко казано.Там би трябвало да се вземат мерки и да се насочат усилията на съответните органи.Да, ама - не, за съжаление.
35
1
 
7
 
! Отговори
x преди 6 години
Отговорът на заглавието е,че вилнее и още как!!!!!МВР да кажат само има ли преди това и други отвличания, за които не е дадена гласност А Адриан Златков да даде курбан и да се "моли Богу горещо" Това е!!!
34
3
 
13
 
! Отговори
ерер преди 6 години
това отвличане е фалшива новина.Питай ЦВ.Цв .Икономиката има ръст от 1000%, нема престъпност - така казва статистиката , живеем в герберасткия рай.Макрон ни е е приятел и затова го обарвахме през целото време докато беше тука.Да живей труда!
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да вилнее, нали вие си избрахте гангстер да ви управлява. Голема изненада смех
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв пазарлък за някакъв балък.
31
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвлекли сина на автоджамбазин, който пренася дрога с колите си, върнали му го като си платил глобата.Каква нова група бе, кой вилнее ?!Защо не отвличат някой дето продава семки ?Мнооого повече загиват в катастрофи - автоубийствена мафия ли ще кажете, че вилнее ?
30
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Групата за отвличания на мутрата Радев е в действие!
29
1
 
34
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Докато не отвлекат близък на политик, депутат или друг от властта нищо няма да се промени, защото едните мутри са разтворили чадър над другите мутри. Имат си вътрешни хора в МВР, недосегаеми са....