Полицаите пак на протест - за пари. От МВР: Няма как!

Синдикатите: Няма да спрем, докато не постигнем целите си
13 сеп 2017 10:57,
108

Нов протест организират полицаите утре – в днея на професионалния празник на пожарникарите. Униформените служители ще се съберат пред парламента, за да поискат отново повишение на заплатите си. Те настояват парите им да се увеличат с 15% със задна дата. От ръководството на МВР обаче са категорични, че това няма как да стане и  обещават скок на възнагражденията от 1 януари догодина.

Утрешното недоволство е част от серията протести, които полицейските синдикати организират от 5 юли насам. Тогава служителите извоюваха нови униформи и пари със задна дата за тези, които са си ги купували сами години наред.

Още по темата

Искането им за увеличение на заплатите обаче и тогава, и сега, не се приема. Затова утрешният протест остава.

Това стана ясно във вторник след неуспешните преговори между ръководството на МВР и синдикатите, които се срещаха няколко пъти тази година.

Въпреки, че бе постигнат консенсус по някои спешни промени в закона за МВР, по основното искане за 15% увеличение на заплатите със задна дата съгласие отново не бе постигнато.

"След като нямаме разбирателство с политическото ръководство, ние ще продължим с нашите протести, така както сме го заявили - 14 септември, 8 ноември, 28 декември - празникът на граничната полиция, и след това най-вероятно ще се излиза от 5 януари, когато България поеме председателството на Европа“, каза зам.-шефа на индикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Хрисимов в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че полицаите ще излизат всеки ден. Така те се надяват най-сетне да привлекат вниманието на обществото и на Европа, че не може в 21 век да има такива заплати в сектор "Сигурност".

На 8 ноември ще се състои кръгла маса, на която синдикатите ще изложат проблемите, свързани със сегашния закон за МВР и с която за пореден път ще потърсят обществена подкрепа.

Сред основните им настоявания е и увеличаване на заплащането на нощния труд, за който в момента получават по 25 стотинки на час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
0
 
! Отговори
---- преди 6 години
До Анонимен "И що да му увеличават заплатата на тъпия ***?За това, че по цял ден незаконно слухтори във Фейсбук, Месинджър и Вайбър ли?Грухти, пърди и чака 20 заплати накуп...Ай чиба.." - всичко е напълно вярно, с изключение на това, че полицая "незаконно слухтори". Той може да грухти, пърди, протестира и чака 20 заплати без да прави нищо друго.
102
0
 
0
 
! Отговори
Милицуйнерини преди 6 години
И ко шъ прайм ся ?Първо работата, после удоволствието !!!
101
1
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
В САЩ полицайте и учителите са най добре платени.Става въпрос за държавните служители.
100
4
 
5
 
! Отговори
Държавата на овцете преди 6 години
И друго да кажа за нашата интелигенция която мрази полицаите ! Кой допуска тези неграмотни и невършещи работата си полицаи !? Ти се постави на тяхно място поне един път ! Във всяка държава освен България , на почит са Лекари , Пожарникари и Полицаи ! И как искате да няма корупция като не се заплаща на най важните органи в страната !?
99
0
 
3
 
! Отговори
Държавата на овцете преди 6 години
Много просто мислене от една вече опитомена държава !!!!! Защо си мислите че полицаите не са си свършили работата при положение че после законите пуска престъпниците - защо полицаите са ви виновни а не законите ? Някой ви е глобил и мразите полицаите а не тези които са измислили как да се отърват мутрите ? Защо се търпи всичко в тази КУХА държава а не се вземат в ръце цялото население ? Кого чакате ?
98
0
 
2
 
! Отговори
433 преди 6 години
Ти изобщо знаеш ли каква им е заплатата ?
97
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз си купувам сам инструменти и повечето дрехи за работа. Не че не ми дават, ама не ми улучват размера и пак аз купувам. А заплатата ми е под 1000 лв, не като на пожарникарите и полицаите. ББ да не поддържа " Тигрите ", ами да даде парите на пожарната. Пък ако прежали някой милион от авоарите си в Катар ще има благотворителност и за полицията. Не щем от наш гръб да им плащаме, не ни вършат работа.
96
5
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Като караш без колан те глобяват поне петдесетачка. Голямо престъпление според ченгето. Когато *** ми обраха вилата " Ми ний нищо не можем да напрайм". Заплата ли за вас? Х.. за вас!
95
1
 
2
 
! Отговори
mda преди 6 години
Просто предположение... Ако синдиката им включи в протеста си и факта, че има хора с униформи които взимат подкупи, които петнят името и работата на редовите полицаи, ако поискат отстраняване на висшите етажи в МВР които покровителстват мафията и се допитват до политическите интереси на този и онзи, аз смятам, че не само заплатите им ще се повишат а като цяло условията им на живот и работа и целия народ ще ги гледа с гордост и глагодарност... ноо това е само предложение... какво ли знам аз...
94
4
 
9
 
! Отговори
Онуфри преди 6 години
Ако някой е видял конкретна полза от полицията, моля да пише тук - напр. предотвратено или разкрито престъпление. Съвсем сериозен съм. От всичките около 7-8 пъти, когато моето семейство е имало нужда от полиция, досега има разкрити точно 0 престъпления (обири и нападение). Също така, не съм чул от никой мой познат да е имал полза от полицията.
93
2
 
3
 
! Отговори
Много си прав преди 6 години
До Пичот КАТ полза няма, пък и съм сигурен, че ако ги разформират 100% от наличния състав ще стане "доброволчески", всички знаем какви прилични алтернативни доходи си докарват. Митничарите с техните "пари за кафенце" са като просяци.
92
1
 
2
 
! Отговори
cinik преди 6 години
Само да уточня,че и полицая и учителите , който съм питал за заплатите са хора с над 20 години стаж , да не вземе сега някой да джавка,че не били такива заплатите. За какво да лъжат хората.
91
0
 
9
 
! Отговори
cinik преди 6 години
Наскоро един познат полицай сподели притеснено, че скоро даскалите щели да вземат повече от един сержант/ над 850 лева чисто/. Познаваме се от 20 години, ама останах като гръмнат, нищо не му казах, само дето ми мина през ума ,че в цял свят учителите получават по-големи заплати от един полицай без висше образование. В България обаче явно това не се приема за нормално!!! Поразпитах познати учители и те споделиха че СЛЕД УВЕЛИЧЕНИЕТО от 1.09, щели да получават около 750 чисто !!!
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В неделя се прибираме на летище София. Пред 10-те гишета за паспортен контрол се събрали поне 500 души, но работят само 3! 4-5 т.н. полицаи се шматкат насам-натам - кой с кафе, кой си цъка на тлф. Питаме единия каскет що не влезе в колибката, той се прави на умен. За половин час един по един се намъкват в будките още двама-трима. Иначе началника им и още 2-*** си лафят в стаята му и чакат да им вдигнат заплатите, а ние си обискаме пред гишетата.
89
2
 
10
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Който не става за друго, се натиска за полицай. Факт !
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви заплати бе, уволнявай наред тая мързелива пасмина!
87
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЪРЗЕЛИВИ,НАГЛИ,ГЛУПАВИ ,НЕГРАМОТНИ-ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ/ЛИЧЕН ОПИТ/
86
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
И за кой ли път трябва да се обяснява на медиите, че в МВР не работят само полицаи, но то то не е онази работа да им го натъпчеш!
85
1
 
20
 
! Отговори
до 84 преди 6 години
Щом е станал милиционер, заплатата му е известна предварително, а значи е прецени, че:...или не става за нищо друго...или педполага, че ще си докарва още 2-3 заплати по вторият начин Да сте чули за емигрирал милиционер?
84
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ДО 75Ходете работете за него!