Полицаите пак на протест - за пари. От МВР: Няма как!

Синдикатите: Няма да спрем, докато не постигнем целите си
13 сеп 2017 10:57,
108

Нов протест организират полицаите утре – в днея на професионалния празник на пожарникарите. Униформените служители ще се съберат пред парламента, за да поискат отново повишение на заплатите си. Те настояват парите им да се увеличат с 15% със задна дата. От ръководството на МВР обаче са категорични, че това няма как да стане и  обещават скок на възнагражденията от 1 януари догодина.

Утрешното недоволство е част от серията протести, които полицейските синдикати организират от 5 юли насам. Тогава служителите извоюваха нови униформи и пари със задна дата за тези, които са си ги купували сами години наред.

Още по темата

Искането им за увеличение на заплатите обаче и тогава, и сега, не се приема. Затова утрешният протест остава.

Това стана ясно във вторник след неуспешните преговори между ръководството на МВР и синдикатите, които се срещаха няколко пъти тази година.

Въпреки, че бе постигнат консенсус по някои спешни промени в закона за МВР, по основното искане за 15% увеличение на заплатите със задна дата съгласие отново не бе постигнато.

"След като нямаме разбирателство с политическото ръководство, ние ще продължим с нашите протести, така както сме го заявили - 14 септември, 8 ноември, 28 декември - празникът на граничната полиция, и след това най-вероятно ще се излиза от 5 януари, когато България поеме председателството на Европа“, каза зам.-шефа на индикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Хрисимов в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че полицаите ще излизат всеки ден. Така те се надяват най-сетне да привлекат вниманието на обществото и на Европа, че не може в 21 век да има такива заплати в сектор "Сигурност".

На 8 ноември ще се състои кръгла маса, на която синдикатите ще изложат проблемите, свързани със сегашния закон за МВР и с която за пореден път ще потърсят обществена подкрепа.

Сред основните им настоявания е и увеличаване на заплащането на нощния труд, за който в момента получават по 25 стотинки на час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
По телевизий и радиа дават думата на вечно искащите полицай,а не се иска мнението на народа който плаща,странно явно ги е страх от истината.
42
0
 
1
 
! Отговори
klouni преди 6 години
toa toLUmb ot videoto taka kat gledam edno cqlo selo v SOMALIA moge da izhrani s tulovishteto si pa I akyl I syveti sha dava na nekadyrnite jurnalist4eta smeshni are begaite che ste po smeshni ot pagovete
41
0
 
21
 
! Отговори
Ъъъъ преди 6 години
Не са добре заплатени ТАКА Е, но ще отречете ли, че не работят и не респектират никого. Не може всеки "млад Меринджей" да смущава съня и спокойствието на гражданите нощем с шумния си автомобил или мотор, а полицаите с пълна уста от сандвич със салати да гледат безучастно. Реална история ! Е как очаквате обществото да Ви подкрепя ?
40
1
 
7
 
! Отговори
ДО 18 преди 6 години
Защо Лъжеш хората - Полицаите нямат право да свалят хора от бесилка , нямат право да събират трупове от катастрофи . Има други специализирани органи . Полицаите са само за присъствия и охрана .Мааш като жена без мъж.
39
0
 
4
 
! Отговори
die in shit преди 6 години
pisna mi ot tiq nekadyrni mishkari I zaptietata ot tgandarma eee tam ima oves v Bilata rupaite oves I musli I ne pretendiraite mnogo klouni s okysani sini vyshkarnici N A G L E C I
38
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До DO 28Има "Тилова служба" в която ремонтират автомобилите, оръжейна служба, вещева служба, които са на щат в МВР.
37
0
 
17
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Ми да съкратят поне едно 30% от личния състав на МВР, и по-специално тия от КАТ, които така или иначе не правят нищо полезно. Парите могат да ги разпределят към пожарникарите, от които поне има полза. Чисто решение.
36
0
 
15
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 6 години
... Друг е въпроса , че много голяма част от тези ... Полицаи ... особено на по - ниски Ръководни длъжности плюс подчинените им са под ... ПРЯКАТА ВЛАСТ НА МЕСТНИЯ МУТРОИДЕН ФЕОДАЛ И ДЕРИБЕЙ и хората му и си получават по още няколко добри ..... ЗАПЛАТКИ ..... за да си затварят "очичките" .......... и да бездействат !!! ......... Така че да НЕ "реват" много много .......... :( :( :(
35
2
 
10
 
! Отговори
Привилегии преди 6 години
Откажете се от всички останали придобивки и с тези средства да се вдигнат заплатите. Не искате, ееее то не става и това докрая и оная в рая ...
34
1
 
1
 
! Отговори
dreme mi na za micif преди 6 години
gospodi priberi si micifaikite do 1 po celata planeta golema greshka napravi kato s eva I vyobshte reducirai malko tazi populaciq po kletata zemq mnoo stanaaa myrshata veche ne se disha
33
3
 
23
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Полицай чета, я карайте по кротко, взимате хубави пари - заплата и пенсия едновременно. Имате безплатна храна плюс пари за храна, безкрайни отпуски, почивате без да плащате нищо, ние данъкоплатците ви плащаме здравните и социални осигуровки, вземате 20 заплати при пенсиониране плюс 6-10 такива при повторното пенсиониране плюс още много плюсове, и всичко това за клатене на някои органи между краката ви.
32
0
 
15
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Нормално е да се изгонят тюфлеците и ненужните чантаджии от МВР и цялата държавна администрация, така ще има достатъчно пари за сериозно повишение на заплатите на останалите и ще могат да се привлекат по-качествени кадри. Редно е МВР да празнува на 31 октомври - служителите са с по-нисък интелект от тиквите.
31
0
 
2
 
! Отговори
ДО 28 преди 6 години
Какво монтират монтьорите . Ти изби рибата .
30
0
 
4
 
! Отговори
DO 28 преди 6 години
Извинявай ама не знаем че в Полицията работят Монтьори .
29
0
 
15
 
! Отговори
Реалистът преди 6 години
... Само Милиционерите ли , в такъв случай , трябва да излезнат на протест ?!?! ... На КОЙ нормален данъкоплатец в това подобие на "Държава" заплата му е ..... НОРМАЛНА и поне малко приближаваща ЕВРОПЕЙСКИТЕ НОРМИ ?!?! ... Изключвам оядените *** в Парламента , простоватите футболистчета и чалга "звездите" , които ни ги навират за пример всеки Божи ден по поръчковите медии !!! :( ... ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ИМА В ИЗЛИШЪК В БЪЛГАРИЯ ?!?! ДВЕ ГРУПИ - САМОЗАБРАВИЛИ СЕ МУТРИ И ТЕХНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ И ***!
28
10
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
На някои хора трябва да им се обяснява, като на "***", че в МВР не работят само полицаи а също пожарникари, спасители, монтьори и т.н. служители, които приравняват като полицаи и говорят за много полиция на глава от населението!
27
1
 
16
 
! Отговори
3M преди 6 години
Накарайте милиционерите да работят! Или ги изгонете всички и да дойдат такива , които искат да работят! Хем нищо не правят, хем и претенции имат!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тая ферма за угояване на видеото?
25
1
 
17
 
! Отговори
Достойно заплащане преди 6 години
Знаете ли че заплатата на една мед. сестра в 5-та градска е 540 лв ? Знаете ли че една учителка в общиснско ОДЗ взима 600 лв ? Продължавайте да поддържате ромите и ГЕРБ и когато всички се накачат върху социалната система пак ще питате за заплати. Минаха 10 години от управлението на ББ виждате ли някаква осезаема промяна ?
24
1
 
9
 
! Отговори
gerbist-activist преди 6 години
Абе тия полицаи хептем балами излязоха. Сега и да протестират няма кой да ги чуе. Протестира се преди избори, тогава управляващата партия ще клекне, щото нали трябва да си организира както си иска изборите. Или сега след 3 месеца като почне европредседателството, което е най-важното нещо за ГЕРБ, те така и казват че само това ги интересува и другите неща не са важни за тях.