Поредният протест: 10 000 униформени на 21 октомври

Исканията им са отново за увеличение на заплатите
13 сеп 2017 21:44,
39
Поредният протест: 10 000 униформени на 21 октомври
Снимка: архив Bulphoto

Най-големият полицейски синдикат в МВР организира пореден масов протест на работещи във ведомството на 21 октомври. Това каза заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR

Той поясни, че се очаква на площада в София да се съберат около 10 000 човека. Исканията на полицаите отново ще са за увеличение на заплатите.

"Настояваме за това много отдавна и имаше време тези пари да бъдат предвидени в бюджета", каза Кузманов. И допълни, че синдикатите категорично не са съгласни с евентуално увеличение от 1 януари 2018 година.

Пореден, но по-малък протест ще има и на 14 септември пред парламента,когато е празникът на пожарникарите, припомни Илия Кузманов. Така синдикатът спазва обещанието си на всеки полицейски празник да е на улицата.

Проблеми в сектор "Сигурност" отчитатат и частните охранители. Те подкрепят голяма част от обсъжданите текстове, които предстои парламентът да гласува, но имат забележки към доста други.

Здравко Дерелиев от НАФТСО заяви, че въпреки всички забележки от организацията подкрепят изискването вскя охранителна фирма да членува в браншова организация, защото само така сивият сектор ще излезе на свето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
--- преди 6 години
До Анонимен "И що да му увеличават заплатата на тъпия ***?За това, че по цял ден незаконно слухтори във Фейсбук, Месинджър и Вайбър ли?Грухти, пърди и чака 20 заплати накуп...Ай чиба.." - всичко е напълно вярно, с изключение на това, че полицая "незаконно слухтори". Той може да грухти, пърди, протестира и чака 20 заплати без да прави нищо друго.
30
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 6 години
В светлината на последните отвличания тази *** от ушеви наглеци трябва да бъде разформирована закрита и разтурена. НЕ заплати, а намаляване броя на нищоправещи.Заплати три до пет пъти по големи от медицински персонал и хора работещи с деца.30 брутни заплати накуп при напускане с първа категория труд пенсии 4 пъти над тези на обикновения отруден човек.Какво иска тази плява с рекетьори.Тези смотани калинки са некадърни и неспособни на всякакъв труд извън системата на ушевите.Няма да видите от м
29
0
 
6
 
! Отговори
ПЕТРОВ преди 6 години
ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ПОЛОЖЕНИЕТО ,КАКВОТО БЕШЕ ПРИ ЕМЕЛ ЕТЕМ ,ВСЕКИ ДА СИ ОТИДЕ В СЪОТВЕТНОТО МИНИСТЕРСТВО И ТАКА ЩЕ ИМА И ЗА ПОЖАРНИКАРИ И ЗА ПОЛИЦАИ И ЗА БОРБА С БЕДСТВИЯТА.ДА СЕ ПРОСЛЕДИ КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ ОТ ВЕДОМСТВОТО ЗА БОРБА С БЕДСТВИЯ И АВАРИИ ,КОГАТО БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА СЪДИ ЕМЕЛ ЕТЕМ И ЗАКРИ МИНИСТЕРСТВОТО.ДНЕШНИТЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ НЕ ЩАТ ДА НАПРАВЯТ КРАЧКА НАЗАД /КАКТО И В СТОТИЦИ ДРУГИ СФЕРИ / , НО ТОВА ЩЕ ИМ КОСТВА МНОГО. БОРИСОВ ДА НЕ СЛУША ТОЛКОВА ЦВЕТАНОВ.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички 10000 да бъдат уволнени и нека си намерят по добра работа. Бюджета ще спести стотици милини от тези мързеливци.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой охранява полицейските протести? Май никой. Защото никой не им обръща внимание.
26
3
 
10
 
! Отговори
ined преди 6 години
Основната дейност на МВРто е да организира протести, скоро ще почнат да протестират за допълнително заплащане за времето докато са на протеста
25
3
 
7
 
! Отговори
Хайде моля Ви, преди 6 години
не намесвайте частните охранители в протестите на милиционерите!Те да си търсят подкрепата на обществеността,че като чета коментарите по-долу и гледам "всенародната любов" към тях,си казвам:"Всеки да си сърба попарата,която си е надробил"!Аз съм охранител,и както на мене,така и на колегите,и през ум не ни минава да протестираме?!Каквото и колкото толкова,като не ни харесва фирмата,има още близо 3000 охрнителни фирми,така,че всеки отговаря сам за себе си!!!
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И що да му увеличават заплатата на тъпия ***?За това, че по цял ден незаконно слухтори във Фейсбук, Месинджър и Вайбър ли?Грухти, пърди и чака 20 заплати накуп...Ай чиба....
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненаяли сте се и полицейщина, доведе "ХАНКО БРАТ" И ДЕСЕТКИ ОБЯВИ ЗА ПОЛИЦАИ И ПОЖАРНИКАРИ- А СЕГА ДЕ ВИДИМ ЩО ЩЕ НЕДОВОЛСТВАТЕ- ЗАПЛАТИ МАЛКО НАД МИНИМАЛНАТА, КУПУВАШ САМ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО, 5 В СВЕТА ПО РИСК ПРОФЕСИЯ, МДАА, А ВИЕ ЩЕ ПОСЪВЕТВАТЕ ЛИ СВОИТЕ БЛИЗКИ ДА РАБОТЯТ В ПОЛИЦИЯТА, МИТОВЕ СА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ДРЪНКАНИЦИ И ВЛИЗАШ В УТАЙКАТА НА ОБЩЕСТВОТО И В ОГЪНЯ- И ДВЕТЕ СА ИЗПЕПЕЛЯВАЩИ.
22
4
 
12
 
! Отговори
Късмет преди 6 години
"Подкрепям" МВР, даже да видят колко съм добър предлагам,ако намерят Голфчето което ми гепиха преди 1 година, да го даря на МВР безвъзмездно....
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненаяли се
20
8
 
14
 
! Отговори
pipo преди 6 години
Мисля, че и тези заплати са ви много за работата която вършите! Направо да закрият МВР защото яде най-големият бюджет в държавата, пък и липсата му едва ли ще се усети от някой. Господа полицаи, не ви ли е срам да искате пари за работа която не вършите и 90% от хората в тази държава не ви харесват точно заради това!
19
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насила никой не ви е вързал за да протестирате. След като не сте доволни от заплащането и привилегиите които имате-20 заплати при пенсиониране, безплатен транспорт и др. напуснете. Аз специално не вярвам в полицията и не съм съгласен да ми увеличат данъците за да увеличат заплатите на тези лентови. С какво са допринесли да искат увеличение, престъпността се шири навсякъде.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aм моряците, те нещат ли да протестират за два три кинта повечко?
17
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека реват корумпетата, седемдесет хиляди са. ***, шуробадженакорушветчийска, неграмотна и нагла.
16
5
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
А борба с айдуците няма ли да симулират поне,ей така за цвят?
15
4
 
13
 
! Отговори
факт преди 6 години
17,Прав си но за полицейска реформа като в Грузия трябва политическа воля и яки т,опки.
14
10
 
26
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Страни неща стават,доверието в полицията е на най ниски нива,хората ясно казват че полицията не работи и не са доволни,а те като коне с капаци не искат промени и реформи а пак пари,пари,и за какво?
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търси в Гугъл: Полицейска реформа в Грузия.
12
5
 
14
 
! Отговори
не не преди 6 години
Докато няма реформи и не заработи полицията както трябва няма пари....