За гостите на председателството: Нощувка от 217 лв. без ДДС

Общата цена на поръчката е малко над 400 хил. лева
14
За гостите на председателството: Нощувка от 217 лв. без ДДС
Снимка: flickr

Нощувка с включена закуска ще струва 217,12 лева без ДДС на председателството ни. Обществената поръчка "Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при провеждане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г." бе спечелена от фирма "ВГ" АД.

Предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение на поръчката не надхвърля определения финансов ресурс, съобщиха от ресорното министерство.

Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката при 1808 броя нощувки е в размер на 430 249,76 лева с включена закуска, туристически данък и ДДС.

До крайния срок за кандидатстване на 07.08.2017 г. са постъпили три оферти от фирмите „ОССМО“ АД, „Аргус Травел Интернешънъл“ ЕООД и „ВГ“ АД.

След извършване на насрещна проверка за верността на декларираните данни, фирма „Аргус Травел Интернешънъл“ ЕООД е била отстранена заради предоставяне на документи с невярно съдържание. По този повод министерството ще сезира Агенцията за обществени поръчки по реда на ЗОП.

Останалите две фирми - „ОССМО“ АД и „ВГ“ АД, са били допуснати до следващия етап на обществената поръчка – публично отваряне на ценовите оферти.

След извършени проверки от страна на комисията, в ценовото предложение на „ОССМО“ АД са констатирани редица несъответствия. Установено е, че участникът е подал противоречива, невярна и подвеждаща информация с цел доказване на съответствие с предварително обявените условия. В качеството й на посредник на туристически услуги фирмата оферира цена два пъти по-ниска от предлаганата цена за настаняване в 5-зведен хотел от собственик на хотелска база.

След поискани допълнителни разяснения от фирмата и след извършване на допълнителни насрещни проверки със съответните хотелски бази, комисията е установила категорични несъответствия в предоставените информации. Двата предложени от участника хотела декларират, че категорично отказват да предоставят хотелска база при условията, декларирани от посредника. Това е причината участникът да бъде отстранен от класирането, като ще бъде сезирана Агенцията за обществени поръчки по реда на ЗОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това председателство не ни трябваше разни педерууги да си жувуркат за наша сметка дето средната ни заплата е 600 лв
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги настаним в "При Цура"
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много евро взе да става Ветко - европроекти, еврочиновници.....
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеално. Вип европейци ще въртят гюбеци във вървежните заведения прилежащи към хотела - турбо кич.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минетко Арабаджиев печели .. Още малко ще ядът ..
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да ви "преведа" статията и схемата:Значи, 230лв не е скъпо за нощувка+закуска, а онзи го дисквалифицирали, защото дал по-ниска цена. А сигурно е отказал да даде и рушвет - то няма и откъде.Затова като звъннали в хотелите, като им казали 120лв-50% комисионна, за хотела остават 60лв. Еми, ще откажат хората.Затова, сега пък остават нашите фирмички, хем за рушвет, хем за хотела... (п.п.нищо чудно и хотела да е наш човек).Абе изобщо, защо ни занимават въобще...
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете имената, а не фирмите!Кой спечели, кой на кого плати, кой дава "баницата"?Ако ви е страх от истината - затваряйте сайта!НО не можете, защото "тези" ви имат отвсякъде (и "отзад" и "отпред")
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да нощуват в хостелите около Лъвов мост за 50 лв.и да видят отблизо действителността в София
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И победителят е....Ветко Арабаджиев. Толкова ли е страшно да напишете кой всъщност печели, кой ще захапе кокала?
3
0
 
24
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Цената е В Г*за на данъкоплатеца.
2
2
 
25
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 6 години
Сто евро на вечер , то по евтино да летят с low cost към Брюксел.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тези цени явно ще има и моми с консумация. Не знам как да го напиша, че да не го изтрият. А може и момци, щото в Европа, масово ходят на другия тротоар.