Заплахи дебнат отвсякъде: Българите смятат, че САЩ са по-опасни!

САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва, смятат българите
15 сеп 2017 11:00,
244

Докладът за националната ни сигурност определи Русия като потенциална заплаха за суверенитета ни. Така ли мислят и българите обаче?

"Докладът сочи, че Русия е основна заплаха за националната сигурност. Това, което се заявява в него обаче се разминава с общественото мнение. Хората смятат, че САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва", посочи директорът на социологическата агенция "Медиана" Кольо Колев в студиото на "България сутрин".

"Трябва да преценим има ли полза от това да определим Русия като заплаха. Това, че сега няма реакция от тяхна страна, не означава, че дипломатическа криза не е възможна", допълни той.

Още по темата

Според социолога от изследователския център "Тренд" Евелина Славкова е слабо вероятно да се заформи дипломатически конфликт между двете държави.

"Ако се върнем назад в годините и погледнем старите доклади ще видим, че често Русия е определяна като заплаха. Не смятам, че ще се получи дипломатически скандал. Преди не се е случвало и сега няма. Ние като суверенна държава имаме право да заявяваме къде виждаме заплаха за сигурността си. Но действително хората не смятат Русия за толкова сериозна заплаха, колкото САЩ", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът на разговора премина към отхвърленото вето на президента върху промените в Закона за опазване на околната среда. Гостите смятат, че по никакъв начин не можем да говорим за обида към Румен Радев.

"Бих наблегнала на политическата логика за налагането на вето. Ние имаме един активен президент. Той търси своята ниша. Депутатите не се водят от обществената логика, а от политическата. Те често не подкрепят даден закон само защото друга партия го е предложила. А това е в ущърб за народа", подчерта Славкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
1
 
! Отговори
Емко преди 6 години
Русия-300 години. Въобще вярваш ли си? Килата майка 9 век. Днес Крим, утре Рим . Три дни марш на скок- Прибалтика, пътьом и ШвецияЗа седмица Берлин. Особено ако *** с моряшките фланелки (ВДВ)участват. Тези момчета имат дух, а натовските заплата. Колко от вас , дето само шляпат из нета биха хванали оръжие за България. Ама не това от кол оф дюти, а онова с щамповани я номер от завод 10 . Половината тук сигурно и не знаят кво значи завод 10, а на бас
203
2
 
10
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
сащ суперсила ,хаха Ким ги направи смешни.....въздух под налягане...РУСИЯ Е НАЙ ВЕЛИКАТА СТРАНА НА ЗЕМЯТА КОЯТО СЕ БОРИ СЪС САТАНАТА сащ.ПЛЮЯТ Я ТЕЗИ КОИТО ТРЕПЕРЯТ ОТ СТРАХ ОТ НЕЯ !!! НИЩО..БЕДСТВАХА !!!БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ И РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ !!! ПОГЛЕДНЕТЕ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ УЛИЦИ ,ПАМЕТНИЦИ ,ГРАДОВЕ ,УЧИЛИЩА ,ПАРКОВЕ . НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗТРИЕ ОБИЧТА НИ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ ,НИТО СОРОС НИТО КЪРВАВИТЕ ПАРИ ОТ сащ .
202
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нормално да е така , хората не са глупави
201
7
 
2
 
! Отговори
Спор няма че преди 6 години
Терорашка-говняшка унищожи Третото Българско ЦарствоСпор няма че у нас е пълно с русо- гъзолизциНо терорашка говняшка е прекалено слаба за бъде опасност за други освен за малките си съседи с които има сухоземна граница
200
7
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
*** е в много тежко положение, щом изкарва агентите си от анонимност.Когато тръгнат с голи гърди да запушват амбразурата, значи нещата вече отиват на изуй-***.
199
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплаха са САЩ, а не друг. Те собствените си кули-близнаци с над 3000 жертви думнаха, за да могат да започнат поредната война, та какво остава за нас? Не им е хрумнало, не са ни затрили! Засега затриването е само с промиване на слабите мозъци и ограбване чрез подкупни политици.
198
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХа,ха,ха, САЩ ли са гиганта който живее на кредити /20 трилиона долара/? Я се огледай какво стана с кредитните милионери, поживяха и пропаднаха!--------Защо се изказвате неподготвени по неща които не разбирате с пилешките си мозъци ?
197
11
 
6
 
! Отговори
славянин преди 6 години
До БаладжиятаСАЩ съществува от близо 240 години. От тях около 20 години не са били намесени във война.САЩ говорят за мир и опазването му...----------------*** съществува от близо 300 години. През всичките тези 300 години са били замесени във война с някого.*** даже не се преструва, че е за мир.На думи руснаците постоянно правят някого на стъкло, садят гъби и тополи, активират Йелоустоун и потапят Калифорния.
196
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е мнението на др.Сергей Станишев по въпроса?
195
10
 
0
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
Трябва да преценим има ли полза от това да определим Русия като заплаха.-----------------А има ли полза след като *** Е заплаха, да се правим, че не е заплаха?Басит ъппака....
194
1
 
28
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Нато има в Европа 3 200 000 солдата, от които 1 350 000 американски, 9800 бойни танка, от които 2800 американски, 6 100 бойни самолета, от които 3 550 американски, и 400 американски военни бази на територията около Русия. Русия има 830 000 войника, 3 000 бойни танка и 1 900 бойни самолета, и 0 руски военни бази на територията около Нато и около САЩ. Статистиката показва, че Нато и САЩ се готвят да нападнат Русия, а не обратното.
193
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 193 :"Америка е заплаха за света, за разума и за целия човешки вид, най-голямата опасност в историята на планетата."И за това всички искат да заминат в Америка включително и децата на Путин, Лавров и цялата им престъпна управляваща клика (те децата на всички вече са там) . Да не говорим за всички наши русолизци като ***, р.овч, и цялата продажна комунистическа ***.
192
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако американците махнат своите военни бази в България и в другите 100 държави по света, народа ще има друго мнение.
191
1
 
22
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Нито САЩ, нито Москвията не са ни най-малко опасни за България в сравнение с непосредствената и реална заплаха, която представляват безумните имиграционни политики за отворена Ислямска имиграция на Европейския Съюз и в частност на Ангела Меркел!
190
18
 
5
 
! Отговори
Питайте Нинова преди 6 години
А другарката Нинова защо прати синчето си в САЩ, а не в Русия, като е 3 пъти по-опасно?
189
25
 
6
 
! Отговори
Различни светове ... преди 6 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
188
4
 
38
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
САЩ съществува от близо 240 години. От тях около 20 години не са били намесени във война.САЩ говорят за мир и опазването му...Заключението е, че САЩ е просто една по-голяма, безскрупулна и нагла версия на Британия, от която произлиза така или иначе.
187
1
 
30
 
! Отговори
Схемата преди 6 години
Преди 89та правехме, каквото заповяда "Големия брат". Той идва, казва, ние изпълняваме. Бяхме политически роби. Сега след 89та отново имаме голям брат, който идва, "ПРЕПОРЪЧВА" и ние плахо изпълняваме. Той ни потупва по главата и казва - "Браво, виждате ли какви сте независими вече". Примера с шепата нови изтребители е повече от ясен пример, че съществуваме за да слугуваме на САЩ и на всяка цена трябва да се получи на тяхното. АЕЦ-а, Южен поток, законите които фалират електроснабдяването и т.н..
186
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 1944 година България не е била независима държава, а кукла на конци. По време на комунизма съвсем открито ни дърпаха конците, сега отново конците ни са повече от явно дърпани, но този път по-тихо и по-нагло. Мен лично наглостта ме дразни повече.
185
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Явно ти харесва да сме полуколониална държава!"Преди 1989 не бяхме ли колониална държава?!