Борисов заръча на кметовете: Чисти обществени поръчки!

15 общини получават европари за пътища, училища, култура
32
Борисов заръча на кметовете: Чисти обществени поръчки!
Снимка: БТА

Кметовете на 15 общини получиха подписани договори по Програмата за развитие на селските райони с общ размер на одобрената субсидия от над 43 млн. лева.

Те им бяха връчени на церемония в Министерския съвет от премиера Бойко Борисов, земеделския министър Румен Порожанов и изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Живко Живков, съобщиха от МЗХГ.

"Имам една молба към вас – да си направите чисти, публични, ясни обществените поръчки. Целият контрол е при вас – бъдете много внимателни, за да няма после разследвания по телевизиите и вестниците", обърна се към кметовете премиерът Бойко Борисов.

И добави: "Всичко отива директно при хората – това са читалища, училища, детски градини, водоснабдяване, пътища. Тук сте кметове от всички партии и колкото сте по-бързи и ефективни, толкова работата ви ще бъде по-видима".

Договорите са по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура".

Министър Порожанов припомни, че първият прием по подмярка 7.2 беше с бюджет от 341 млн. евро. Заради правилото да се одобряват всички договори с равни точки вероятно сумата ще нарасне до 380-390 млн. евро.

Очакванията са подписването да бъде финализирано в рамките на 2-3 месеца. След това с активна комуникация с Националното сдружение на общините в Република България ще бъде отворен втори прием за целия остатъчен бюджет по подмярката.

На церемонията в Министерски съвет договори получиха кметовете на общините Кнежа, Златарица, Вълчедръм, Средец, Вършец, Павликени, Долна баня, Хисаря, Дряново, Балчик, Велики Преслав, Угърчин, Лясковец, Белица и Нови пазар.

По подмярка 7.2 до момента са одобрени 63 проекта на стойност близо 80 млн. лева. От тях за пътища по 9 проекта се осигуряват над 45 млн. лева, за улици по 9 проекта - над 15 млн. лева, за училища – 3 проекта за над 3,5 млн. лева, за детски градини – 3 проекта за близо 3 млн. лева, за културни дейности – 39 проекта за над 12,650 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: МЗХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРАДЕТЕ ЧИСТО, НЕ ОСТАВЯЙТЕ СЛЕДИ.И НЕ БАВЕТЕ ОТЧИСЛЕНИЯТА, щото...
29
0
 
2
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
С МРЪСНИТЕ СИ РЪЦЕ ГЕРБ НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ЧИСТИ ПОРЪЧКИ.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Борисов, чисти кметове от ГЕРБ немате камо ли чисти обществени поръчки. Всички са в кюпа с далверата. Има за тех има са по нагори.По колко от тех има образувани предварителни производства и даже дела. Не заете ли? Идат местни избори. Вие ако не знаете не е добре.
27
1
 
10
 
! Отговори
Naco преди 6 години
А,със СТАРИТЕ,МРЪСНИТЕ ПОРЪЧКИ,какво правим,другарю Борисов? КОЙ,КОГА,и КАК ще ги РАЗСЛЕДВА? НАРОДЕ????
26
3
 
12
 
! Отговори
Изумен преди 6 години
Изумен съм! Министър-председателят на държавата заръчва, моля ви се, на кметовете да обявяват и провеждат чисти обществени поръчки, защото, ако са "мръсни", видите ли, медии, телевизии, с една дума - неприятности. Значи, излиза, че Премиерът-слънце признава, че има нещо гнило в България. И к'о пра'им с'я?
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВАШАТА ЛАКОМИЯ ДОВЕДЕ БЪЛГАРИЯ ДО НАСТОЯЩАТА СИРОМАШИЯ ! НЕ ВИ ЛИ СТИГНАХА 28 ГОДИНИ ?
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в Румъния колко такива политици като вас дето се правят на честни бяха натикани по затворите и май всичките ни политици без изключение 27 години все на честни се правят като говорят ама са на принципа "не ме слушай какво говоря а ме гледай какво върша ! Едно ми е чудно що за народ сме ние...до кога ще ги хрантутим тия ненаситни акули ....
23
1
 
14
 
! Отговори
съвет преди 6 години
Бойко , ела в Пловдив да видиш какво става ...Вмирисахте ни от корупция , вкарай го твоя Тотев в затвора , че да ти се вдигне рейтинга
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВО ВИЕ НА ВЪРХА ДАЙТЕ ПРИМЕР. РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА !ТОВА ВИ Е КОДЪТ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ,ЗАТОВА ПРАВИТЕ ГУШИТЕ И ПЪЛНИТЕ БАНКОВИТЕ СИ СМЕТКИ А НАРОДА ГЛАДУВА! ХАЙДЕ СЕГА ЩЕ СЕ ПРАВИМ НА ЧЕСТНИ ЗА ПРЕД ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ. НО НАСТАНА ВРЕМЕ НЕ ДА СЛУШАМЕ КАКВО ГОВОРИТЕ А КАКВИ ГИ ВЪРШИТЕ ВСИЧКИ !
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това в някаква гавра явно. Точно най корумпиранят - Суджука, натрупал милиарди от обществени поръчки, да призовава за прозрачност.Народе, още ли дреме дълбок *** сън ????
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не обира на хилядолетието е КТБ , а крадците са олигарсите на БГ и Русия
19
0
 
19
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Кой да го каже, като че ли аз измислих обира на века - санирането !!!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно трябва да издаде ръководство "Как чисто да крадем".
17
1
 
21
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
ПАК ГЕРБАЖИИ ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли опростаченият *** е разбрал посланието на Тиквата за това ще ПОЯСНЯ!!!"Внимавайте да не ви хващат като крадете!"
15
1
 
17
 
! Отговори
Еееех, преди 6 години
Вечните бойкови локуми.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чисти в смисъл да не ги хванат.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравил е да добави: "И никакви суджуци за мен да не събирате! " :)
12
2
 
18
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Т.е. аз съм откраднал вече . тва ли има предвид
11
0
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Работата на държавата не е да ги моли, а да ги наказва провинилите се. Ти вкарай 10-15 кмета в кауша, пък другите може и да си помислят. Иначе няма да стане номера.