Етично - не, но по документи: "Пирогов" дава помощ от вратата

Екипите не се отзовават на сигнали отвън, обясни ръководството
21 сеп 2017 20:00, Петя Славова
26
Етично - не, но по документи: "Пирогов" дава помощ от вратата
Снимка: архив, Булфото

В болница "Пирогов" не се поддържат налични медицински екипи, които да се отзовават на постъпили сигнали за инциденти, настъпили извън територията на лечебното заведение. Това се посочва в становище на директора на болницата проф. Асен Балтов, изпратено по повод инцидент от 19 септември, когато пострадал човек е бил намерен на кръстовище, близо до лечебното заведение, а от "Пирогов" не са изпратили медицинско лице на място.

Още по темата

Ако лекарите напуснат болницата, за да отидат на местопроизшествието, това би поставило в риск здравето и живота на пациентите в спешни състояния, които вече са в лечебното заведение, се допълва в съобщението.

Проф.Балтов посочва още, тел.112 е предназначен за инциденти, застрашаващи здравето, живота, сигурността и имуществото на гражданите и осигурява безплатен достъп до всички служби за спешно реагиране.

Когато е потърсена спешна помощ за конкретния пациент, в хирургичния кабинет на "Пирогов" е имало 10 пациента в спешни състояния, очакващи незабавни диагностични и лечебни дейности, се казва още в становището и се добавя, че всички екипи от "Спешно отделение" са били ангажирани с диагностика, консултации и лечение на пациенти.

В същия ден в отделението е била оказана помощ на близо 770 пациенти, като само през конкретния кабинет са преминали почти 100, пише БТА.

Пациентът е с черепно-мозъчна травма, адекватен. Той ще остане за лечение в Клиника по неврохирургия.

Повод за съобщението стана оплакване на граждани, които потърсили помощ от лекари в "Пирогов" за пострадал мъж на метри от болницата-  на светофара на кръстовището на "Тотлебен" и "Пенчо Славейков".

Въпреки че е само на метри от тях, лекарите не се притекли на помощ и посъветвали свидетелите да се обадят на телефон 112.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Маринела Стаменова преди 6 години
Тък като бях описала по-рано преживяването ни в "Пирогов"(ще го копирам и тук)бих искала да задам въпрос към директора на "Пирогов":А когато лекарите са на оперативка и се сменят смените не застрашава ли се здравето на пациентите в спешното?????? < По повод "Пирогов"ще се опитам да ви пресъздам следната история:Преди седмица в 6.45 сутринта бебето ми на 7 м. претърпява инцидент- пада от по -високо и неможе да си поеме вуздух.Ние с таткото изхвърчаме боси,по пижами ,той гол до кръста.Минаваме през Софиямед-поуспокояват ни и ни изпращат към Пирогов-и започва - час и 50 мин.Влизаме в регист
14
2
 
5
 
! Отговори
Спешна помощ преди 6 години
В Пирогов може всичко друго да получите но не и спешна адекватна помощ. Абсолютно некадърни. Дете на 2г. С остър пиелонефрит, температура и болки, излезна с диагноза раздразнено дебело черво и запек??? Ама така ще е след като работят медици чужденци поназнайващи едва български. А да няма един медик свободен, който да изтича на входа да приеме припадналия на кръстовището е абсурд. Бог знае колко в същото време са се скатали по кабинетите или кафетата.
13
8
 
2
 
! Отговори
Mizerable преди 6 години
Хайде сега да програмен ситуацията - пострадал на кръстовището-излиза дежурния в болницата- няма линейка с включени светлини на място-прелита оттам поредното камикадзе и отнася преглеждания доктор-колко от вас,умници,ще занесат цветя на вдовицата му ????????????
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен15 AMI DA VARVISH TI V GROBA--PORKA PUTANA MALOUMNIKO.
11
2
 
21
 
! Отговори
.!. преди 6 години
До Анонимен 10Ако на вън,падналия е майка,баща,дете на някой от лекарите в момента на работа в Пирогов,дали няма да заебе пациентите си,ид а хукне да спасява падналия на вън????
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На моменти се изумявам какви ГОЛЕМИ ***-ОТИ живеят в тази държава и какви ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ***-ОТИ им пишат законите - учете език и търсете изхода - Терминал 1 и Терминал 2, поне децата ви да живеят в нормална държава
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как пък екипите са разчетени точно за 10 спешни случая, та не може да бъде приет човек с пробит череп, пострадал едва ли не на портала на емблематичната българска болница УМБАЛСП "Н. И. Пирогов"?! Какво ли не се прави, за да се лиши населението от здравна, а в случая - от животоспасяваща помощ. Намирисва на система. Капка по капка - вир, човек по човек - 4,5 милиона по Ът.
8
0
 
17
 
! Отговори
ДГД преди 6 години
Значи когато чакат в коридора в спешно състояние,и чакат да им се окаже помощ,тогава не е чак толкова спешно да си изчакат реда?Обаче видите ли,не може ли да помогнат на човек в безпомощно състояние на 20 метра от Пирогов.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MNOGO DOLNO KACESTVO SA TEZI DOKTORI,ZA TYAH COVESHKIAT GIVOT NE STRUVA NISHTO,--770 PAZIENTI--LAGAT KATO DARTI Z..IGA..NI.ZATOVA I ZDRAVNATA KASA E VINAGI BEZ PARI.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБСУРДИСТАН!?
5
2
 
13
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Единственото, в което ме убеждават изнесените цифри е че още един пациент не е никакъв проблем за "хора" обслужили 770 през съкия ден.
4
3
 
18
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Трябва да има правила и ред,но не и когато става въпрос за сериозно пострадал човек.Тогава е важна всяка една секунда и трябва да се действа бързо.В крайна сметка нали са не клели да помагат,или греша?
3
1
 
22
 
! Отговори
!!!??? преди 6 години
Пълно безумие! Само болни мозъци и продажници могат да сътворят такива правила...
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам за грубостта, но обясненията по случая, са малoyмни. Можеби е продиктувано от поредната малoyмна и човеконенавистническа "нормативна уредба" но е недопустимо! Изобщо, в здравеопазването върлуват престъпни правила, противни на здравия разум. Какво значи, че ако се помогне на пострадалия човек, ще бъде застрашен животът на други!!! Умът не побира това разсъждение. Цинизъм! На 30 метра! ЛЕКАРЯТ ВИНАГИ Е ЛЕКАР, ВЪТРЕ ИЛИ ВЪН ОТ ПИРОГОВ, В БЪРЗА ПОМОЩ ИЛИ О П Л. Засрамете се медици!
1
1
 
24
 
! Отговори
Men преди 6 години
Начи ако на някой от пирогов майка му пукне пред входа е ок?