Заради фипронил: 18 000 кокошки под ножа

Министър Порожанов: Проверяваме месото, пробите са отрицателни
21 сеп 2017 16:30, Анисия Иванова
16
Заради фипронил: 18 000 кокошки под ножа
Архив: Булфото

Във фермата в Поликраище вече са унищожени около 18 000 животни и над 1,5 млн. яйца, посочи министърът на земеделието Румен Порожанов.

По думите му се взимат допълнително проби. Той каза, че в момента не се предлага заразено с фипронил месо. Министърът уточни, че се правят проверки и за това, а те до сега са отрицателни.

Още по темата

Министерството на земеделието храните и горите ще изготви общата позиция на страната за общата селскостопанска политика /ОСП/ след 2020 г. до началото на октомври.

Министърът уточни, че националната позиция ще бъде представена за публично обсъждане и след това ще бъде представена на вниманието на ЕК.

До края на годината ще е готов докладът за поземлените отношения, каза Порожанов, цитиран от БТА.

Той посочи, че проблемът с т.нар. бели петна - подписване на договори без подписалият да има право на собственост, е изчистен като процес.

"Имаше около 100 случая, от които 80 са дадени на прокуратурата", отбеляза той и допълни, че вече има направени предложения за законодателно решаване на въпроса.

"До октомври следващата година сме си поставили задача да изработим общ законопроект, който да обхваща всички въпроси на поземлените отношения", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
65 преди 6 години
А забравихте ли ирландското 20годишно месо,испанските краставици,гръцките домати със молци?30
12
0
 
6
 
! Отговори
след дъжд качулка преди 6 години
проверете млякото за фипронил и амитраза ,не е излишно сигурно ще има изненади
11
2
 
12
 
! Отговори
Чудесно! преди 6 години
След като през 2007 година изядохме пилешките бутчета от Дания, със супер високо съдържание на Дигоксин, сега ше ни налапат с вкусно Европилешко месо бъкано с Фипронил! Явно България е клоката на Европейския Съюз! И си е баш така, след като ЕС е въвел официално по-ниски изисквания за качеството на храните за България! И после... Аууу, България на първо по смъртност! ...г-да Евротолеранти...Позор!
10
0
 
16
 
! Отговори
Една преди 6 години
Може да сме сигурни, че въпросните кокошки след като минат "под ножа" ще минат и през родната магазинна система и ще достигнат до трапезата на децата ни под формата я на биопиле, я на вкусна пилешка шунка! Не купувайте пиле и пилешки продукти и за нищо на света не хранете децата си с тях! По-добре една леща или един боб им сварете!
9
0
 
8
 
! Отговори
Селянка преди 6 години
До Анонимен 6: Костите и месото на пилетата от магазина са черни, от останалата в тях и ферментирала кръв, просто защото не ги колят както трябва, а ги убиват с ток... като така реално няма как да им изтече кръвта, но пък е много евтино за производителите! Най-добрия, хуманен и незаменим начин за клане на кокошка е чрез моментално отрязване на главата, било с остър нож или брадва. Така смъртта е светкавична, а сърцето продължава да работи още минута - две и изпомпва през шията цялата кръв.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално България е ная засегната, цялата отрова е докарана тука и голяиа част е изядена, това е че ги хванаха и то не нашите а от ЕС повдигнаха въпроса
7
1
 
7
 
! Отговори
йо преди 6 години
Интересно защо заразата е само у нас , а не е засегнала другите страни - например Полша. Още един успешен опит да се унищожи всичко което работи в България. За да може съгласно подписаните на времето от Кунева споразумение да ни натрапват *** на Европа. Ако те - кокошките - произвеждат и снасят такова количество отровни яйца да се използват като биологично оръжие. ДА СЕ ПРОВЕРИ АКРЕДИТАЦИЯТА НА ЛАБОРАТОРИЯТА И КОМПЕТЕНТНОСТТА НА РАБОТЕЩИТЕ ТАМ СПЕЦИАЛИСТИ.
6
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а проверени ли са останалите производители на яица извьн тези три партидипилешките бутчета са с много черни кости и месото около тях вече се отказахмеот всичко нямаме доверие на нищо
5
1
 
9
 
! Отговори
българин-юнак преди 6 години
От къде да си купим от тези по-евтини кокошки?
4
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унищожени са 18 000 животни - кокошката животно ли е? Защото аз си мислех, че е птица...
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е кажете ми хората не са ли по зле от *** ?Първо ги тровим с фипронил, после ги колим.А ако някой ми отговор с "те са затова да се колят и да се ядат", не се различава от ортодоксалните християнски фанатици, за които бог бил създал някои животни да ги ядем, други да използваме, а за трети - нямало правило. Общо взето едно тълкуване в стил "бог е с нас, правилото е както не е удобно". Веганите са прави. Съвремените хора са безмилостни печалбарско ориентирани боkLuци.
2
0
 
9
 
! Отговори
попов преди 6 години
А ДРУГИТЕ ЖИВОТНИ КОИТО СА ТРЕВОПАСНИ...
1
1
 
17
 
! Отговори
ууу преди 6 години
А уж бяха "щастливи" ......