Малкият Байрям започва нов живот, иска да е лекар

Детето бе оперирано успешно след дълги административни битки
25 сеп 2017 10:45,
29
Малкият Байрям започва нов живот, иска да е лекар
Снимка: bTV

Малкият Байрям, който беше подложен на бъбречна трансплантация в Германия, вече си е у дома в село Тъжа, чувства се добре и започва нов живот.

Детето бе оперирано успешно след дълги административни битки кога и къде да бъде извършена интервенцията. Баба му стана негов донор.

Още по темата

Байрям споделя, че вече са се сбъднали някои от мечтите му – да пие вода и да кара колело. Новата му мечта е да стане лекар, като иска да учи в Германия, пише bTV.

Преди да замине за лечение през март, Байрям ходеше на хемодиализа по няколко пъти седмично, затова досега не е посещавал нито детска градина, нито училище.

Днес той и семейството му ще отидат в училището в селото, за да видят как може да се запише.

Бабата на момчето – Селима, разказа, че трансплантацията се е позабавила, защото Байрям не е имал всички необходими имунизации. Имало тежки моменти, но не иска да се връща към тях.

Дядото – Байрям Али, добави, че момчето вече може да яде и пие всичко, не са му наложени никакви ограничения.

Предстои в следващите три месеца да му се правят прегледи само в София, а през януари ще има и контролен преглед в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
До 1 и 4 преди 6 години
Нека първо да завърши основно образование.От текста не става ясно дали това 10-годишно дете изобщо някога е стъпвало в училище.Ако стане полезен за обществото човек, всички ще се радваме.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече с Байрям бе, всяка втора статия е за него.
5
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
да внимават с никаквите ограничения, ако такова. че много хора решават че след изписване след операцията и почваш на чисто, а всъщност борбата почва тогава.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай Боже да си осъществи мечтата :)
3
14
 
12
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Към предните постове- две думи не можете да напишете без да изцъркате отровата, която по рождение носите в душите си.Да е живо и здраво детето!
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на някой за децата закъснява линейката
1
6
 
34
 
! Отговори
mda преди 6 години
Представям си го този дребния от едно малко БГ село в германска клиника болен... Децата се впечатляват лесно и за него сигурно хората с бели престилки там които са му помогнали да живее ще оставят трайна следа в него. Сега иска да стане лекар и да учи за това там където са му помогнали. Стискам палци да постигне това за което мечтае, все пак вече са се сбъднали 2 от мечтите му :) да е жив и здрав и да научим как е върнал това което е получил.