Живот в страх: Пенсионерката след побоя на спирка в Бургас

Виолета вече пет месеца носи последствията от побоя на Живко
9 окт 2017 09:10,
32
Живот в страх: Пенсионерката след побоя на спирка в Бургас
Снимка: bTV

След месеци разследване и бавене е готова тройната съдебно-психиатрична експертиза на Живко Кючуков - мъжът, който през май изрита пенсионерка на спирка в Бургас и счупи таза й. Експертите от Държавната психиатрична болница в Ловеч са категорични - 25-годишният Живко е бил адекватен и може да носи отговорност за действията си.

Пет месеца след зверския удар, пратил възрастната жена в болница, разследването е към своя финал. 73-годишната жена обаче още се въстановява от случилото се и няма обяснение за агресията на младежа, чиято жертва стана.

Още по темата

В началото на май Виолета Караджова чака автобус на спирката – отива до болницата за рецепта за съпруга си. Кадрите от охранителна камера, запечатали следващите няколко минути, шокираха с бруталността си. Пет месеца по-късно жената още живее с ужаса от случилото се.

“Не може да ми излезе от ума. И непрекъснато не мога да спя вечер, събуждам се непрекъснато, не мога и да се храня както трябва, все тази травма ми е в ума", казва Виолета пред bTV.

25-годишният Живко пиел кафе на седалката зад нея.

"Още като седнах и се изтъркули чашката му от кафето в краката ми. И аз така лекичко, даже не можах да го видя добре и той се изхрачи отзад два пъти върху мен, къде падна не знам на шубата ми ли, на главата ми, и се развика: "Ставай, ставай, ставай, махай се!". Аз се уплаших и скочих... И в това време той става след мен и идва, и като ме изрита тук в кръста, в таза ме изритва и аз се прострях на плочките", спомня си тя.

"Нямаше кавга, нямаше разправии, нямаше дума казана... Две женички се струпаха на главата ми и взеха да му викат: "Недей, бе момче, недей, момче!".

И аз тогава, като чух тези думи, леко си обърнах главата – а той на два метра от мен, с един камък голям. Той се върнал, взел камък от спирката и идва да ме доубие", допълва пострадалата. 

Живко няколко пъти прави опити да стигне до падналата жена, дори се качва и веднага слиза от автобуса.

Виолета е категорична, че не го е гледала "лошо", както младежът обясни пред съда.

"Как можа той да ми види погледа, като нося 8 диоптъра очила, чиито стъкла навън стават черни. Да беше ми поискал пари! Да каже: Бабо, лельо, дай ми 5 лева или 10 лева. Аз носих 60 лева, защото лекарства ще взимам, те толкова струват. Щях да извадя и да му дам. Да беше ми взел чантата, чантата да беше грабнал, по щях да го прежаля. Ама да ме претрепе така, не мога да си обясня. И не мога и да му простя за това, което ми направи", категорична е Виолета.

С имплант на тазобедрената става и дълга рехабилитация възрастната жена още трудно се движи. Ритникът преобръща живота й.

"Трудно се възстановявам, мъча се. И съпругът ми е болен, той е на легло, и за него се грижа. Аз бях много жизнена, сеех, копаех, обаче – край! Осакатях!", продължава с разказа си Виолета.

Сега излиза само на терасата, а навън задължително с придружител.

"Страх ме е от него. Сама не мога да изляза", подчертава тя.

Според Виолета няма адекватна присъда за агресивния младеж, защото след като излезе на свобода, може пак да нападне човек.     
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Надявам се да осъдят този на повече от 4500 лв. Все пак е българин, дано се окаже и без връзки. Защото съдът май е справедлив само към тази група хора, българи без връзки.
28
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Няма такова нещо като "причина" да се държиш грубо. Нашата, европейската цивилизация, на която сме наследници, се е гордеела винаги с едно ниво, при което е признак на простащина и ниска култура да бъдеш изваден от равновесие. Защото това става само с примитивни и първосигнални хора, диваци. В Европа вежливото въздържано говорене, в което се казват и упреците, е издигнато до висш пилотаж. Защото силата на човека е в това да бъде активен да оправя света, а не реактивен, да отразява простащината.
27
4
 
1
 
! Отговори
ккк преди 6 години
не гледала лошо горката, всички ви знаем какви сте хрисими българските пенсионери и все младите са ви криви. То вярно че и тоя е умопобъркан но даже и лудия не напада без причина, що не нападна някоя друга баба. Най-вероятно историята е "леко" пременена, чудно защо я няма версията на онова момче което и намести бесепарския мозък по нито една медия. Само овцете могат да вярват на това и да го приемат за истина без да са изслушали и другата страна. Мн гадни и заядливи са българските пенсионери.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с този комунизъм. По комунизма е имало и добро и лошо, като при всяка система.Проблема на България е, че такива хора не са наказвани, а оставяни да вилнеят наволя.Как може Германия да намери онзи римлянин в гетото в Бургас, дето бутна жената в Берлинското метро, и му даде 4 години затвор-ефективен? И там е демокрация, ама утайките са по затворите.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има демокрацията с някакъв откачалник, който бие пенсионерки???
24
0
 
5
 
! Отговори
do 18 преди 6 години
Не знам защо е виновна и се намесва демокрацията. Такова нещо като демокрацията при нас няма и не е имало, няма как да го има до като ни управлявавт синчета и дъщери на комунисти.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пацифистАми първо да разберем,че и ние ще станем такива,че и майките ни са/ще са такива. После е лесно. А може би бабите помнят времена с повече възпитание? Включая е възпитание в респект към възрастните. Каквито всички ще станем
22
5
 
5
 
! Отговори
раздразнен преди 6 години
Към платените лъжци по-долу ще им кажа, че през комунизма наркотици нямаше! Престъпниците бяха по затворите, възпитателните училища или лагерите. Не лъжете какво е било! А в училище имаше наказание намалено поведение!
21
0
 
1
 
! Отговори
погнусен преди 6 години
До СтефСтига лъжи! Този щеше да е я в ТВУ, я в Белене я в лудница!
20
0
 
14
 
! Отговори
FAQ DAT S*IT преди 6 години
Поредният бооклук, който няма да си получи заслуженото. ***. Дано някой път се обърка и скочи не на безпомощна бабичка, а на *** по-голямо от него самия и да го събират от някъде чарк по чарк. А всъщност каква е присъдата не разбрах? Или просто отново няма такава?
19
0
 
3
 
! Отговори
kjbkjhl преди 6 години
не е българин шВед е ние не прави такива работи
18
6
 
8
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До Анонимен 18И при комунизма беше така,просто нямаше кой да го съобщи.Защото някак си не отива на соц обществото.
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При демокрацията всеки има право да рита когото може. Тази жена не го ли знае?
16
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето социализма и Тодор Живков наркоманите редовно пребиваха пенсионерите по спирките, но медиите не отразяваха това.
15
0
 
28
 
! Отговори
без преди 6 години
Този не трябва да излиза от затвора. От него човек не става. Никога няма да опринесе и 1 стотинка за обществото.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички пенсионери и нормални хора получиха душевни травми и ги е страх да излязат на спирката. Oказва се, че изверга е още на свобода. Кaкво чакат да избяга като Галеви може би, смъртно наказание за такива ***.
13
1
 
23
 
! Отговори
б преди 6 години
Горката жена,а тоя *** заслужава доживотен затвор...
12
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като тоя Живко би трябвало да ги разстрелват.Така всички щяхме да живеем в един по-добър свят.
11
14
 
6
 
! Отговори
Пич преди 6 години
До пацифист"Абсолютно против съм насилието под каквато и да е форма. Но, кажете ми как трябва да постъпваме с вечно мрънкащите и дуднещи възрастни дами ? Как да постъпим с пенсионерката, която се бута и прережда на опашката в магазина"Ми как трябва да постъпваме?! По един камък в главата и да се приключва тази мъка, нали така?
10
9
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
"как трябва да постъпваме с вечно мрънкащите и дуднещи възрастни дами"Значи, щом са възрастни и мрънкат - бой, докато им омекнат зъбите.