Китайци към България! 50% повече туристи са дошли у нас

Ангелкова: В Шанхай е открит туристически инфоцентър на България
10 окт 2017 20:42, Анисия Иванова
8
Китайци към България! 50% повече туристи са дошли у нас

Близо 19 хил. са китайските туристи са посетили България за периода януари-август тази година. Ръстът е с 50 на сто спрямо същия период на 2016 г. Само през август у нас са дошли около 2200 гости от азиатската страна, като се отбелязва нарастване от 23,4 на сто. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие във форума "България и Шанси, Китай - два свята по Пътя на коприната”.

България  посрещна пътешественици по трасе от 15 000 километра, минаващо през 16 държави. Инициативата е част от "2017- Пътуване по Пътя на коприната", съобщиха от Министерството на туризма.

България и Китай имат традиционно добри отношения, като туристите между двете държави се увеличават през последните години, отбеляза Ангелкова. Тя допълни, че през септември 2017 г. в мегаполиса Шанхай бе открит туристически информационен център на България, който ще промотира възможностите  и предимствата на българския туризъм и ще представя страната ни като дестинация за четири сезона.

Между двете държави съществуват отлични възможности за партньорство, допълни министърът. Пред гостите тя представи и данни за постиженията в сектора.

Ангелкова цитира и данни, че за първите осем месеца на 2017-а общият брой посещения на чуждестранни туристи в България е над 6,5 млн., като ръстът спрямо периода януари-август 2016 г. е близо 8%.

С още по сериозни темпове се увеличават постъпленията от международен туризъм, показва официалната информация на БНБ. Според тях в периода от януари до юли 2017 г. общите приходи възлизат на около 3,8 млрд. лв., което е ръст от близо 11% спрямо същите месеци година по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Бай Кой преди 6 години
по-грозно същество едва ли може да бъде министър, излагаме се пред чужденците!!!
4
3
 
3
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
Да се хвалиш с китайски туристи е все едно да се хвалиш с цирка на ***....Няма по-глупави от българите и това е ОЧЕВАДНО от управниците им.-----------напълно си прав, потварждавам, нито в западна Европа където живях нито тук Ав$тралия съм видял медия, камо ли държавен председател да седне да се хвали с китайски туристи като държавен напредък. Боже ако някой изтропа това по медиите ще го бият с камъни от тук до Харбъра (който е до Операта която е на 4 км от тук)
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3A ti znaesh li neshto za tozi pazar? Kolko harchat i ot kakvo se interisuvat? Tova za sega se ocheratav edin ot nai-jelania pazar za tursiticheskite destinatzii...ima zashto
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се хвалиш с китайски туристи е все едно да се хвалиш с цирка на ***....Няма по-глупави от българите и това е ОЧЕВАДНО от управниците им.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По- добре да пожълтеем , отколкото....... !