Равнис по Тръмп: Данъчни облекчения срещу брачна халка и у нас?

КНСБ призоваха властта да каже защо хиляди не получиха увеличените пенсии
Обновена: 12 окт 2017 17:54 | 12 окт 2017 17:37, Камелия Цветанова
13
Равнис по Тръмп: Данъчни облекчения срещу брачна халка и у нас?
Снимка: архив "Булфото"

Семействата, които сключат брак, да бъдат освободени от данъци за доходи от 24 хиляди лева за съответната година. Тази идея на президента на САЩ Доналд Тръпм допадна изключително много на КНСБ и дори лидерът на синдиката Пламен Димитров я предложи за въвеждане на малкия коалиционен партньор в кабинета Обединени патриоти.

По думите на шефа на профсъюза депутатите от групата на патриотите са намерили предложението за много интересно.

Предложението на Тръмп вече се обсъжда в Конгреса на САЩ. То предвижда семействата, които сключат брак да разполагат с 24 хиляди долара необлагаеми средства през същата година.

Още по темата

Според Димитров у нас ставало дума за 27 хиляди семейства и ако идеята се приложи към нашата реалност, това ще струва 45 милиона лева през следващата година.

По време на срещата с патриотите от КНСБ за пореден път са настояли да се въведе необлагаем минимум.

"През следващата година трябва да се стигне най-малкото до дебат за механизъм за въвеждане не необлагаем минимум, това ще струва 800 милиона лева на бюджета, но те ще влязат в джоба на всички българи и правителството така може да повлия върху разполагаемия доход на българите", отсече Димитров.

Овен това от синдиката не харесват сметките на финансовия министър Владислав Горанов за скок на доходите в бюджетната сфера.

"Тези 726 милиона, които предлага Горанов за бюджетните доходи за служителите не стигат, хората искат повече, очакват повече, оценяваме позитивно това, което се прави за учителите, но за останалите стъпката ще е доста по- малка, защото 369 милиона от тези пари отиват за образование", обясни лидерът на КНСБ.

Така че синдикатът настоява сумата по това перо да набъбне до 960 милиона лева.

Според Пламен Димитров кабинетът трябва да вземе по-сериозни мерки за борба със сивата икономика.

Той посочи, че 80% от бизнеса с ремонтите на автомобили, както и половината от хлебопроизводството не са на светло.

Синдикалният лидер коментира и факта, че хиляди пенсионери са останали излъгани от хвалбите на правителството и на драстичния скок на минималната пенсия, тъй като не са получили обещаната индексация от 2,4% от 1 юли.

Той обясни, че става дума за 5000-6000 пенсионери, като според него проблемът не е в модела за изчисляване на пенсиите, а е на експертно ниво и призова социалното министерство да обясни къде е грешката.

Искрен Веселинов от Обединени патриоти обясни, че предложенията на КНСБ са предмет на сериозен анализ, но е рано да се каже какво от тях би могло да намери място в бюджета за следващата година, защото предстои финансов анализ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости! Айде на фиктивните бракове!!!!! Давай, народе!!!!Брак с предбрачен договор - развод - брак - развод - брак - развод - брак, пенсия - пенсия плюс вдовишка добавка.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно с цел стимулиране на семействата у нас имаше "ергенски данък", който отпадаше със сключването на брак. Тръмп не е открил топлата вода, но щом идеята идва от големия брат веднага става приемлива! О, времена ...!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данъчни облекчения срещу брачна халка и у нас?..много плосък капан! че да може шайката на арменския поп по-лесно да си разиграва коня ли!
9
0
 
5
 
! Отговори
толераЗД преди 6 години
Добре де, толкова ли си нямаме наши ***, че внос акъл от Доналд Дъмб ни трябва?Данъчните облекчения за брак са нещо стандартно в западноевропейските държави, където данъците доход са много високи и населението застарява, с цел стимулиране на чифтосването. Тези еднократни бонуси могат да почешат младоженците, ама дотолкова.Необлагаем минимум, диференцирани ставки спрямо доходите, данъчни кредити (не отстъпки!) за благотворителност, семейно положение, ипотеки и други. Примери бол!
8
2
 
8
 
! Отговори
РЕВИЗИЯ преди 6 години
Ако има Хора с Висше Икономическо Образование , моля за Потвърждение .Модела на НОИ е с Вратичка в Закона . Вдигнаха пенсиите само на Партийни Членове които не са работили .В НОИ са получили Инструкции със Списък на Хора .Ще се Обоснова - На Сайта на НОИ има Условия за Получаване на Пенсия , гласуван от Народното Събрание . Там има една вратичка която позволява да се увеличават Пенсиите на Хора които не са участвали в Осигурителната Система на България .Това са Политици , Роми и Нещатни.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1600 лева, и то с бюрокрация като за 5000 лева :)
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
последно за каква сума нето става дума??
5
2
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
До АнонименЧервен крачен лост защо не си любиш майката!
4
1
 
6
 
! Отговори
добре преди 6 години
Църкви , обредни домове , ресторянтьори ,сватбени агенции ,шивашки ателиета , цветари и прочие ще живнат!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Равнис по Тръмп: Пиндостан определи датата за излизане от ЮНЕСКО.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А семейно подоходно облагане кога?
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ергенски данък-като по време на комунистическото робство. Тези *** нормални ли са? КНСБ са закоравели ***. ВЪН!!!